reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Dove, z tym health and preganncy grant, to z tego co zrozumialam..nie trzeba zlozyc do 1 stycznia, ale trzeba osiagnac wiek ciazy 25 tygodni przed tym terminem...
Generalnie fajnie jest dostac troche kasy dodatkowej...
W ogole ostatnio znajoma tutaj namawiala mnie jeszcze zebym zlozyla jakies cos na 500 funtow (cos chyba a'la becikowe). Nazywa sie to Sure Start Maternity Grant i podobno osoby majace child tax credit (czyli ja) moga sie o to starac...

A ktos sie pytal o ilosc spotkan z polozna w czasie ciazy w UK .
O, juz wiem kto :) Dove :zawstydzona/y:
Dziewczyny z UK - mam rowniez pytanie . Jak czesto widzialyscie polozna. Mi sie cos wydaje ze zamalo mam z nia spotkan. Pierwsze mialam przed 12 tyg potem w 16 tyg . W 22 tyg tylko GP a polozna bedzie dopiero w 28 tyg. Cos nie za czesto:sorry2:

Ja pierwszy raz widzialam swoja wlasnie w 12, pozniej mialam w 16... i teraz zobacze ja wlasnie w 28- czyli 8grudnia. Pozniej bedziemy sie widywac czesciej... Co 2 tygodnie:tak:
Jezeli jest to twoja pierwsza ciaza, to jakos jeszcze czesciej (cos kolo 25tyg i 31?)

Ja niestety (stety?) mam za to szpital co kilka tygodni...i tam jezdze czesciej (znow mi szykuja test obiazenia glukoza:dry:)...

Bosa, zazdroszcze Ci takiego wypoczynku jeszcze bez dziecka :-)
Kurcze, wlasnie ja na takiej samej zasadzie sprawdzalam rolety na moje okna. I sie zdenerwowalam... bo w internecie inna cena, a podjechalam dzis do sklepu...I tam calkiem inna.. I to wlasnie jest kwestia uszycia tez. A nie moge wydac 120 funtow na rolety...
Chyba namowie moja mame, zeby zatrudnila znajoma, bo generalnie to z tego co nawet widzialam w necie to baaaaardzo latwo sie je robi (tylko ja takie beztalencie...):-p

Malina, strasznie lubie tego twojego pieska :-)

Dranissimo, ja strasznie lubie ogladac ten program, bo te historie sa nie do uwierzenia! No, ale widac, ze prawdziwe...Czesto przeciez zdjecia pokazuja i w zyciu nikt by nie powiedzial, ze kobieta w ciazy byla...

SPECJALNIE DLA BRYT(P)OLEK ;)

Znalazlam kalendarz wyliczajacy kiedy mamy spotkanie mniej wiecej :
http://www.babycentre.co.uk/tools/antenatal/

Ostatnio edytowane przez moderatora:

aga_cina
, nakarmiony kocio? Pogłaszcz go ode mnie koniecznie! Jak ja tęsknię za moimi futrami!!! Buuuu!

Ja uwielbiam tego mojego kota :) lubie jak spi przy mnie i lubie jak sie 'spoci' :) ma wtedy taki cudny zapach :) mam tylko nadzieje, ze nie bedzie zazdrosny o Victora... Wlasnie sniadanko je, tunczyk z krewetkami :)

Dziewczyny z UK - mam rowniez pytanie . Jak czesto widzialyscie polozna. Mi sie cos wydaje ze zamalo mam z nia spotkan. Pierwsze mialam przed 12 tyg potem w 16 tyg . W 22 tyg tylko GP a polozna bedzie dopiero w 28 tyg. Cos nie za czesto:sorry2:

Ja do tej pory mialam 3 spotkania, nastepne 8 grudnia i nie widze potrzeby czestrzych spotkan :) jak na razie wszystko w porzadku, gdyby cos sie dzialo mam zadzwonic na specjalny numer albo jechac do szpitala albo do niej zadzwonic :)

Jeju, ale jestem polamana. Pije kawe i lece do pracy. wlasciwie to powinnam juz byc ubrana i za 10 min wychodzic, a ja kawke dopiero zrobilam i kota przysmakami napaslam :) maly bryka, zasnac mi nie daje, spac tez, na plecach mi zle spac, na boku go gniote. Dobra, nie marudze juz. Jeszcze 5 tygodni i macierzynski :)

Witam wszystkie. Mięsko się gotuje to siadłam na chwilkę. Już nie chciałam Wam wczoraj smaka robić:no::sorry2: i nie pisałam że robiłam wafle z mlekiem w proszku:-p:tak::-).
Martuś a na naleśniki jeszcze daj, bo to wiesz- przepis dla gotującej inaczej ;)))) A inne farsze też dajesz??
Marta a te Twoje pierniczki to są takie, co trzeba robić na 2 tygodnie przed świętami, żeby zmiękły????
Pierniczki nie muszą mięknąć bo są miękkie;-):tak: a do farszu możesz dodać podsmażone z cebulką pieczarki lub pasztet czy kapustę kiszoną;-):tak:. Naleśniki robię na oko, trochę tego i owego by miało konsystencję średnio-gęstej śmietany:tak:.
A ja dzis ogladalam w tv o dziewczynach ktore byly w ciazy i nie wiedzialy . Dopiero przy porodzie sie dowiedzialy ze rodza:confused::confused::confused:
"Ciąża z zaskoczenia" jest od ponad roku żelaznym punktem mojego codziennego oglądania TLC;-):tak:.
a to moja kochana morda,uwielbia spac z czym kolwiek pod głowa,tu zyrafa z ikei;)

Uploaded with ImageShack.us
Ola, cudeńko:tak::-).
Ja rybkami nie będę się chwalić:no: bo zostały mi tylko 3 a młode gupiczki częściowo zostały przez filtr wciągnięte i przez bojownika zjedzone:-(.

Dzien doberek
Dzis wstalam szybciej od malego skarba... hi hi jeszcze spi. U niego znaczy to ze zaspal. Pije kawke i stwierdzilam ze usiade do kompa na chwilke.

harsharanii-dzieki. No to jest trzecia ciaza. Jakos wydawalo mi sie malo nie pamietalam jak to bylo 2 lata temu.... Co do tego terminu to tylko czytalam ulotke na necie o H&Pregn. Grant jak to w rzycie wprowadza to nie wiem. za pierwszym razem prosilam polozna po 25 tyg a ona tak tak... i tak dlugo zwlekala ze prawie urodzialm zanim ona mi dala ten papier.
Co do thch 500f , ja tez biore child tax credit ale nie wiem jak to sie stosunkuje razem z wyplata meza , bo oprocz tax credit i child benefit na nico innego sie juz nie zalapalismy- zaduze zarobki. Ale pewnie sprobojemy musze sie zorietowac co i jak....

Marta- no ja ohladalam takie rozne programy w pierwszej ciazy teraz czas mi nie pozwala i przypadkowo wczoraj Barnim zajol sie sam soba a ja moglam cos poszukac w TV.

Witajcie
Znów mam podejście by z Wami tu na Marcu pisać :-) Sprobuje na bieżąco odpowiadać :-) Ostatni raz próbowałam jakoś we wrześniu :-(

Ja dziś z synkiem w domku odpoczywam :-) Codziennie podczytuje co gotujecie :-) Jak sie czujecie :-D Pogoda może i depresyjna - ale porozpalałam świeczki i od razu milej :-) Podoba mi się wątek o świętach :-D Muszę wziąść z Was przykład i zabrać się za pierogi :-) Moje dziecko jeszcze nie ujawniło się :-) na każdym USG chowa się :-)

Pozdrawiam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry