reklama

Marcowe mamy 2016

Co do zgagi to mam ją prawie codziennie wieczorem :)
Ja mam 21 tydz i jak dzwoniła umówić się na badania to powiedziała mi że mam czas tylko do 5 listopada potem już za późno
Ja dziś wyjątkowo wstałam wcześniej umylam już włoski teraz śniadaniowe potem na szykuje nam ciuszki na urodzinki potem na paznokcie i na badania nareszcie nie mogę się już ich doczekać aż całą zdegradowana jestem

reklama
Bylam na pobraniu krwi wlasnie. Teraz dobre sniadanko,bo juz mega glodna jestem. Kurde,a w Przedszkolu dzieci mi taki dym urzadzily. Caly tydzien czekaly na to halloween a w szatni zaczeli plakac,ze oni juz nie chca isc,ze chca do domu. Naobiecywalam im nagrod jak beda dzielni to sie jakims cudem przebrali w stroje,ale w sali tak sie mnie uczepili,ze Panie ich zabieraly na sile. Boze,tak mi sie serce krajalo,ale wiedzialam,ze musze ich zostawic. Dzwonilam po pół godz.to Pani powiedziala,ze z minute poplakali i bylo juz dobrze ;). Aaa i siedzą w strojach zeby nie bylo hehe

Ja nie mam problemu z twardniejacym brzuchem ale wczoraj to mój maluszek już przesadzil jak się polozylam już do łóżka to dostawała kopniak za kopniakiem dosyć mocne a potem dla odmiany stukal raczkami :D a mój cały czas się mnie pyta co to za uczucie ale był uradowany jak mógł poczuć i zobaczyć bo było super wczoraj widać nie potrzebowała niczego kłaść na brzuszku
a co do położenia dziecka to w szpitalu jak mnie badali to też mi wyszło że mam ułożenie glowkowe nie martwie się tym bo jak by coś było nie tak to na pewno by mi o tym powiedzieli

Mi po ostatnim badaniu też wyszło główkowe położenie maluszka i nic lekarza nie zaniepokoiło :)

Mój maluszek już coraz częściej daje o sobie znać w brzuszku co mnie cieszy, dla męża jeszcze jest to niezauważalne, ale spokojnie czeka :)

Violka z maluszkami na pewno w porzadku. Czasami po prostu majagorszy dzien jak każdy.
Dzięki za wszelkie info bo sie troche wczoraj wystraszylam, jak mi twadnial brzuch przedtem to nie na długo.
dzasti a zgaga to tez u mnie juz każdego dnia na wieczór.

Ja na poprzednich połówkowych (ok 21 tygodnia i nikt nie mówił, że za wcześnie) miałam wpisane położenie dowolne hehe, myślę, że to dopiero ma znaczenie po 30 tygodniu, kiedy już jest mało miejsca na obrót. Teraz mam w poniedziałek wizytę, to też będzie podobny etap z tygodniami

Sarna mi okropnie twardnieje brzuch szczególnie jak coś mnie zdenerwuje i dosyć długo to trwa. Wcześniej czułam jakbym miała non stop skurcz, i dopóki pamiętam by regularnie przyjmować proszki rozkurczowe to jest ok. Chociaż osobiście wolałabym unikać jakichkolwiek leków w ciąży, ale jak boli i się spina co chwilę to chyba nie ma wyjścia.

Dzastibasti na zgagę dobry jest albo łyk zimnego mleka, albo rennie :tak:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry. Pierwsza...
Witam się po całkiem niezłej nocy. Ból zdecydowanie odpuszcza choć jeszcze czuje łopatke. Wieczorem miałam jakieś apogeum bólu bo jeszcze krzyż zaczął mnie boleć i zero pozycji do leżenia.
Bronek wczoraj chyba sprawdzał metraż w brzuchu bo w 4 różnych stronach dawał znaki. Niestety jeszcze go nie czuje na zewnątrz ale to wina tkanki tłuszczowej raczej.
Sarna ja mam bardzo często po południu twardy non stop brzuch. A zwłaszcza jak w dzień więcej coś robię aż mam wrażenie że byle picie spowoduje pęknięcie skóry tak jest napięta.
Po badaniu ginekologicznym może być brunatna wydzielina ale jeśli się utrzymuje następnego dnia to już nie jest po badaniu i trzeba to skonsultować z lekarzem.

Fanti ja nie mialam badania ginekologicznego...A dzisiaj poraz drugi plamienie brazowe..Czytalam ze przy zakazaniach drog moczowych moga wystepowac.Zglosze to w rodzinnemu jak pojde z wynikami,a potem ginekolog w czwartek..

A mnie ssie w zoladku,rano zjadlam sniadanie i teraz az do 12.30 nie moge nic jesc :-(

A ja w poprzedniej ciąży miałam zgagę ciągle, a teraz jakoś nie. Podobno lepiej jeść kilka małych posiłków i unikać słodyczy (nie żebym się stosowała, ale polecam, jak kogoś męczy ;) ) i lepszy od mleka jest kefir lub maślanka. Trzymajcie się dziewczyny!

reklama
Ja tez mam brać magnez żeby brzuch się nie stawiał .
Cień a może zadzwoń do lekarki ,masz jakieś inne objawy oprócz tych ciemnych upławow? Przy odklejajacym łożysko boli kręgosłup ,brzuch i są ciemne plamienia ... chyba ,że masz już postawiona diagnozę,że coś z nerkami?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry