kasiazabka
Zaangażowana w BB
My sie nie odzywałyśmy bo trochę zabiegane jesteśmy. W zeszły czwartek byłyśmy na szcepieniu, normalnie 3 wklucia. Amelka płakała i był krzyk!! Ale jakoś to przezwyciężyłyśmy, później w dostała w domu zapobiegawczo lek przeciwgorączkowy jak zaleciła Pani doktor i wszystko ok. Pani Ania ktróra robi szczepienia to kobieta która wychwytuje wszystko i zauważyła u Amelki że główkę trzyma notorycznie na prawej stronie, poszłyśmy do Pani rehabilitantki i sie okazało że Amelka ma napięty miesień sutkowo-mostkowo -obojczykowy. Teraz codziennie jeździmy na rehabilitacje żeby Amelka wyćwiczyła symetrię ciała i bez problemu obracała główkę, ale robi duże postępy. Zauwałyłam że dużo dzieci przychodzi z tą przypadłością na ćwiczenia. a jutro mamy okulistę, mam nadzieje że bedzie ok
Amelka waży już 4300:-)
Amelka waży już 4300:-)
kluseczka moja i wszystko ok .Mam za to z Szymonem problem dzis tez był na szczepieniu i lekarce nie podoba sie jego waga tz spadanie w styczniu wazył 58kg teraz wazy niecałe 50 a wzrostu ma 176
(ma 14 lat) pomimo ze je duzo to waga mu spada musze mu badania porobic martwie sie kurcze ....
mam nadzieje ze nie okaze sie to nic powaznego tym bardziej ze w styczniu miał wszystkie badania włacznie z usg brzucha i wsio ok było,,,
. Poza tym nasz Mały "olbrzym" waży już 5220g czyli od wyjścia ze szpitala przytył 2kg. I mierzy 68cm , a miał 55cm. Rośńie jak na drożdżach. Jedynie co, to łezki mu lecą i Pani doktor kazała masować wkoło oczu. Do tej pory też masowałam, ale chyba za lekko, bo jak widziałam jak ona uciskała. No nie podobał się Małemu, ale cóż, trzeba robić i oby było wsio ok.
no ale dobrze matka była wiecznie anemiczna a ojciec wychudzony moze dzieciak będzie normalny
) i badanie krwi od razu zrobiliśmy :-( boszsz jakie to straszne jak wyciągają krewke z takiego maluszka :-( ale był w miarę dzielny i szybko sie uspokoił. No i dla wszystkich badań mamy zrobić usg ciemieniuszki bo powiedziała ze dzieciom ze skazą wolniej sie zrasta i trzeba to usg zrobić i kazała nam od razu zapisywać sie do centrum zdrowia dziecka na to ... coś wątpię że uda nam sie tam dostać na to prześwietlenie .. no ale spróbujemy
O tym, że też ma laboratorium na miejscu to nie wspomnę.