cd- bo mi ucina dłuższe posty
Jak prać? Normalniew proszku dla dzieci bez zmiękczacza bo zmniejsza wchłanianie materiałów. Pieluszki i otulacze prałam razem. Otulacz jest z tkaninyPUL- te moje. Nie przepuszcza wilgoci na zew- tzn do pewnego stopnia. Jak dzidziuś nasika kilka razy i zapomnimy zmienić- comnie się chyba 2 razy zdarzyło-to puści i maluch do przebrania. Jednocześnie PUL przepuszcza powietrze- sprawdziłam-można przez to oddychać

Bez używania kremów mieliśmy raz odparzoną pupęi wtedy nie używaliśmy naszych pieluszek
Pranie robiłam co 2 a potem 3dni.Mokre pieluchy w wiaderku z przykrywką.
Kup nie spierałam a wyrzucałam do kibelka- na pieluszce kładzie się taką bibułkę która łapiekupkę i w razie jej obecnościpoprostu się tą bibułkę spuszcza w kibelku. Więc mniej robotyi smrodu niż przy pampkach. Jak mocno rzadka topłukałam ale to tylko czasem.
Jak zobaczyłam że nie jes to duży wyciłek ani koszt, to dokupiłam więcej tetry, trochę dostałam- łącznie 50 szt ale część do celów nie pupkowych;-) Do tego 2-3 otulacze na zmianę- jak zmienia się pieluszki regularnie to nie przemakają i można ich użyćna następną pieluszkę. Na zmianę prałam 1 a codziennie1 wieczorem płukałam.
Koszt:
-tetra szt 50-
-otulacze szt 3 na dany okres- ja mialam 2 zmiany rozmiarów- 6szt otulaczy- bo Lidka odpieluchowała się mając rok i 2 mce. Otulacz około 15-30zł w zależności od rodzaju
-bibułki- paczka chyba 80szt coś koło 5-6zł- niewiem ile poszło-około około 5 dziennie a potem już mniej bo jak wieczorem robiła kupkę to nie zakłądałam bibułki przed 16