reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Hehehe, ja też test zachowałam :tak:
Ale długo długo go w ogóle nosiłam w torebce i co chwilę sprawdzałam, czy te kreseczki na pewno tam są :-D
Bo oprócz tego, ze pół roku było takich intensywnych staranek, to wcześniej przez 3 lata też nie stosowaliśmy w ogóle zabezpieczeń, więc trochę nam przyszło poczekać na tego fasolka naszego :-D
My od momentu ślubu to caly czas bez zabezpieczeń:) No i teraz się udało:) Hihi:)5 maja będzie 3 lata jak jestesmy po ślubie:)

Ja sie musze połozyc bo chyba mam gorączke.Buziaki i moze sie jeszcze pojawie.papa
Kochana zdrówka!!

A ja zrobiłam tą zapiekankę:) Jeszcze nie piekłam.. czekam tak do 17:45 to wtedy wstawię:) M wraca po 18 to akurat będzie:) Hihi:) Ale mnie plery bolą.. masakra i jakoś tak słabo się czuję.. eh..

Czesc Marcoweczki:)
Brakuje mi ciagle czasu, zeby do Was zaglac, ale nadrabiam zaleglosci i czytam wszystko.
co do testow to ja bylam w szoku, ze jestem w ciazy. uwazalismy raczej z M,a tutaj dwie kreski. czekalam na okres, ale tydzien po spodziewanej i ciagle nie nadchodzacej miesiaczce zrobilam test. wrocilam z pracy i nasiusialam i od razu za telefon do M, ze bedziemy mieli dzidziusia, cieszyl sie jak dziecko, a ja bylam zalamana...teraz jestem przeszczesliwa, ale wtedy- szok

Hehehe widze, że tych pierwszych złotych strzałów było więcej:-D My odstawialismy tabletki od razu po ślubie czyli 1,5 roku temu ale jeszcze sie nie staralismy...i jak tylko zaczelismy starania ;-)w dniu spodziewanej miesiaczki czyli 15 lipca test negatywny wiec tego samego dnia u gina i mowie ze chcemy od lipca zacząć starania o dzidzie i czy musze sie jakos przygotowac bo 1 test jest negatywny jak sprobowalismy..on przepisal mi luteine i kazal byc cierpliwym, wiec zakupilam testy owaulacyjne ale miesicazki nie dostalam 15go wiec 28 podejrzanie robie drugi test i nasze uprawgnione dwie kreski:-D Wiec to byl nasz złoty strzał:-D

Ale zmieniajac temat czy mozna plukac sobie gardlo w ciazy tamtum verde ?? bo mi dzis lekarz 1go kontaktu kazal na moj ból płukac ale tak nei jestem przekonana do konca...1 płukałam i przynosi mi dużą ulgę ale nie wiem czy mozna:eek: niby nic sie nie wprowadza do organizmu tylko działamy miejscowo i wypluwamy ale mam obawy ..czy wiecie czy jest zakazane czy nie??

Dziewczyny pamietacie kiedys poruszalyscie temat od kiedy lozeczko dla starszego dziecka, my kupulismy Mateuszkowi w niedziele lozko...to byl strzal w dziesiatke, wprost uwielbia w nim spac, a aj nie musze sie schylac i meczyc, zeby go wlozyc, czy wyciagnac z lozeczka:tak:

ja pewnie tak jak i wy nie moge doczekac sie dzidzi, zastanawiam sie tylko czy Mati nie bedzie zazdrosny, bede musiala mu poswiecac duzo wiecej uwagi, jak to bylo u Was? byla rywalizacja w jakis sposob?

reklama
Mała drzemka i 2 godzinki mi zleciały. hehe ale od razu lepiej. teraz ide zgrzać sobie zupke pomidorową mniamciu

A co do testu to mysmy wrócili z podrózy poslubnej jakos koło 9 lipca. Mialam @ dostać 13. No i spozniła mi sie jeden dzien a ja myslałam ze to pewnie po zmianie klimatu itd. Za namową kolezanki z pracy, która wtedy tez była w ciązy zrobilismy test:) Jak czekalismy te 5 minutek zapaliłam ostatniego papieroska. Hehe Stalismy na balkonie i mówie do M: "A jak bede w ciązy to co?" hehe a on na to "Ale pewnie nie bedziesz w ciązy!" No i co? 2 kreseczki a ja w płacz!! A Mariusz szczęśliwy hehe póżniej poszlismy na wizyte do ginekologa a w ten dzien akurat moi rodzice do nas przyjechali. Mama weszła i od razu...Stało sie cos?! hihi no i powiedziałam. Przeszczesliwi byli:) Rodzice M dowiedzieli sie przez telefon ale ich to nie interesuje.

Do góry