reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

witam sie o poranku:)

Forever young widzę że spać w nocy nie mogłaś:)
Wiecie co ja znam na ból kręgosłupa tylko jedne lekarstwo:) to spanie w nocy z " jaśkiem" między nogami... mała poduszka a daje rady:) ja całą pierwszą ciążę tak spałam.. maści żadnych absolutnie nie wolno.. tym bardziej maści końskiej itd..Powiekszajaca się macica uciska nerwy i z tąd ten ból...a pomyślcie sobie że jeszcze wielkich brzuchów nie mamy... to co będzie potem? aż mnie ciary przechodzą jak sobie pomyślę...

reklama
kati dobrze, że z maleństwem ok. Moja szyjka ma 4 cm i gin mówiła, że to jest długa szyjka. Twoja w takim razie jest mega długa. Nic tylko się cieszyć.
Anapi gratuluje syneczka :-)

Dzastina222 - czasem mam "przestawiony" cykl spania, zasypiam o 20 i budzę się o 4.:-) Prania raczej nie wstawię o tej porze :-D
Wolę nie myśleć co będzie kręgosłupowo - może dobrze ? Chodzę regularnie do refleksologa, wierzę, że coś mi to da.

Ten żel o którym pisałam Jomo Ice ma na ulotce napisane "można stosować w okresie ciąży i laktacji". To jest fiński produkt z serii emolientów, to same naturalne i bezpieczne kremy i maście. Ja do ciała też używam kremu z tej serii. I są niedrogie, kosztują po kilka złotych. Te kremy do ciała są świetne, nawilżają jak żaden inny.
A na masaże chodziłam prywatnie. Kosztowało to trochę chociaż to był jakiś znajomy i i tak wziął 50% ceny...Ale pomogło to niesamowicie. Z ciężką dyskopatią i brakiem czucia od pasa w dół stanęłam na nogi więc masaże bardzo polecam, ale uwaga! Zanim się zdecydujecie naprawdę sprawdźcie czy ta osoba ma uprawnienia do masowania kobiet w ciąży. Inaczej może zrobić więcej szkody niż pozytku.

Witam!

Byłam w szpitalu. Zostałam zbadana w każdy możliwy sposób i dopiero przy badaniu usg dopochwowym stwierdzono że mam łożysko przodujące, które zasłania szyjkę. Podczas badania przez brzuch nie widać tego problemu. Stąd moje plamienia które niestety nadal się pojawiają. Dostałam luteinę, magneb6 i nospe i narazie czekam aż wróci moja ginka..

reklama
Sylwia ja czytałam kilka dni temu o łożysku przodującym i wyczytałam, że na tym etapie ciąży to jeszcze niczego nie przesądza. Duży procent powraca do normalnego ułożenia. Więc może trzeba wierzyć, że lepiej? Ja wiem, ze łatwo się pisze, ale łożysko przodujące do nie taki rzadki problem, natomiast problemy z niego wynikające zdarzają się zdecydowanie rzadziej. Tak czy owak, trzymam kciuki za was oboje!

Do góry