reklama

Mamy z Irlandii!!

Ewelcia nie masz mnie na NK? Tam jest zdjęcie mojej śliwki.

Zrobiłam sobie test na depresję :baffled:
Skala depresji Becka. Test do samodzielnego wypełnienia. | Psychiatra Bydgoszcz Danuta Byczyńska, lek. med. specjalista psychiatra

No cóż,właśnie się tak czuję na 27 pkt... :eek::eek:

Dobra,trza się zbierac po Anatola :tak:
No mam Cie na NK,ale ja rzadko tam bywam ostatnio...hmmm ze 4 dni temu sie logowalam:eek:
Mi wyszlo 11 pkt:eek:

Ewelcia, moze Wy macie cos w opcjach zle ustawione???
My tez jak mielismy 3 z vodafona, to 2 pierwsze dni smigal az milo a pozniej jedna strona otwierala sie pol dnia...
No i sie wsciekalismy i juz prawie oddac mielismy. I A. zaczal kombinowac i w ustawieniach cos pozmienial i od tamtej pory juz dobzre wszystko dzialalo...
Macie w modemie jakas diode swiecaca? Na jaki kolor ona sie swieci?
Moj m juz tu kombinowal i wydzwanial do nich....ja mieszkam na strasznym wygwizdowie i dla tego.
Telefon mam w O2 i ostatnio przez tydzien nie mogal sie do nikogo dodzwonic....moj m dzwonil do nich non-stop az wreszcie naprawili ta awarie.
Mam 3 modemy a razcej 4:-D
Jeden ten stary z lampka ....siweci mi na niebiesko a czasami miga i sie zmienia na zielony czy jakos tak.
Mam dwa nowe te male tez 3G i one wogole praktycznie nie dzialaja-uzywam tego starego no i 4 to meteor:baffled::eek:

Dziewczyny przepraszam, ze wam sie tak wcinam w rozmowe i nie na temat bedzie... Jestem w 9 tygodniu ciazy i w niedziele dostalam krwawienia, niestety w szpitalu w moim miescie nie chca mi pomoc, powiedzieli, ze skoro mam poronic to i tak to sie stanie, jestem przerazona tym, rodzilam jedno dziecko w Polsce i przy krwawieniu bylam na podtrzymaniu. Umowilam sie dzis na wizyte do dr. Krzyzanowskiego z kliniki EMC na wieczor niestety nie mieszkam w Dublinie a musze dojechac 150 km... Czy macie jakies opinie o tym lekarzu? NIe chce stracic jakis tam pieniazkow tylko po ty, zeby jakis niedouczony dr wyslal mnie z powrotem do szpitala. Czy nie wiecie ile kosztuje wizyta z usg w tej przychodni? Z gory dzieki za wszystkie odp :)
Ja zawsze kazdemu bede [polecac Antepowicz z Medicusa.
Tego dr nie znam

Nie będę się wdawac w szczegóły,ale moją najbliższą mi ciotkę psychiatra,psycholog i psychotropy wyrwały od samozniszczenia.
Zresztą sama rok temu brałam xanax,co prawda krótko bo były mi potrzebne by przetrwac pogrzeb,ale były.
Depresja nie leczona może zniszczyc,a psychotropy dobiera się do osoby bardzo ostrożnie.Oczywiście nie jestem zwolenniczką psychotropów,ale uważam,że to mniejsze zło niż ukryta,nie leczona,zdradliwa i popychająca do samozniszczenia depresja :tak:
Anienczko nigdybym nie pomyslala ze Ty mozesz miec depresje:no:
Ja nawet zeby przetrwac pogrzeb nic nie bralam silnego tylko jakies ziolowe ktore m mi zakupil w aptece.....bralam przez tydzien chyba no i do tego na sen jakies mialam bo spac nie moglam:-(......
Na szczescie jakos dalam rade i nadal daje.....ale momenty sa ciezkie-juz 3lata prawie:-(

lez kochana z dupcia i nie ro doslownie nic...oni tutaj ciaze akceptuja jako ciaze od 12 tyg... a nawet chbya od 24 ... juz nie pamietam dokladnie..wiec jesli poszlas do szpitala z krwawieniem to oni odesla do domu ... i nic nie beda robic... dokladnie tak jak powiedzial lekarz jak masz poronic to poronisz a oni nie beda ratowac...
wiec lepiej idz prywatnie do Pl lekarza niech sprawdzi co i jak i wrazie co da leki na podtrzymanie
no wlasnie oni tak maja ze olewaja wsio.
W poniedzialek bylam z kolezanka w szpitalu bo plamila...nie dosc ze sie nasiedzialysmy ze 2h w tym 1h na lekarza czekalysmy a on zrobil usg ktore trwalo 5min i mowi baby is happy,no problem-dodam ze to byl murzyn:baffled:
Wrocila do domu pk 2 nad ranem
Kazal jechac do domu pic duzo wody i odpoczywac.
Kolezanka wczoraja na gwalt jechala do Antepowicz ta od razu skierowanie do szpiatala...no i biedna lezy w szpitalu w Dublinie...bylam dzis u niej....:-(...
Jest w 18tyg i marne sznse....dzis rano powiedzieli ze najblizsze 24godziny decydujace,wiec rano pewni wsio sie rozstrzygnie:-(

reklama
Witam wieczorkiem
Ewelcia 18 tydz i takie podejscie????? :szok:

Larcia no własnie na spotkanko!!!!! w niedziele!!

Wilwia, ciesze sie ze z Tobim juz lepiej, to moze jakas kawka? :-)

Ja dopiero wróciłam od kolezanki, razem z Didi byłysmy, fajnie sobie poplotkowałysmy, a mój Eryk wybawł sie z Albertem za wszystkei czasy

Misia, czekamy na ciebie :-)

Dziewczyny, jaj ostatnio myslałam ze padne, wiecie co moj Eryk pwoedzial, on ma ulubiona panią w przedszkolu i ona tam pracuje ze swoja córeczką, tzn ta coreczka tez chodzi to tego przedszkola, Eryk czesto mówił, ze bardzo mu sie podoba Izabella i jej mamusia, a wczoraj powiedział cytuje "mamusiu, jak moja pani w przedszkolu jest zła to jest taaakaaa śliczna" :-D:-D:-D tak mnie to rozbawiło, myslalam ze z kanapy spadne :happy:

CrazyGirl, dobrze ze poszłas do lekarza ze swoim pb, wspólczuje, nie wiem co ci doradzic, ja raczej stąpam twardo po ziemi

witam, wlasnie ukonczylam pakowanie, jeszcze jakies drobiazgi, szybki prysznic i lulu. o 4 pobudka.
Zycze Wam wszystkim udanego pobytu w Limerick, dobrej zabawy i oby pogoda Wam dopisała. :laugh2::-):-D:cool2::rolleyes2::rofl:
karolinanicola5- ja n
ie dawalam Asi żadnego antybiotyku, nie sadze zeby to podzialolo. Tak naprawde to probiotyki i ja jeszcze smecte. U nas po 5 dniach przeszlo. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia:tak:

MOniadan.. wieczor super..Albert zadowolony i wymeczony ..no i bardzo ladnie chlopcy sie bawili

a ja sie lekko wkurzylam bo dzisiaj padly mi 3 rybki i plywa juz jedna..nie liczac 9 maluchopw ktore sa odseperowane..no normalnei szok..ale mialy jakas plesniawke..rano wylowilam jedna w poludnie 2 a teraz 3..no szok..zobaczymy czy ostatni do rana przetrwa... mam nerwa na te ryby juz ...

dlatego ja nie chce rybek, a szynszyla, hmm tez jakos nei za bardzo, w sumie to ja nie chce zadnego zwierzatka, ale widzze ze Eryk chciałby i ze by sie nim opiekował, bo ona taki wrażliwy, opiekunczy chłopczyk

Ja miałam zawsze chomiczki, ale M juz kilka razy mi powtarzal, jak jak kupei chomika to moge sie pakowac razem z nim, on nienawidzi :-S

Oh nie, ja na spotkanie nie, bo M odbieram w niedziele w poludnie :-) wlasnie rozmawialam z nim. W sobote bym nawet nie jechala,zeby z noclegiem, a w niedziele nie dam rady dojechac. Amanda szaleje juz, ciagle pyta gdzie tata. Ledwo wrocil, to teraz znow wyjechal,bo fucha daleko.Wroci na 2 dni w niedziele i znowu wyleci na pare dni:-( Najgorsze, ze zabral karte,bo nie wiedzial, ze az go tyle nie bedzie. Wiec ja do niedzieli poludnia bez kasy, dobrze ze te zakupy moge zamowic online,bo nr karty mam hehe.
Ja zwierzatka lubie, ale u kogos hehe. Ja za leniwa zeby sie zajmowac zwierzetami. Kiedys jak bylam mala mialam i rybki i jakas zabke akwariowa i 2 chomiki i zolwia, ale to bylo daaaaaaaaawno temu.

moniadan czyzby pierwsze milosci twojego eryka :-D

Ostatnia edycja:
Moniadan a no tak,takie podejscie.
Ona wogole miala wszystkie wizyty w Dublinie bo ma arytmie a w poniedzialek pojechalysmy do Kilkenn bo jest blizej no a to juz bylo pozno bo po 22.....
Nawet jej nie zbadal.....:angry::baffled:
Jednak dobrze ze mamy tutaj PL ginekologow...bo znajac podejscie wszystkich lekarzy tutaj nawet w Coombe w Dublinie by ja odeslali z kwitkiem.
Na emergency spedzila ponad godzine bo pani musiala dokladnie sie wypytyc co to za ginka,gdzie przyjmuje i na jakiej podstawie dala jej skierowanie do szpitala i skad ona wie ze dziecko jest nisko,ze jest rozwarcie i takie tam:baffled::angry:

lece lulu

didi, ewelcia dzieki dziewczyny. Sprawdzilam na sobie i smialo moge polecic tego lekarza... Wszystko mi wytlumaczyl (prawdopodobnie krwawienie bylo po prostu przypominajace miesiaczke bo akurat w nd. byl 25 a ja powinnam tego dnia miec), powiedzial, ze ewentualnie moglby sie jeszcze przyczepic do tego, ze jest troszke mniej plynu owodniowego. Pokazal mi wszystko, zostalam zbadana ginekologicznie i zrobil usg dopochwowe 9 w szpitalu robili przez brzuch), sprawdzil przydatki, wymierzyl maluszka, wszystko w normie. Uslyszalam bicie serduszka, dostałam z 15 zdjec i duphaston na podtrzymanie. Nie naciagal mnie na nic, powiedzial, ze mam sama zdecydowac czy chce usg czy nie, z usg zaplacilam 120 euro. Warto bylo jechac te 150 km, uwazam, ze to dobry specjalista :) jeszcze na koniec okazalo sie, ze w Polsce pan doktor mieszkal kilka przecznic ode mnie ;) Smiało polecam i na pewno jeszcze tam wroce. Ten lekarz przyjmuje rowniez raz w m-cu w Kilkenny gdyby ktoras z was byla zainteresowana :)

reklama
HejkaChciałam się wypowiedzieć na temat filmu o fotelikach - bo uważam, że to jakaś masakra..ale pod względem przygotowania tego programu! Non stop pokazują testy z manekinami od których aż ciarki idą..że po jakimś czasie patrzę już w inną stronę by znowu nie widzieć tego samego..brr.. Oni nawet nie powiedzieli przy jakich predkościach wykonują te testy, ale bardzo dobrze widać markę chicco jak wypada w tych testach.. Nie porównali do innych marek! Może podobno wypadają...? Widać, że rozmowy prawdopodobnie wycięte są z kontekstu.. Mało treści a dużo szumu wokół firmy chicco - odniosłam wrażenie jakby to była antyreklama tej firmy.. Nie powiedzieli nawet na co zwrócić uwagę przy zakupie fotelików - na co liczyłam! Jedynie o prowadnicach i zagłówkach a co z resztą? eh..dlatego nie oglądam tv bo takie coś rzucą i człek się nadenerwuje a żadnych z tego korzyści - bo co wyniosłam z tego reportażu? Że mam nie kupować produktów chicco????? Paranoja jakaś. I tyle w sumie..

Wisienko - szczęśliwego lotu

Sandrulińska - pozdrawiam również - heh
Marta - tydzień w pracy i wrócisz do tego rytmu..

Lubiczanko - a Ty kiedy wracasz do pracy..? y...a czy ja Ci już pisałam, że ładny suwaczek stworzyłaś.. - nówka sztuka i ten róż wyróżnia Dadzię

;-)
MyAgngel - dobrze, że wszytsko OK

Ponadto widzę jakieś dolinki u foremek... Głowa do góry! Wiem..łatwo się pisze..szczególnie, że u mnie też nie lepiej :eek: ale testu nie robię :-p idę spać za to.. Jutro będzie lepiej.. Musi być LEPIEJ! Czego sobie i Wam życzę..:happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry