reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcowe mamy 2016

Ja już Wam piszę jaki do tej pory mam rozpisane badania i juz zrobiłam:
Do 10 tygodnia:
1. Grupa krwi i RH
2. Przeciwciała
3. Morfologia.
4. Badanie moczu.
5. Cytologia.
6. Czystość pochwy.
7. Glukoza na czczo.
8. VDRL.
9 HIV i kiła.
10. Toksoplazmowa.

11-14 tydzień:
1. USG.
2. Mocz.

15-20 tydzień ( wcozarj zrobiła bo jestem już od dzisiaj w 17)
1. Morfologia.
2. Mocz.
3. Czystość pochwy.
3. Czystośc pochwy

reklama
Marcowa ja tez mialam 4 badania na krzyz i nikt nic wiecej nie zlecil. Z tym, ze nie mieszkam w Pl wiec to tez inaczej. Z tego co wiem to wiecej badan krwi juz zleconych nie bede mialam ;)

Cocosh wspolczuje przezyc ostatnich dni. A co do krwawienia to ja bym pojechala do lekarza zeby to jednak sprawdzil ...

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Dzięki. :( Teraz też bym pojechała. Tak to jest jak człowiek głupi a nasze szpitale nie zachęcają. :(

[h=2]
icon1.png
[/h]
Witajcie po przerwie.To byl chyba najdluzszy miesiac w moim zyciu.Nie chcialam nic wczesniej pisac,zeby dodatkowo nie stresować siebie i innych.W pon 24.08 poszlam do bardzo dobrego ginekologa,ktory wykonuje tylko usg na usg genetyczne.Zaufanie mam,bo chodzilam do niego we wszystkich poprzednich ciążach.To był 11.5 tc.Niestety przezierność wyszła 3,30. Nastraszył mnie strasznie i kazał jechać do dr.Roszkowskiego do W-wy na amniopunkcję.Przeryczalam caly wieczór,jak mam wszystko rzucic i jechac zaraz do Warszawy.szok.Poczytalam trochę i internecie i zorientowalam się,ze amniopunkcję wykonuje się w skonczonym 15tc,a wczesniej to biopsja kosmówki.Nastepnego dnia poszłam do mojego ginekologa,trochę mnie uspokoil i polecił pójść do ginekologa,ktorego On poleca od usg.Poszłam,o wczesniejszym wyniku nie mówiłam.Pan dr.bardzo miły( równiez dobry sprzęt i certyfikat FMF) zbadal i przeziernosc 1.9, kość nosowa jest,wyslał na test z krwi( z racji 35 lat)Trochę się uspokoilam,ale ziarno niepewnosci pozostało.Kolega lekarz powiedzial,zebym poszła do Jego kolegi,ktory również wykonuje te badania.Niestety u tego trzeciego przeziernosc wyszla 3,7,akcja serca dziecka 175, czyli za szybko,a poza tym,wg dr kosc nosowa za krótka więc wbił w program hipoplastyczna.Z wieku i usg u niego wyszło mi ryzyko trisomii 21 1:10. postanowilam pojsc na amniopunkcję.W miedzy czasie odebralam wynik pappy,ktore chwała Bogu były niezłe i dawały nadzieję.Czekanie na amnio bylo najgorsze....chyba trochę mi przeszło,jak podjęłam decyzję,że cokolwiek by się nie działo urodzę to dziecko.W zeszły czwartek amniopukcja,leżałam na sali z mamami z takimi maluszkami,lezalam i ryczałam....Ostatni weekennd mega stres,nie spałam,nie jadłam,cały czas wydawało mi się,że sączą mi się wody.Wczoraj telefon,wstępny wynik QPCR prawidłowy-chłopczyk.Jeszcze dluga droga przede mną,wyniki ostateczne,potem echo serca...ale kamień spadł mi z serca i zaczęlam znowu wierzyć,ze bedzie dobrze.​

Cocosh ja mialam tylko morfologie, grupa krwi, hiv i zoltaczka...

Krzywa cukrowa mam 16 listopada jak dobrze pamietam.

Wiecej nic nie mam zlecone.

Ja nie wiem jak w Pl wyglada karta ciazy... ale u mnie to... doslownie karta [emoji14]
Jedyne co tam mam wpisane to jedno usg i tyle :/

uploadfromtaptalk1443091253155.jpg

Goka 3 mam kciuki zeby wszystko poszlo dobrze :*

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• uploadfromtaptalk1443091253155.jpg
    uploadfromtaptalk1443091253155.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 66
Natka moja karta ciazy to raczej ksiazka, ktora w sumie ma 51 stron.. ciekawe kiedy zdaza to wszystko zapisac skoro wizyt tak malo :D
Tez mialam tylko podstawowe badania i tyle.
Przyszedl mi sma z przychodzi ze moge sie zaszczepic na grype i nie wiem co zrobic ;) a Wy dziewczyny szczepicie sie ?

Ja też mam w pakiecie szczepienie wiec myślę czy nie zrobić. Dzis umieram od rana. Posprzątałam troche i padlam i od rana leze. Ale możecie sie domyślić jakie to leżenie z ponad roczniakiem w tle. Jak juz ma dobry humor i nie placze to szarpie mnie za włosy dla zabawy :(. Czekam na powrót męża i się przespie trochę.

Czesc Goka. To miałaś przeżycia... Wspolczuje :(

ja sobie smacznie śpię do 12 a wy tu skrobiecie aż nadrobić potem ciężko:-p

agiszonek mi troszkę piersi urosły ale nieznacznie na razie obejdzie się bez zakupu nowego stanika,a płakałam z powodu tego kotka skradł mi serce tak bardzo bym chciała mu pomóc a nie mam jak taka bezsilność chciałabym go zobaczyć ale w sumie po co będę tylko płakać:-(beznadziejna sprawa nie lubię takich sytuacji :-(

lewusek to ja chyba zacznę podjadać coś przed spaniem zobaczymy jak mój maluszek zareaguje:-)

marcowa zlecił mi je mój gin jak byłam u niego prywatnie tylko zrobiliśmy tak umówiłam się do niego na nfz i wtedy mi wszystko zlecił

goka współczucia miałaś ciężki okres wszystko będzie dobrze zobaczysz jesteś bardzo dzielna :-)

manka ja się zawsze szczepiłam a teraz sobie odpuściłam w pracy byłąm bardziej narażona na przeziębienia bo dużo ludzi się przewijało koło mnie

Dziewczynki a ja na razie ruchow nie czuje jeszcze,choc 2 dni temu snilo mi sie ze dostalam mega kopniaka :-)

A jak u Was z aktywnosci fizyczna ? Ja cwicze 6 razy w tygodniu cwiczenia dla kobiet w ciazy z You tuba ,chce zaczac z kijkami chodzic i moze na basen :-)

reklama
ja zapisuję się na pilates dla kobiet w ciąży i różne ćwiczenia ale to od następnego piątku bo teraz do austrii wyjeżdżamy na weekend urodziny córki od kuzynki która też jest w ciąży ale termin ma na grudzień :-)

Do góry