reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania,wyniki,zdjęcia USG)

ciekawe dlaczego właśnie inni dostają na glukozę 50. bo np. w całym tym rozporządzeniu-opieki okołoporodowej, jest tabelka co na jakim etapie ciąży powinien nam lekarz robić, jakie badania powinny być zlecane.i tam jest akurat glukoza na 75:)

ogólnie to fajnie sobie to wydrukować i zabrać na porodówkę. bo co innego jest napisane a co innego robią ludziska w szpitalu
no u mnie robia najpierw 50g i jak im sie nie podoba cukier to jeszcze raz 75g i 2h czekania. Bez sensu bo moglam od razu wiedziec i zaczac dzialac;) ale i tak od jednego do drugiego badania minelo kilka dni a od ostatniego badania do wizyty jeden wiec jestem juz pod opieka 3 tydzien i jakos leci;)

Witaj Andrzelika! Trzymam kciuki za was dziewczyny, powodzenia na wizytach!
Ja mam jutro tę nieszczęsną glukozę, kupiłam w aptece, ale ku mojemu zdziwieniu to proszek, który trzeba rozrobić, napiszcie mi czy rozrabiałyście same czy panie w laboratorium? Bo już się totalnie pogubiłam.
najprawdopodobniej panie w labie ci zrobia. Ja kupilam 80g i sie okazalo ze panie w aptece maja obowiazek przygotowac dawke 75g. A te 2h tez do wytrzymania. Mnie ot raczej popedzilo w druga strone i to na maxa:d niz na wymioty bo wiem ze dziewczyny zwracaja glukoze ...odbijalo mi sie fakt, ale do przezycia;)

reklama
Ja tez osatnio byłam na tej cudownej glukozie i nie było az tak zle chociaz nie powiem zeby mi to smakowało. Panie w laboratorium rozpuścily mi ta gluzkowe w takiej letniej wodzie i kazały jak najszybciej ja wypic zeby nie na raty jakos starsznie. W sumie jednym duszkiem wypiłam ale pozniej mi sie troche neidobrze zrobiło jak ten smak do mnie doszedł ale nic usiadłam poczekałam godzinke(bo tyle mmi kazały po 50g) a pozniej pobranie krwi i do domciu.
Powodzenia na wizytach:-)

Ja już po wizycie wyniki dobre :) mały rośnie i to solidnie ponoć jest za duży o 2 tyg względem rozmiaru główki a waży 1250kg, lekarz powiedział, że wezmą pod wzgląd to, że poroniłam 3 razy i jeśli dziecko będzie wielkie zrobią mi cesarkę w 38tyg, bo podejrzewa, że tak 3800kg - 4 kg wzwyż. Zobaczymy z czasem jak będzie

Andrzelika1989 super ze wyniki w porządku i najważniejsze ze z Maleństwem tez dobrze:-) niezły chłopaczek z niego będzie dobrze sobie waży:-)

Andrzelika super ze maly zdrowo rosnie, duzy chlopak juz z niego. Trzymaj sie cieplo i lez duzo zeby kregoslup jak najmniej ci dokuczal. Moja malutka jest za to o 2 tyg za mala niz powinna byc, ale to sie wszystko jeszcze moze pozmieniac.

Dziewczyny powodzenia na wizytach i czekam na wiesci po.

Ja ide w niedziele zobaczyc czy moja malutka zdrowo rosnie, juz nie moge sie doczekac.

Ja już po wizycie wyniki dobre :) mały rośnie i to solidnie ponoć jest za duży o 2 tyg względem rozmiaru główki a waży 1250kg, lekarz powiedział, że wezmą pod wzgląd to, że poroniłam 3 razy i jeśli dziecko będzie wielkie zrobią mi cesarkę w 38tyg, bo podejrzewa, że tak 3800kg - 4 kg wzwyż. Zobaczymy z czasem jak będzie

Na razie wagą się nie przejmuj, najważniejsze, że dzidziuś zdrowy i wyniki masz dobre.

Super wiesci,najwazniejsze ze syneczek zdrowo sobie rosnie ;-)No i faktycznie duzy juz jest Twoj syneczek moj jest starszy ale tylko o 5dni :tak:

reklama
dzięki dziewczyny :) może to rodzinne mąż ważył 4,550kg i miał też wielki obwód głowy :p zobaczymy może akurat teraz tak rośnie jak na drożdzach a później zwolni hehe :) chociaż gin powiedział, że z usg mi wychodzi 29 tyg, a ja jestem w 27tyg, pomyłka nie wchodzi w grę z miesiączką, bo miałam zapisaną w kalendarzu także pewna jestem. Ważne żeby był zdrowy :) nie chciałabym cesarki wole poród naturalny, ale jeśli gin uzna to za bezpieczniejsze to wiadomo lepiej ją mieć. A nudzi mi się jak nie wiem, bo tu bym sobie posiedziała przed kompem a nie da rady z tymi moimi bólami, jeszcze okazało się, że malutki jest sprawcą bólu pod żebrami z prawej strony gdzie tak bardzo mnie boli i ciśnie mi je jak siedzę, a główke ma na dole z lewej strony ostatnio tak myślałam, że musi tam być, bo ciągle mi tak skóra faluje i się rusza :)

Do góry