reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wyprawki dla maluchów

traschka, my włąsnie w tym miesiącu przymierzamy się do zakupienia komody. Na razie szukam w necie i na allegro a 2 stycznia jedziemy do ikei.

reklama
Aestima właśnie dzis rozmawiałam o tym z M. i po komodę i łóżeczko wybierzemy się początkiem lutego. Chciałabym jeszcze lekko wyremontować przedpokój, bez szlifowania ścian, bo nie mamy na to czasu, energii ani pieniędzy (przedpokój jest ogromny, ma 3m wysokości i pełno załomów na suficie) tylko malowanie i zmiana wykładziny + nowa komoda i wieszaki. Wyjeżdzam w styczniu na tydzień i M. się tym zajmie i akurat jak wrócimy to kupimy wszystko naraz. Kierunek Ikea oczywiście:)

kurcze a ja myślałam że nikt jeszcze niczego prawie niema. A tu czytam, ze wy takie obładowane.
Ja się ostatnio dowiedziałam, ze nie mam na co liczyć od szwagierki po jej 1,5 rocznym dziecku, bo wszystko już komuś dała.
A moje dwie przyjaciółki zostawią sobie ciuszki, bo chcą mieć jeszcze drugie dziecko. No i nici z ciuszków od innych

my mamy 6 szufladową dużą komodę i długą więc nie będzie problemu, mamy mały pokój dla malucha więc będzie tam nasze duże łożko jego łożeczko i komoda :)

ale na początku wiosny misiek jeszcze pomaluje pokoj z moim przyszłym szwagrem i wtedy pewnie kupimy, chociaż nie ukrywam już bym chciała mieć to wszystko u siebie :)

Ja mam wory ciuchów na różne rozmiarki i jadę po kolejne - dużo radości mi sprawiają te zakupy :-)
Łóżeczko i wózek 3 częściowy mam od koleżanki.
Liczę na rzeczy po córeczce mojej Przyjaciółki - sama obiecywała zresztą - tylko jak na razie ona nic nie wie bo nie ma czasu się ze mną spotkać......:-(
Jako, że niewiele osób wie a za bardzo nie widać nie mam jeszcze ofert - jedna koleżanka jeszcze mówiła i moja kuzynka, że poszukają.
Żadnej z Mama raczej co do zasady o zakupy nie podejrzewam - wciąż nie mam pewności co do płci, ale wiedzą, że nie lubię różowego, falbanek i innych tego rodzaju "ozdób".
Remontowo - mam do poprawienia jedną łazienkę i jakieś drobiazgi meblowe do kupienia wciąż odkładane - np. nowe materace w sypialni.
Pokoiku dziecięcego jako takiego nie planuję - jakoś nie jestem zwolenniczką przesłodzonych firaneczek i poobklejanych ścian. Plus muszę zachować to co tam jest, bo się na przyszłość przyda czyli spore biurko.
Rzeczy na razie będą w komodzie w docelowym pokoju Młodej/Młodego, którą muszę opróżnić z tego co tam jest i upchnąć w innym miejscu - dzięki Bogu mam gdzie, choć luzu nie ma ;-)

Po 3 h w cetrum handlowym donoszę, że:
- Mothercare - zero wyprzedaży :-(
- Reserved Kids - coś można wynaleźć
- Zara Kids - jak w second handzie i tłum do kasy :szok:- przecenili wszystko
- Cubus - nawet do - 50 %, do pogrzebania
- Kappahl - może nie, aż takie, ale można znaleźć naprawdę ciekawe rzeczy za niewielkie pieniądze;
- 5 10 15 - przeceny, ale bez przesady
- Wójcik - nawet po przecenie jak dla mnie tam jest drogo poza tym jakoś rzeczy nie w moim stylu :no:
- Smyk - naprawdę resztki przecen tj. powykupywane
Ja oczywiście kupuję rozwojowo ;-)

a w krakowie sytuacja wygląda:
h&M - mozna jeszcze znaleźć fajne ciuszki po 19.90 lub 24.90 ja kupiłam body z napisem mama plus tata = ja :)
mothercare- ja pierdziele ale drożyzna !!! 130 zł za strój tygryska szook !! w h&M chyba za 30 zł było
5-10-15 ja nic nie znalazłam bardzo mały wybór

jeśli chodzi o ciażowe ciuszki to totalna porażka 170 zł w h&m za spodnie !!! szok idę zaraz obkupić się na allegro :)

Kojarzę te body :-) Odnośnie ciekawych strojów to sugeruję poszperanie na Allgero - ja kupiłam pajacyki - diabełka welurowego z kapturem za ok. 30 - w Smyku 45 - zł i dynię bawełnianą z czapeczką za niecałe 20 zł
Spodnie ciążowe w H&M to porażka - brzydkie. W Zarze można kupić tańsze i ładniejsze, też je przeceny obejmują. :tak:

reklama
Ja to się obkupiłam przed :-) - Allegro, sklepy internetowe, tak aby wszystko do siebie pasowało - ustaliłam gamę kolorystyczną.Trochę tego mam ;-)Muszę się zebrać w sobie i zrobić parę fotek rzeczy które kupiłam niejako z rozpędu, żeby się ich pozbyć za grosze - mam odłożone - jak któraś chętna rozmiar duże 36, małe 38. Napewno sukienka dżinsowa typu szmizjerka, rękawek 3/4.

Do góry