reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja raz przeiralam malego na publicznym w tesco ale bylismy na zakupch prawie caly dzien , i nie mialam wyjscia, oczywisie na pieluszce, a potem to wolalam juz w samochodzie.
A nazwe kop-ciuszek - super.
Co do ceny to nie wiem bo u mnie kazda rzecz wyceniona oddzielnie,i np za body ok 4 zł a teraz bylismy u tesciow wiekszym miesice i body 1,5 zł , albo kurtke zimowa text- za 8 zł a jesienna za 16 zl- ogolnie to nakupilam malemu fajnnyh ciuszkow ale dopiero na roczek bo na chwile obecna nie bylo o wybrać.

PAtinka - gratuluje pracy .

Nesia - ZAZDROSZCZEEEE i to ogromnie . Ja mialam Huskyego bialo-czarny- ogolnie uwielbiam te psy .Też chcialam kupic ale boje sie ze na 50 m piesek bedzie sie meczy , a ty mieszasz w bloku czy domku? Ja kombinuje zeby piesa kpic mooim rodzicom bo i tak jak sie wyprowadzimy to sami zostna w ogromnym domu wiec im by sie przydal :-D, tyko ze moja mama nie moze sie zdecydowac czy znowu taki husky badz malamut czy owczarek niemiecki.
caroline - fajny indnianin;) z Twojej coreczki :-D:tak:
polusia- wsplczuje , mnie ostatnio gosc by trzepna w tyl i tez jechalam z malym.
Tabasia- bedzie dobrze :tak: wiem fajnie pocieszac jak sie nie jest w takiej sytuacji ale wiekszosc z nas tez niedlug wraca do pracy a ja jeszcze nie mamy z kim malego zostawic. choc przyznam ze na sama mysl o powrocie plakac mi sie chce, a nie jetem typem "kury domowej "

Nieweim co jeszcze mialam komu odpisac ale nadrobilam was troche .

ostatnie dni nie nalezaly u nas do najlepszych :no: ale nie bede sie rozpisywac bo nie warto, do tego wszystkiego poklucialm sie z mama, bo zostawilam jej malego i pojechalismy na zakupy -prawie caly dzien ( o dziwo - jakos nie przejmowalam sie bardzo) , a ta dala mu skrobanego jabłka - bo wg. niej ma pyszne jabka z jej sadu , miala 1000 razy mowione ze nie moze i ma nic nie dawac . Nie chodzi mi o to ze maly zjadl bo jemu to chyba nic nie zaszkodzi tylko o to ze mowic cos a do niej i tak nie dociera . Zreszta do tej pory dalej ssie cyca a ta juz by mu wszystko inne dawala, nawet ptasie meczko wiem ze lizal i ugryzl :wściekła/y: , i tak juz niedlugo wprowadzamy inne jedzonko - ale to nasza decyzja kiedy i co .no i od 2 dni nie widzi wnuka bo nie potrafi uszanowac mojej dcyzji . a wiem ze ja to boli bo ona go uwiebia i o 6 rano potrfi sie pytac czy juz wstal bo chce go bawic. Ale i tak nic nie wskoram bo jej nic nie wytlumacze , nie wiem moze ktos inny -typu kolezanki ale na pewno nie ja.

Do tego wszystkiego mamy dalej ten remont - mieszknie wyglada jak po wojnie , nie sadzialam ze bedzie tyle roboty, i co chwila wynika jaki problem jak nie z gazem to z podlczeniem kaoryferow- np za przyspawanie dwoch rurek w 4 miejcach - roboty na 20 min zaspiewal sobie gosc 400 zl :szok:. A kochana przyszla sasiadka -pietro wyzej mieszka kazala mi myc klatke bo jej sie do domu nanosi , maly mi pacze a ta z takim tekstem - juz kocham mieszkac w bloku :wściekła/y: zeby choc brudna byla , troche na niesione pod naszymi drzwiam a ta sie nie wiadomo czego czepia -a mimo ze bylo czysto to i tak na wszeki wypadek co wieczor M jezdzil zamiesc :wściekła/y:, ale mnie wkurzyla ale na drugi dzien ja chyba ja, pochwaila nie bo akurat mylam a maly zanosil sie placzem i jej powiedzialm kilka slow. Fajnie zaczynam poznawac sasiadow .

A co do mjoego synka - to bylismy na szczepieniu wczoraj- waga 7340 wzrost 72,5 cm , musimy zwiekszyc wit d3 bo malemu zeberka zaczely wystawc i zaczela sie strasznie pocic glowka- prawdopodobnie za malo tej witaminki. Poza tym reszta ok. spacery w wiekszosc na rekach a wozek pchamy brzuchem ;)

dobra koncze bo jak dalej bede pisac to wyprcowanie z tego wyjdzie. sorki za tak dlugiego posta ale musialam sie wygadac a nie mialam jak zajrzec do was otatnio.

reklama
marela coś na ten temat karmienia wiem. u mnie jest tak samo ja mówię nie wolno a ona swoje. u mnie jest jeszcze tak że co telefon to mama mówi że ona by już dała mięsko, rybkę i cud na kiju. a to co dam to moje decyzja i kiedy dam.nie pomagają tłumaczenia po dobroci i po złości. nam już ręce opadły więc widzi mała tylko w naszej obecności aby nie było problemu takiego jak ze starszą córka mamy, że babcia to nawet leki daje i my o tym nic nie wiemy. dobrze że to teściowa a nie mama moja bo byłoby mi bardzo przykro.

my na razie też dajemy jedną kropelkę, a mojej też wystają żeberka ale to z chudości bo moje dziecko jest chude a długie. pediatra powiedział że najgorsze jest jak się dziecko poci nadmiernie wtedy może być zbyt mała ilość wit. D.
babeczki uciekam do łóżeczka, przytulę się do M i zaraz będę spała:) do poczytania jutro wieczorem bo ciągu dnia znowu nie będę miała internetu o coś tu koło nas robią i wyłączają prąd a ta bestia to na prąd:) dobrej nocki dla Was i dzieciaczków

kurde, a tutaj nie daje sie witaminy D. no i co ja mam robić?? dawac sama? nie dawać?? Ol się nie poci bez powodu- chyba że jedziemy samochodem a wszędzie upał, to mokra na pleckach.
czytałam, ze witamina D wytwarza się po 15 minutach bycia na słońcu tylko 2-3 razy w tygodniu!
a wierzcie mi, że Irlandia do strasznie słonecznych krajów nie należy ;-)

tak jak przewidywałam, Ol obudziła się o 20, pogadała, zjadła i padła ;-)
w domu śmierdzi palonym drewnem.
ktos miauczy za oknem.
góra naczyń do zmywania czeka.
echhh chyba czas sie ruszyć ;-)

dzień dobry dziewczyny:-) co u Was? u nas noc ok, znów o 7 karmiłam Franka na śpiąco...eh....nie wiem co się u niego dzieje, że tak z tym mlekiem różnie, ale zwykle jest be, dobrze, że choć na noc chętnie i dużo zje (wtedy mu zagęszczam kaszką malinową)
ionka zapewne super ten napis na drzwi, też bym taki chciała dla Małego, bardzo pozytywnie kojarzą mi się takie dekoracje
pozdrawiam i miłego dnia Wam życzę:-)

reklama
Witam sie:)U nas nocka ok,Bartus szedł spac po 21 obudził sie na mleczko o 1 w nocy co rzedko mu sie teraz zdarza i spał do 7 wypił mleczko i teraz tez spi.Bartus tez ma spocone plecki jak jest ciepło girki tez czasem ale nic nie pokojącego nie zauwazyłam,daje codziennie wit D po jednej kropelce.Dzisiaj pięknasłoneczna pogoda jak narazie chyba pójdziemy na spacer.

Słonecznego dnia!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry