reklama

Marcowe mamy 2016

Fanti robcie notatki bo nie nadążam.

Kurcze dziewczyny no sorki ale to tak niechcacy z tym szpitalem, obiecuje ze to przed ostatni raz.

Na wlasnie dostalam sniadanko, zaraz obchod i zobaczymy co dalej.

reklama
Lilith ale wg.usg na tą chwile,bo pewnie dziecko wieksze,tak? A za pare tygodni moze byc znow inaczej. I tak na koncu przy porodzie beda podawac tydzien ciazy w jakim sie dziecko urodzi wg.miesiaczki.

Lewusek ja też źle spałam, pół nocy z boku na bok i teraz jakaś niewyspana się czuję ...

Cocosh tak jak pisała Fanti, możliwe że woda Ci się zatrzymuje i stąd to tycie. Moja bratowa tak miała, łącznie w ciąży przybrała 24 kg, ale już jest 8,5 miesiąca po porodzie i zostały jej 4 kg więcej . Albo jak to mówią córeczka zabiera mamie urodę i właśnie będzie modelką :-):-)

Mi moja pani doktor liczy od ostatniej miesiączki (ale z początkowym USG wychodził mi z nią 1 dzień różnicy) i dodała mi, że tego będziemy się trzymać cały czas, bo w późniejszym czasie dzidzi rośnie w swoim tempie i będą wychodzić róże terminy porodów.

Fanti mi się zdarza chrapać jak jestem bardzo zmęczona, więc pewnie przypadłą noc z całym Twoim zmęczeniem jak się wyspałaś to powinno być lepiej :) A swoim mężczyznom powiedz, że to Bronek chrapał, bo kobiety nie chrapią :P:-D

Lilith zdrówka :)

Takie nam organizmy nasze plątają fligle, że różnie z tymi dniami płodnymi bywa raz szybciej raz później i nie da się dokładnie nic wyliczyć ... To zawsze są orientacyjne daty, a kiedy urodzimy to wielka niespodzianka, jedne pewnie szybciej niż przewidywany termin a inne później :) Na przełomie lutego/marca będziemy jak na szpilkach siedzieć i wyczekiwać :-)

A no i pewnie w karcie ciąży macie wpisany termin z OM i ten co początkowo z USG wychodził ...

Mi ginekolog w Polsce powiedziala teraz, ze najwazniejszy termin jest wlasnie ten z miesiaczki, jezeli ktos na prawde wie kiedy ja mial i mial w miare regularna :) Lub termin wyznaczony do 12 tc. Powiedziala, ze po 20 tc obliczenia terminu sa bez sensu bo kazde dziecko docelowo bedzie innej wagi i innego wzrostu :)
Natomiast w UK z miesiaczki mialam date 28 marca, z pierwszego usg wyszedl mi termin na 23 i tej daty tam sie trzymaja i wg tej daty licza mi tygodnie :) Dlatego ja licze sobie wg usg a suwaczek mam wg okresu ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry