reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Qrcze nie ten wątek zaraz opiernicza nas moderatorki ale jak widze ile jedza i co jedza wasze maluchy to spierdzam ze stanowczo jestesmy w tyle!! Dzis konczymy pol roczku a w zasadzie dalam jej z normalnego jedzenia troche bułki i chrupka i nic nie dawalam do próbowania!! Żadnych jogurtów, zupek typu pomidorówka !! jedynie jabuszko lizala:) bo ona je mi max pół słoiczka i jak dam je wiecej to ulewa pół dnia nim!! i nie daje oprocz kaszy manny zadnej innej kaszki:/ qrcze bo karmie cycem-zapalenia przeszlo wczoraj juz zupelnie- na szczescie obylo sie bez lekarza ale goraczkowalam do 38,5 ale juz jest oki:) czy to nie za malo ?? ale nie mam laktatora i daltego jest bryndza z innymi kaszkami :)

Witam dziewczyny!

Polka Jeśli to ta sama szwagierka która uważa że karmienie piersią jest zabezpieczeniem przed zajściem w ciążę, to wierz mi że te rakotwórcze puzzle to ona sama sobie w głowie uroiła. A podanie danonka 6 miesięcznemu do tego nie swojemu dziecku bez wiedzy mamy już wogóle świadczy o jej inteligencji. Sorka:zawstydzona/y:

myszowata wszystkiego najleeeeepszego dla męża

mazia gratki dla Jasiula z okazji 6 m-cy!!!!

Marciaa Ja dawałam małemu jogurty Nestle i Bobovita po 6 m-cy i bardzo mu smakowały, mi zresztą też.

Ja dziś wybrałam się ze sobą do lekarza na osłuchanie i wina zatok, dostałam leki ale mogę karmić.

Oki wpadnę później bo mój pełzak robi yyyyyyhyyyy na macie:szok:

A mojemu małemu się już właściwie wcale nie odbija.

no właśnie, to może problem jest w tym że z piersi dużo Ci leci, i nie nadąża, i łyka dużo powietrza, więc albo przed kermieniem odciągaj, żeby tak nie"CHLUSTAŁO" albo odciągaj w ogóle i dawaj butelką...
Odciąganie przed karmieniem nic nie da. Mleko tryska w czasie odruchu oksytocynowego, który następuje po kilkunastu sekundach ssania. To nie jest tak, że piersi są przepełnione i dlatego tryska. Piersi mogą być pełne w czasie nawału pokarmu, ale nie po pół roku karmienia. U mnie też tryska, więc to raczej normalne zjawisko. A co do butelki, to podobno więcej powietrza dziecko łyka pijąc z butelki niż z piersi.

No i po butlce to samo.... Czyli to raczej wina mleka a nie butelki... TYlko, że kiedyś tego problemu nie było. Owszem odbijało mu się często, ale nie było tak, że się męczył, bo nie mógł odbić.

blu to jest tak jak mówisz. Mleko właśnie mi tryskało jak Olek puścił pierś zaraz po tym jak czułam napływ pokarmu. Twój starszy syn też ulewał, powiedz czy też mieliście z nim problemy z odbijaniem?? Może to ma jakiś związek.... Nie wiem już myślę na wszystkie sposoby...

ja podaję jogurty bobowita , na normalne jestem jeszcze na nie, wydaje mi się że jasiu jest na to za mały.

mirosia spróbuj butelką, bo tak się nie da, i dla małego i dla ciebie.

marcia a tobie mały w ogóle mleka nie je? wiesz on jest malutki, najmłodzszy a naszych maluszków, wiesz on musi mleko jeść, to dla niego najważniejszy teraz posiłek, pełnowartościowy, pytałaś pediatry? może zmiana mleka? bo wiesz nikoś może się przyzwyczaić i będzie klops a bez mleka oj niewiem czy tak można.

od 3 dni w ogole. Moze nie jesc mleka ale wzamian musza byc kaszki i jogrty ale ile tego mozna te kaszki tak zapychaja, ze szok. Przestal jesc mleko odkad wyczaiłam zęba tylko wszystko inne u smakuje. Pediatra pow ze widocznie tyle potrzebuje:baffled:

dzieki dziewczyny za zyczenia;)

Blu moj to w ogole nigdy nie odbijal.MOim zdaniem moje dziecko ma żoład jak kon jakis:D nigdy go nic nie bolalo,nie ulewal ,nie wymiotowal,w koncu tata kucharz.

Dronka no to musisz zaczac najwyzszy czas!! Poza tym sto lat dla malej! widze ,ze tez pol roczku macie!

A ja sobie ogladalam sage zmierzchu ale dzwonila kumpela ,ze zaraz na kawe wpada wiec klops;p

MArcia ja i moje rodzenstwo tez od wieku 6 miesiecy juz mleka nie pilismy.A zyjemy i mamy sie dobrze:D wlasnie tylko kaszki itp dostawalismy ale butli to niee

reklama
blu to jest tak jak mówisz. Mleko właśnie mi tryskało jak Olek puścił pierś zaraz po tym jak czułam napływ pokarmu. Twój starszy syn też ulewał, powiedz czy też mieliście z nim problemy z odbijaniem?? Może to ma jakiś związek.... Nie wiem już myślę na wszystkie sposoby...
Nie mieliśmy takich problemów. Myślę, że przydałoby się wam usg brzuszka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry