reklama

Nasze dzieci u lekarza.

reklama
Kasieczek, no przyznam się, że nie rozumiem. A co one mają do gadania, jak trzymać dziecko, moje dziecko!!!
No właśnie to jest system w Polsce! Tu w DE to by było nie do pomyślenia. Tu personel medyczny jest dla Ciebie nie odwrotnie. Mój M mówi, że w Pl trzeba by było zebrać wszystkie służby medyczne, i rozstrzelać, żeby nowi nie mieli od kogo uczyć się tych starych komunistycznych podejść. Tu w szpitalach to cuda wyczyniają żeby każdy każdemu przekazał jak u nich jest fajnie, i do nich ludzie szli, bo oni mają z tego pieniądze.
Nie dać się kobitki, a szczególnie mamy po raz pierwszy! Ona nie ma prawa mówić jak się dziecko trzyma, mi raz tylko spróbowała!

u nas też zawsze leży i każą nóżkę trzymać :no:
dziś dostaliśmy 2 dawkę na Pneumo....
młody waży tylko 5620 :-( mierzy 71cm :szok: główka bez zmian 39cm klatka większa tylko o 0,5 cm
lekarka mówi,że póki ciemiaczko nie zarasta to nie mam się co martwic,że główka mała ( w końcu ani ja ani TZ nie mamy dużych głów-ja to czapki kupuje na działach dziecięcych szczególnie te z daszkiem :tak: )

tylko mi przykro,że jeszcze nie mamy 6kg jak tak czytam ile wasze maluszki ważą :tak:
co do wit D to się dowiedziałam tyle,że mam nadal podawać bo teraz się podobno zwiększyły dawki :tak:
moje wątpliwości w kwestii pocenia stópek lekarka skomentowała-to genetyka, według niej nie ma to nic wspólnego z "niewchłanianiem wit D"....sama już nie wiem ta lekarka bardzo sympatyczna, ale chyba sądzi,że jestem przewrażliwiona :no: badań nie zleciła; w kwestii skórki, cóż niby mamy taka bardziej wrażliwą, ale na skazę jej to nie wygląda...

a poza tym pyta mnie czy dziecko budzi sie w nocy, bo powinno spać już 9h...ja jej,że się nie budzi tylko ja na śpiocha karmię a ona,że nie mam tego robić tylko spać ;-) według niej 5xpo 150ml wystarczy :szok:

z tego wszystkiego zapomniałam zapytać czemu przestał pić herbatki :no:
za 2 tyg mamy następne szczepienia więc może wtedy jak mnie skleroza nie dopadnie ;-)

stokrotka
moja też nie waży jeszcze 6 kg
wymiary z dzisiejszej wizyty u lekarza: waga 5,920; wzrost:61,5 cm
może twój młody jest lżejszy od niektórych dzieci tutaj
ale za to jak chodzi o wzrost to chyba przoduje hehe

edit:
główka też 39 cm
klata: 40 cm
tak więc wymiary nasze dzieci mają podobne (poza wzrostem oczywiście hehe) a moja starsza od twojego tylko o 4 dni

Ostatnia edycja:
stokrotka
moja też nie waży jeszcze 6 kg
wymiary z dzisiejszej wizyty u lekarza: waga 5,920; wzrost:61,5 cm
może twój młody jest lżejszy od niektórych dzieci tutaj
ale za to jak chodzi o wzrost to chyba przoduje hehe

edit:
główka też 39 cm
klata: 40 cm
tak więc wymiary nasze dzieci mają podobne (poza wzrostem oczywiście hehe) a moja starsza od twojego tylko o 4 dni

no ja wiem, ale Twoja przynajmniej sie zbliża do 6kg a mój jakoś nie :no:
może jak zacznie kaszki szamać to go podtuczę ;-)
no ze wzrostem to faktycznie przesadził :-D:szok:

reklama
Moja Zuzola leży na plecach z lewej pani dr
z prawej pielęgniarka
dla mnie już miejsca brak,
a ja potem biorę na rączki

w ogóle serce mi się kraje przy tych szczepieniach, bo ja sama nienawidzę zastrzyków

Stokrotka chudzinkę masz ;)
moja wg dzisiejszej wagi ma 5900
ja nie karmię na śpiocha

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry