reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie marcóweczki:)
u nas gorąco i parno chyba z 30 stopni znowu mamy. nocka spokojna, Pola zjadła wczoraj 260 mleka i pospała do 7 rano. dostała mleko i popędziłyśmy na szczepienie. i właśnie doszło nam nowe zmartwienie bo mała bardzo malutko przybrała na wadze. od ostatniego razu tj.od 18 czerwca gdzie ważyła 5100 przybrała tylko 700 teraz waży 5800. kurcze i się martwię, zrobiłyśmy badania i jutro wyniki. mam nadzieję że wszytsko będzie ok. zaszczepili nas, krewkę pobrali i teraz Pola sobie śpi na tarasie.
.

Kochana nie martw sie bedzie dobrze,moze ma takie szybkie trawienie.Bartus tez mało przybierał i na szczepieniu sie dowiem ile ma.

reklama
hej kobity, dość długo nie miałam czasu do was zaglądać i raczej nie ma szans, żebym was nadrobiła, ale postaram się:-D

mam tylko nadzieję, że u was i maluszków wszystko ok:-D:-D:-D

buziaki
Witamy :) super, że jesteś :)

U nas dzień straszny, mała ciągle marudzi, najchętniej by siedziała non stop na moich rękach. Zapowiada się u nas na deszcz.

fiołkowa, jesteś odważniejsza ode mnie, ja od dwóch lat się zapisuję i zapisać nie mogę :) trzymam kciuki, pierwszy krok już zrobiłaś ;-)

Alunia śpi a ja się nudzę......... chyba się zaraz położe obok niej :)

Kochana nie martw sie bedzie dobrze,moze ma takie szybkie trawienie.Bartus tez mało przybierał i na szczepieniu sie dowiem ile ma.
dziękuję za słowa otuchy :) ale martwi mnie to coraz bardziej bo moje kurczątko w nocy nie je tylko śpi, a tu czytam że Wasze dzieciaki zjadają mleczko w nocy. zastanawiam się nad tym czy na śpiąco ją nie dokarmiać ale boję się że to glupi pomysł. co o tym myslicie?

No to Niki od 7 rano zjadł 70ml mleczka i przed 9 140ml teraz z 60ml...
moze ja mu chce dac za czesto to mleko...chyba bede mu dawac co 3,5-4h

Pola ale co czytam to Twoja mała ładnie je :) ja to bym chciala zeby Niki jadł tak jak zalecaja chociaz z dwie butle po 160 a on rzadko tyle zje przewaznie szama 100-120 i 700gram to OK wdłg mnie. Moj w 6 tyg przybrał raz 500gr i lekarz pow ze norma teraz waga juz tak szybko nie bedzie szła w góre
jeszcze lakrz pow ze jak dzidzia robi rzadko kupki o waga rosnie szybciej Niki robi 2xdziennie i to konrekt

Ostatnia edycja:
dziękuję za słowa otuchy :) ale martwi mnie to coraz bardziej bo moje kurczątko w nocy nie je tylko śpi, a tu czytam że Wasze dzieciaki zjadają mleczko w nocy. zastanawiam się nad tym czy na śpiąco ją nie dokarmiać ale boję się że to glupi pomysł. co o tym myslicie?

Polusia wydaję mi się że twoja niunia jadła mniej przez ten czas upałów, moja też mniej jadła. Przez 6 tyg przybrała 800. Wydaje mi się że jak by była glodna to by się budziła na jedzonko, zrobisz jak uważasz. Myślę że nie masz się czym martwić :-)

No to Niki od 7 rano zjadł 70ml mleczka i przed 9 140ml teraz z 60ml...
moze ja mu chce dac za czesto to mleko...chyba bede mu dawac co 3,5-4h

Pola ale co czytam to Twoja mała ładnie je :) ja to bym chciala zeby Niki jadł tak jak zalecaja chociaz z dwie butle po 160 a on rzadko tyle zje przewaznie szama 100-120 i 700gram to OK wdłg mnie. Moj w 6 tyg przybrał raz 500gr i lekarz pow ze norma teraz waga juz tak szybko nie bedzie szła w góre
jeszcze lakrz pow ze jak dzidzia robi rzadko kupki o waga rosnie szybciej Niki robi 2xdziennie i to konrekt
ja na jej jedzenie nie narzekam, bo potrafi na noc zjeść 260 mleka, a w ciąu dnia to tak średni 3 x 150 do tego zupka i deserek. kurcze tylko lekarz nas nastraszył, że jak tak mało dziecko przybier na wadze to może być nietolerancja białka krowiego i wcale nie musi być przy tym biegunki i inyych objawów.
wiecie ja to panikara jestem i już wyobrażam sobie najgorsze, a może moja Pola ma tylko dobrą przemiane materii i taki urok że należy do dzieci szczupłych i drobnych.

reklama
Witam sie!
Dopiero Was nadrobilam! nie mialam zbytnio czasu zagladac bo Ola wczoraj i dzis zrobila strajk w spaniu! wczoraj spala w sumie ok 90minut a dzis od rana 15minut. teraz udalo sie i spi troche dluzej, zobaczymy jak dlugo! Wszystko ja wokolo interesuje, najlepiej by spacerowala na raczkach a jak mama wklada do lozeczka to jest wrzask. obawiam sie, ze oduczyla sie samodzielnego zasypiania:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry