reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dzień Doberek :-)

Melduję się nadal w dwupaku:tak: Na razie nic mnie nie boli, nic nie dolega a wieczorkiem skuszę się na KTG dla pewności:) Tak więc ja spokojnie czekam do środy:) W sumie to już niedługo.:tak:

Madziolinka wytrwałości życzę i może wspomagaj się herbatkami na laktację:tak:

Co do przeczuć to ja od początku wiedziałam, że będzie chłopiec i marzyłam o Kubusiu:)

reklama
Madziolina mi tez na duza ilosc plynow zwrocili uwage ida mi hektoliry wody :)
I wroci zdrowa dieta czyli 2daniwe obiady bo za obowiazkowa przecierz.

A my po porannym cycowaniu 4 razy w 2h... ale przespana noc trzeba bylo nadrobic :) wydaje mi sie że Olo troszkę sie za żółci ale zobaczymy co powie pediatra. Jesli to lekkie to kolo południa wychodzimy.
W domku postaram sie doczytac co sie u was działo i pozostale watki choc zapewne teraz sie troche uspokoi jak maluszkow przybyło. Ja od wtorku sama bede i troche mnie to przeraża bo ze starszym mialam 2 tyg meza przy sobie.
Jedyny plus to ze krocze duzo lepiej niz wtedy bo normalnie siedze od srody! Poprzednie mnie szyla polozna a nie lekarz i srednio jej to wyszło.
Kimne sie poki maly śpi bo z 20 min do wizyty jeszcze :)

U mnie bylo przeczucie ze dziewczynka ale takie samo jak ostatnio wiec spodziewalam sie chlopca (czy to ma sens?) Ciekawe czy bede miala 3 chlopakow czy pojawi sie Alicja za jakis czas... (tak bezposrednio po porodzie zapowiedzialam, ze nadal chce 3dziecko - kobiEca logika tym bardziej ze teraz parte czulam doskonale)

Miala byc super pogoda a tu deszcz za oknem...

Madziolina, An-fotografia gratulacje!!!

My już od wczoraj w domu. Córcia grzeczna, choć w nocy nie za bardzo dała mi pospać. Jadła co 2 godziny a w dodatku jak tylko zasnęła to zaraz robiła w pieluchę i musiałam ją przebierać. Za to teraz śpi jak aniołek.

U mnie pojawił się nawał pokarmu, cycki mam jak balony i bolą. W dodatku zatkał mi się kanalik mleczny prawie pod samą pachą i nie mogłam ręką ruszyć. Jednak starałam się jak najwięcej przykładać córcię, ciepły prysznic, masowanie i jest trochę lepiej.
Macie sprawdzone sposoby na takie dolegliwości?
Albo na bolące piersi? Bo ja wiem tylko o kapuście.

Ja jeszcze mam trudności z poruszaniem, bo szwy mnie ciągną, ale mam nadzieję że z czasem będzie coraz lepiej.

Zazdroszczę, że macie już dzieciaczki przy sobie. Ja po wczoraj w ogóle nie mam energii - teraz siedzę i patrzę jak moja córa w samym pampersie "przegląda" swoją szafkę z ubraniami. Prawdziwa kobieta... tylko żeby nie robiła przy tym takiego bałaganu.

Edysiek - u mnie kryzys na szczęście trwał tylko kilka dni i stosowałam ylko te metody o których pisałaś - po karmieniach przykładałam zimną tłuczoną kapustę, przed - prysznic ciepłą wodą. Nic lepszego nie znalazłam.

Co do przeczuć to jestem zepsutym modelem, bo ani poprzednio ani nie teraz nie mialam żadnych. Dosłownie nic.

Witam się nadal w dwupaku. Noc taka sobie. Skurcze mnie prawie nie męczyły za to spać nie mogłam, budziłam się co trochę i myślałam nad tym kiedy się w końcu coś zacznie. I o niuni myślałam :-) także proszę o odzew moja towarzyszko niedoli.

Dzisiaj zrobiłam już sernik. Teraz mama wzięła młodego na spacer do prababci a ja piję kawę i zajadam wafelka. Muszę trochę ogarnąć w domu, jakieś ostatnie porządki to chociaż nie będę myślała.

Sandra gratulacje!!!! Szybko Ci poszło.

Madziolina najważniejsze żebyś się nie stresowała, bo tak jak wszędzie mówią - laktacja zaczyna się w głowie. No i laktatorem nie pobudzisz tak laktacji jak przystawiając dziecko do piersi. Ehhh zaczynam się stresować jak nam będzie szło.

Edysiek ja niestety też nie znam innych sposobów na zastaje i ból piersi. Trzeba rozmasować no i dostawiać do cyca jak najczęściej.

Uciekam do roboty korzystając z tego że jest cisza i spokój w domu.

reklama
Melduje sie na posterunku:-D u mnie noc tez ok skurcze ostatnio sie faktycznie uspokoily,ale to moze dobry znak,teraz jak rusza to do konca:tak:,mam coraz bardziej stresa heh czekajac na godzine zero:cool2:
U nas zapowiadaja piekny weekend swiateczny teraz juz jest 14-nascie stopni,az zyc sie chce:tak:
Dziewczyny wspolczuje problemow z tymi piersiami,ja pamietam mimo ze mlody odrazu zalapal o co chodzi z ciagnieciem cyca,to bol przez pierwszy tydzien masakra:baffled: i faktycznie tylko masaz,kapusta i czeste przystawianie pomoglo.powodzenia.
Sandra gratulacje,porod expresowy:-)

Do góry