kasiente
Fanka BB :)
no u mnie robia najpierw 50g i jak im sie nie podoba cukier to jeszcze raz 75g i 2h czekania. Bez sensu bo moglam od razu wiedziec i zaczac dzialacciekawe dlaczego właśnie inni dostają na glukozę 50. bo np. w całym tym rozporządzeniu-opieki okołoporodowej, jest tabelka co na jakim etapie ciąży powinien nam lekarz robić, jakie badania powinny być zlecane.i tam jest akurat glukoza na 75
ogólnie to fajnie sobie to wydrukować i zabrać na porodówkę. bo co innego jest napisane a co innego robią ludziska w szpitalu
najprawdopodobniej panie w labie ci zrobia. Ja kupilam 80g i sie okazalo ze panie w aptece maja obowiazek przygotowac dawke 75g. A te 2h tez do wytrzymania. Mnie ot raczej popedzilo w druga strone i to na maxa:d niz na wymioty bo wiem ze dziewczyny zwracaja glukoze ...odbijalo mi sie fakt, ale do przezyciaWitaj Andrzelika! Trzymam kciuki za was dziewczyny, powodzenia na wizytach!
Ja mam jutro tę nieszczęsną glukozę, kupiłam w aptece, ale ku mojemu zdziwieniu to proszek, który trzeba rozrobić, napiszcie mi czy rozrabiałyście same czy panie w laboratorium? Bo już się totalnie pogubiłam.