Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
Moim zdaniem te 2 czy 3 USG na pewno nie zaszkodza
,no ale co lekarz to pewnie inna teoria.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
andrzelika, ja mam dokładnie to samo, gdzie wcześniej nigdy nie płakałam na filmach, raczej twarda byłam, a teraz, jakieś miękkie kluchy się ze mnie robią ;p
Badania które miałam na myśli w poprzednim poście sugerują, że USG może zaburzać migrację neuronów u płodu (udowodniono to już u płodów innych ssaków), co jakoby jest jedną z przyczyn plagi dysleksji czy ADHD wśród dzieci i młodzieży od 20 lat, odkąd USG jest w powszechnym użyciu.
Nie piszę tego, żeby Was straszyć, nie odbierajcie tego tak. Po prostu wszystko ma swoje plusy i minusy i moim prywatnym zdaniem powinno się wiedzieć, że są wątpliwości co do 100% bezpieczentwa USG mimo, że pewnie wielu lekarzy się z tym nie zgodzi. Ale to my same jesteśmy odpowiedzialne za nasze dzieci.
Kiedyś, przed erą USG robiono ciężarnym RTG, też uchodziło za bezpieczne...