reklama

Mamusie w 2012

Witajcie,

dziś piękna pogoda , ale chłodno wciąż . Święta za pasem więc zaciskam nogi
wink2.gif
miałam takie wrażenie pare tygodni temu, ze urodzę wcześniej a tu się nie zapowiada- i tak trzymać do wtorku
wink2.gif

Potrzebuję dziewczyny przepis na sernik taki klasyczny z rodzynkami. Najlepiej już sprawdzony , z polecenia
wink2.gif
robię taki z brzoskwiniami , ale tym razem mam ochotę na coś prostszego
wink2.gif

Jakie macie plany na święta? My w tym roku tzw" na sępa":zawstydzona/y::-Dbędziemy się goscić , bo ja już zupełnie nie mam siły na gotowanie. Zrobie wspomniany sernik, M pasztet i sałatkę - z głowy

reklama
Hej :)

Mało mnie ostatnio, ale nie mam siły.... jestem strasznie zmęczona:szok::szok::no::no: wczoraj wieczorem nawet wychodząc spod prysznica miałam zadyszkę:szok::szok: ja nie wiem co sie dzieje:no::no:

Dana, na pewno to był jednorazowy wybryk natury:tak::tak: Będzie dobrze!!!

Martolinka, sytuacja w US mnie powaliła:-D zaradnego masz męża:-D:-D my też nic nie szykujemy na Święta. Jeden placek, jakaś sałatka i tyle;-)

Anastazja a baaa w końcu to ciąża nr. 4 a więc sama liczba zobowiązuje :-D

Bunny biedny Patryś, moi od tygodnia walczą z infekcją a przy okazji z nudów również i ze sobą a ja walczę z ich humorami i swoimi nerwami.

Martolinko my w sobotę wieczorem do teściów, w niedzielę w domu a w poniedziałek do moich dziadków gdzie będzie zlot małych dzieci z rodziny.

Martolinka ja mam serniczek sprawdzony. Mogę Ci zaraz wysłać na PW. Co do świąt to nie obchodzimy :-( Już kolejny rok... Rodzina męża nie obchodzi, bo jakoś nigdy to nie było tradycją. Także mąż nie przyzwyczajony. Ja z kolei bym coś zorganizowała, gdyby nie to, że M pracuje cały weekend a jego rodzice wyjechali na 2 tygodnie. Ehhh... Jak będzie synek, to przynajmniej będę miała z kim jajka pomalować.

Edit: Martolinka, zamiast przepisywać jak zrobić sernik, znalazłam linka, który jeśli chodzi o podstawowy przepis jest dokładnie taki sam jak mój. Oczywiście bez bajerów jak spód z białej czekolady i dodawania mleka kokosowego do masy. Ale muszę przyznać, ze wygląda to interesująco. W każdym razie, jedyną rzeczą o której nie wspominają są rodzynki, w których dodaniu nie ma żadnej filozofii :-)

Sernik klasyczny - Przepis

Hmm... zrobiłaś mi smaka. Może chociaż sernik zrobię na niedzielę.

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór:tak:

Mam wyniki i prolaktyna prawie 40, więc już wiadomo o co chodzi, po świętach zaś idę do ginka i mam nadzieję, że szybko uda nam się to wyeliminować:happy:

My w niedzielę jedziemy do mojej mamy, a w poniedziałek będziemy w domu:-)

Upiekłam tylko mazurka, a szwagierka sernik i babkę:tak:

Radosnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych dla Was i dla Waszych Rodzinek:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Mama Stacha zostań z nami proszę, nie zmieniaj wątku. Sama chyba nie bede mamą 2012, ale chce z Wami pisac. Wiem jak to jest chciec sie starac, a nie moc tego marzenia realizowac. Trzymaj sie. Mam nadzieje, ze w podobnym czasie zaciazymy i bedziemy sie smiac, ze tak sie martwilysmy.
Calogera, dzięki. I spokojnie, ja nie zamierzam nigdzie iść, tak tylko żartowałam o innym wątku, bo niby staraczka 2012 a ja nawet nie zaczęłam i jeśli jakaś wpadka mi się w tym miesiącu nie zdarzy to na 2012 się nie załapię :sorry:

Ja święta spędzam u teściów, więc nic nie szykuję, dzieci już tam są od niedzieli a my dojeżdżamy jutro, nie będzie mnie więc na forum, dlatego

życzę Wam i waszym bliskim wesołych spokojnych Świąt, wesołego alleluja, smacznego jajeczka i mokrego śmigusa-dyngusa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry