reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej dziewczyny!

U nas dzień zaczął się całkiem fajnie. Mały obudził się o 4 na karmienie a potem spaliśmy aż do 9 :szok: Super! Teraz mały już od ponad godziny drzemkuje, ja podszykowałam troche do obiadku bo dziś canneloni z mięskiem mmmm.Jak szkrabik się obudzi to dostanie jedzonko i pójdziemy na spacerek, później dokończymy obiadek bo o 15 tatuś wraca.:tak: Miłego dnia dziewczyny.

reklama
Witam się z Wami dziewczynki !
Moja starsza w przedszkolu a ja sama z mała... ale nie daje rady nic prawie zrobić bo co ja położe to kwęczy...ach...no i ma katar...najpierw Laura, potem ja a teraz ona. Szpital otworzyć :-D!
Alez wam maluchy ładnie śpią w nocy, u mnie mogiła. Mała budzi się conajmniej trzy razy na cyśka a ja już padam na twarz!

Marcia to jak apetyt wraca to znaczy ze dziecko zdrowieje :)

Czarnuszka, a jak kladziesz dzieci tak wczesnie spac to o ktorej one ci rano pobudke robią??

a ja chyba za dlugo dzis spalam, maly zaspal i obudzil mnie o 8.40 w efekcie glowa mnie teraz boli pije juz druga kawke moze mi pomoze (zwykle działalo:))

Witajcie!
My juz po spacerku, Mlody znowu spi, chyba pogoda mu sprzyja. Zawsze lepiej spi w dzien, niz w nocy, marudek jeden....
My spiworku nie mamy, Redan tak sie rzuca w nocy, ze na pewno by mu przeszkadzalo...
Marciaa super, ze Niki juz lepiej, jak juz je, to na pewno wraca do zdrowia!
A za mna ostatnio wafelki chodzily, wiec sobie zrobilysmy z mama, te z masa krowkowa-mniam!
Milego Dnia Kobitki!

teraz wypił mleczka 120 wiec jz na pewno lepiej uf odrazu lepiej bo wczoraj to tylko wyc sie chciało a dzis nie pisnal ani razu zaraz sie szykuje :))
heronek ja zjadłam princesse mniami krde teraz załuje ;P

Witajcie:happy2:

Nie chciało mi się wczoraj już siadać do kompa, bo po tym robieniu testów miałam dość. Ale zdałam, tym razem miałam 0 błędów:-p

Moje dziecię odkąd je zupki zagęszczane kaszką owsianą, to przestawiło się na 3x210 ml mleka, a przed snem przeważnie nie dojada 50 ml. Pewnie już przestanie tak przybierać na wadze, a klocuszek waży koło 9,5 kg:sorry2: Jak go ostatnio niosłam do pani alergolog, to mi kręgosłup wysiadł, a to tylko z pół kilometra.

Co do śpiworka, to my jeszcze używamy takiego letniego, więc muszę go cieplej ubrać do spania, zwłaszcza że w nocy jest 9 stopni:baffled: Musimy się zaopatrzyć w taki cieplejszy:tak:

fiolkowa to super 0 bledow :) a Kubus rzeczywiscie kawal mezczyzny :), ale z tego co pisalas wy mali tez nie jestescie :)

Marciaa dobrze ze juz lepiej i ze Niki ma apetyt.

Mamusie ktore maja starsze dzieci w przedszkolu/szkole... co robicie zeby starsze nie zarazilo niczym mlodszego? Bo ja sie tego chyba najbardziej boje, ze jak Pat cos z przedszkola przyniesie to i odrazy Polcia sie zalapie na darmowe virusy i bakterie.

reklama
Helol :-) Zyje!
My w koncu po przeprowadzce, ale mieszkanie nadal wyglada jakby walnela bomba :no:
Net jest, to najwazniejsze :-D Choc czasu na niego brak.
Moje dziecie ma skok rozwojowy jak nic!! W pon. nie moglam sobie z nim rady dac... Caly dzien plakal i marudzil. Jakby mi go ktos podmienil :szok: Jesc nie chcial, tylko na raczkach, albo wystarczylo przy nim siedziec i sie gapic jak sie wyglupia :laugh2: A ja nic nie moglam ogarnac. Do tego nowe miejsce tez pewnie na niego zadzialalo, pierwsza noc musielismy go wziac do nas do lozka, bo plakal. Ale to tylko raz mu sie zdarzylo. Jak zwykle zasypia okolo 20 i pobudka 8 rano standardowo.
Dzis po 9 znowu bylismy w lozku i tak wstalismy dopiero przed 11 wiec odespalam ostatnie dni :-)
Ja jutro do pracy, dostalam te weekendy, wiec zobacze moje dziecko dopiero w pon. ale i tak mi to pasuje, bo przez te dni bedzie z M, a jakbym pracowala na dniowki, to widzialabym go tylko po 2h dziennie. A tak jak bede wychodzic, to bedzie jeszcze spal, jak wracac juz spal... Ale tatus bedzie mial okazje nacieszyc sie synkiem :tak: A pozniej bede miec 4 dni wolnego :)))

Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok, niestety nie nadrobie, ale z tego co widzialam Niki chory... Marciaa co sie stalo? Szybkiego powrotu do zdrowka!!! ;-)

Wama wszystkiego naj dla Pata, spoznione ale szczere!! :-)

Na razie tyle, do pozniej.

Ostatnia edycja:
Do góry