reklama

Menu naszych dzieci :)

elizabeth ano z glutenem poczekam.. nie ucieknie..

no a z innych różności to moje dziecię zna już smaki marchwi, dyni, ziemniaczka, brokuła, kalafiora, pasternaka, fenkuła, cukini, pomidorka, pietruszki, kukurydzy i nawet ostatnio zjadła jeszcze jakiś słoiczek z dodatkiem cebuli (pachniało nawet jadalnie i wcinała ;)
no i mięsko (kurczak, indyk, cielęcina) i łosoś.. no a poza tym to jeszcze jabłuszko, gruszka, brzoskwinia i suszona śliwka :)
całkiem sporo już tego :))

reklama
... powiedzcie mi jak wyjeżdzacie gdzieś z dzidziulami które są na butlach to co zabieracie ze sobą i jak? co muszę kupić? termos? opakowanie na mleczko?

catedra
no i mma taki pojemik na mleko wproszku ktory wklada sie do butelki:
Pojemnik na mleko w proszku Tommee Tippee 1szt. (974005967) - Aukcje internetowe Allegro
fajna sprawa:tak:

Ja też polecam te pojemniczki :tak:
Ja jak na dłużej wychodzimy to nalewam do butli juz odmierzone 210ml gorącej wody, wkładam ten pojemniczek z gotową dawką mleka i butla wędruje do termoopakowania TT Tommee Tippee TERMOOPAKOWANIE 1szt.NEW +GRATIS (972891842) - Aukcje internetowe Allegro a termoopakowanie do torby :-) ja jestem zadowolona, dośc długo utrzymuje ciepło, kiedyś właśnie jak nalałam wrzątku i po jakimś czasie była pora karmienia Olgi to woda była jeszcze za gorąca i musiałam schładzać.

elizabeth ano z glutenem poczekam.. nie ucieknie..

no a z innych różności to moje dziecię zna już smaki marchwi, dyni, ziemniaczka, brokuła, kalafiora, pasternaka, fenkuła, cukini, pomidorka, pietruszki, kukurydzy i nawet ostatnio zjadła jeszcze jakiś słoiczek z dodatkiem cebuli (pachniało nawet jadalnie i wcinała ;)
no i mięsko (kurczak, indyk, cielęcina) i łosoś.. no a poza tym to jeszcze jabłuszko, gruszka, brzoskwinia i suszona śliwka :)
całkiem sporo już tego :))

ooooo to tempo niesamowite :tak: ma Nadiuszka apetyt
My jak na razie marchewka, jabłuszko i marchewka z ziemiaczkiem :-) to polubiła :tak:była jeszcze śliwka ale niestety po niej bolący brzuszek i pół nocki na masowaniu go i niezłym popiardywaniu :no:

Sylvietta to twoja już prawdziwy smakosz,:szok: niektórych rzeczy to sama nawet nie jadłam:-D

A ja wczoraj podjęłam próbe nowego słoiczka, wybrałam coś innego purre ziemniaczane z indykiem. Pachniało ładnie. Dałam jej łyżke , popatrzyła na mnie dziwnie i całą zawartością mnie opluła.:eek: Dodam że byłam już umalowana do pracy.:confused2: Co ciekawe chciała więcej, ładnie buzię otwierała ale wszystkim pluła naokoło i chyba ją to bawiło bo się śmiała.:-p No cóż narazie tego nie kupie już.:no::-D

wczoraj lekarki sie spytałam czy mogę małemu gluten wprowadzać pomału a ona do mnie z tekstem że dzisiejsze normy żywieniowe sa tak skonstruowane że juz dzieciom od 7 tygodnia daje sie gluten:szok: także mogę i ja powoli wprowadzać tylko muszę przewertować kilka stron dalej jak to tam robiłyście ;-)

karcia-nasze maluszki maja różnice wiekową 1 dzień mi wczoraj pediatra powiedziała że mam zacząć od kleiku i wczoraj cały wieczór czytałam co dziewczyny pisały i sama nie wiem ile jej dać chyba 120ml wody+2 miarki od mleka,będzie dobrze??

karcia-nasze maluszki maja różnice wiekową 1 dzień mi wczoraj pediatra powiedziała że mam zacząć od kleiku i wczoraj cały wieczór czytałam co dziewczyny pisały i sama nie wiem ile jej dać chyba 120ml wody+2 miarki od mleka,będzie dobrze??

kochana ja zastosuję się do rad dziewczyn które niżej zacytowałam ;) i zobacze co to wyjdzie bo jak na razie nie moge pojąć tego tematu hehe

Producent podaje następująca informację:
2-3 g produktu glutenowego = 2 płaskie łyżeczki mlecznej kaszki manny bobovita
6 g = 4-5 płaskich łyżeczek mlecznej kaszki manny bobovity = 4-5 płaskich łyżeczek kaszki mleczno-pszennej wieloowocowej bobovity

Boozqowa to tak jak napisała Izaa - teraz przez dwa miesiące te 2-3g, a potem przez kolejne dwa miesiące 6g. :)

Karolinusia ja kupiłam kaszke manne z Nestle (jest od 4mca) na dziale tym co pozostałe kaszki dla dzieci . Od wczoraj stosuje. Do wieczornego mleka -120ml dodaje 4 łyżki zwykłego mleka w proszku , 1 łyżke zwykłej kaszki i 2 płaskie ( lub jedną taką głęboką ) tej kaszki. Mieszam i to pije mała.:tak: I tak przez 2 mce. Po tym czasie dodajesz 4 płaskie łyżki do wieczornego mleka też przez następne 2 mce. I wszystko .:cool2:

i jeszcze moje pytanie czy jak np. dodam kaszke z tym glutenem do mleka i dam np. rano małemu to czy moge dać mu deserek np, z dodatkiem glutenu czy już nie ??? aha i dostałam od mojego M btarowej dla małego kaszkę z Hippa pszenno-mleczno ale nie mogłam nigdzie wyczytać ile jest w niej zawartości glutenu i nie wiem jak mam ją podawać małmu...może któraś z was podpowiedzieć-będę bardzo wdzięczna ;)

Karcia jeśli dostanie kaszkę mannę to nic z glutenem więcej nie podawaj tego dnia.
A jeśli chodzi o tą kaszkę którą dostałaś - sprawdź datę ważności, jeśli długa to podasz za 4 miesiące kiedy Dawidek będzie mógł jeść kaszki glutenowe bez ograniczeń;-)

reklama
polecam kaszkę nestle pszenną z biszkoptami- Zośka mi wyrywała łyżkę aby dać jej więcej :P

wy jakoś ten gluten miarkujecie a ja po prostu robię porcję kaszki mannej lub pszennej i tyle. Karmię dziecko i nie miałam żadnego problemu z nią do tej pory...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry