reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
MIsia masz moje kciuki żeby mała sama wyskoczyła, zeby nie trzeba było wywoływac porodu :) I wierzę ze bedzie dobrze !! !! Nie martw się, jesteśmy z Tobą a z nami nasze silne kciuki !!

Misia, wiesz, może to i lepiej dla Ciebie i dla Malwinki... rozumiem Twoje obawy, ale pomyśl sobie, że już niedługo się zobaczycie:) Good luck!

AAGA ukl. Krzepniecia i elektrolity oznacza się bardzo szybko, jesli zrobisz je rano to po południu masz wynik. Elektrolity czyli sod i potas sa nam potrzebne do tego zeby sprawdzić czy sa w normie, dlatego żebyś w trakcie zabiegu niedostala zaburzeń rytmu, jesli wynik bedzie za niski to dostaniesz kroplowke z potasem i sodem. A jesli chodzi o układ krzepniecia to prawidłowy wynik jest potrzebny tez do znieczulenia, jesli wysokie sa D- dimery i wskaźnik krzepniecia to na dwa trzy dni przed planowana Cesarka dostaniesz zastrzyki podskorne z Clexanu lub Fraxiparyny( rozrzedzaja krew); podaje sie je w celu lepszego ukrwienia lozyska naczyniowego, generalnie chodzi o to żebyś zabieg przeszła bez problemów a po zabiegu żeby zminimalizować ryzyko powikłań.

AGATA a czy te badania trzeba robić na czczo?

dubeltówka a jak u Ciebie jak ty się czujesz? Bo miałas moment ze bardzo osłabiona byłas, potem cie nie widziałam na BB i chciałam dziś wieczorkiem pisac esa do Ciebie jak sie masz, ale widze że jestes wiec postanowiłam zagaic ;) Wszystko się unormowało?

Misia bidulko, wyobrażam sobie jak ci ciężko. Pozostaje trzymać kciuki, żeby Malwinka sama chciała opuścić swój dotychczasowy domek jak najszybciej. A powiedz mi, czy o wcześniejszym porodzie zadecydowało zatrucie ciążowe w połączeniu z ciśnieniem czy ciśnienie samo w sobie? Bo ja mam takie normalnie jak piszesz i zastanawiam się czy to nie dziwne, że mam brać tylko te leki które biorę i trwać tak sobie dalej...

Doggi dzięki za troskę:-) ja troszkę zwolniłam tempo i jest już lepiej fizycznie, ale z kolei nudzę się jak mops,pogoda typowo irlandzka, nawet nosa z domu nie można wynurzyć, pada, wieje i tylko 10 na plusie:wściekła/y: Dni strasznie mi się dłużą, Emila spokoju nie daje, a znaków o zbliżającym się porodzie żadnych. No i taka jakaś dobita jestem........BB daje mi trochę pozytywnych wrażeń szczególnie jak maluszki wyskakują:-)

Misia na pewno będzie dobrze :) najważniejsze, że wiesz co i jak, masz 3 dni na rozpakowanie, a jak nie to też na pewno wszystko się ułoży tylko będzie troszkę trudniej, ale dacie radę z Malwinką na pewno!!! &&&

reklama
Do góry