reklama

Marcowe mamy 2016

Dzień dobry. Pierwsza...
Witam się po całkiem niezłej nocy. Ból zdecydowanie odpuszcza choć jeszcze czuje łopatke. Wieczorem miałam jakieś apogeum bólu bo jeszcze krzyż zaczął mnie boleć i zero pozycji do leżenia.
Bronek wczoraj chyba sprawdzał metraż w brzuchu bo w 4 różnych stronach dawał znaki. Niestety jeszcze go nie czuje na zewnątrz ale to wina tkanki tłuszczowej raczej.
Sarna ja mam bardzo często po południu twardy non stop brzuch. A zwłaszcza jak w dzień więcej coś robię aż mam wrażenie że byle picie spowoduje pęknięcie skóry tak jest napięta.
Po badaniu ginekologicznym może być brunatna wydzielina ale jeśli się utrzymuje następnego dnia to już nie jest po badaniu i trzeba to skonsultować z lekarzem.

reklama
Dziewczyny mi pomaga magnez na twardnienia,bo to sa te piwrwsze skurcze. Lepiej wziac magnez. Ja teraz dopytam gina czy szyjka sie na pewno nie skraca'bo ostatnio tez dosc czesto mi twardnieje

Magnez może pomagać ale mi gin mówił żeby uważać żeby nie był z Wit B bo to źle wpływać na ciążę tylko nie pamiętam co powoduje Wit B i nie chce nikogo w błąd wprowadzać. Ale tłumaczył mi że jeśli te skurcze napięcia nie są zbyt uciążliwe to żeby lepiej unikać zwłaszcza nospy ale i magnezu. Tylko jeśli to już niezbędne to można wziąć.

volka yyyy.... ztego co ja słyszałam połówkowe im szybciej tym lepiej.
W 24 się może okazać, że dzidzi już za duże na niektóre pomiary i ciężko coś stwierdzić. Mi lekarze radzili koło 20 tygodnia.
Mam znajmą co poszła w 25 i lekarz powiedział, że za późno.

A wszędzie piszą!ze magnez z wit.B 6 wplywa na jakosc mleka przyszlej matki i wspomaga prawidlowa produkcje czerwonych krwinek. Aaa cocosh mi gin powiedzial,ze w 20 te badania nie sa miarodajne

Witam dziewczyny :) ale musiałam Was nadrobic. Ja wczoraj wybrałam się z mężem do berlina załatwić kilka spraw urzędowych i na zakupy. Wieczorem miałam tak spuchniete nogi ze kostek w ogóle nie było widać.
Agiszonek moja córcia od 15 tygodnia leży głową w dół. Tez mnie to martwi bo nikt do końca nie określa się czy to dobrze czy coś nie halo.
Moja gin kazała tylko i wyłącznie magnez z Wit B bo ona zwiększa wchlanialnosc i bioretencje.

Ja jakoś nie mam natchnienia do pisania, czytam Was cały czas jak mam wolną chwilę. Zgaga mnie męczy, szczególnie w nocy gdy przewracam się z boku na bok. Przed ciążą nigdy nie miałam zgagi.

Chorowikom życzę zdrówka :-)

reklama
Mja córcia też głową w dół leży - i to jest włąsnie dobre ułożenie. Tak powiedział mi lekarz. To jest ułożenie do porodu. Natomiast napewno mnóstwo razy się jeszcze przewróci do tego czasu. Ważne żeby przed porodem była właśnie główką w dół. :)
Dziewczyny tak serio, sorry może wyciągam za bardzo wnioski po samych postach ale strasznie panikujecie :P
Ja się trochę wkurzam, że tyję albo coś mnie boli czasem ale nie można tak wszystkiego się bać. :) Bardziej się szkodzi dziecku ciągły stresem niż tym co się rzeczywiście dzieje.
Każa z nas przechodzi ciążę inaczej bo jest inna i to naturalne że raz nas strzyknie tu raz tam i nie możemy się porównywać też do końca. Chyba każda ma też jakiś wewnętrzne własne wyczucie co organizm potrzebuję.
Ja piję magnez bo czuję że się po nim brzuch rozluźnia i lekarz też tak mi radził. jakby mi szkodził pewnie bym jakoś wyczuła bo dzidziuś by się buntował :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry