reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowe umiejętności naszych dzieci

Stoi bo ma na czym, nogi jak dwa deby ;) faldka na faldce...8200 zywej wagi:) A przekrecac sie to mu za ciezko. Ja chodzilam jak mialam 8 miesiecy skonczone, siostry 9 a moj tato 1.5 roku

reklama
Wiecie że ja też cały czas spoglądam na zdjęcia moniki z Synka :tak:
Jestem naprawdę w takim szoku że ... :szok:
Ja nawet nie wiedziałam że takie malutkie Dzieci w ogóle mogą stać i to same :szok::shocked2:
Fakt że ma te nóżki postawne ale i tak szok :-p:tak:

Monika, moja Kalina też staje ale starałam sie ją powstrzymywać-bo nie wolno- tak babcie mówiły,teraz widze że to głupota,przemyślałam to i doszłam do wniosku że masz racje, skoro staje samo to jest na to gotowe:)
nóżki Bastiana pierwsza klasa!!!!

Podzielam wszystkich szok:-D:szok: Patrze na zdjecia ktorys raz i sie dziwie:tak: U nas Nelunia jest coraz lepsza w raczkowaniu i robi smieszna poze tzn z pozy raczkujacej prostuje kolana i staje na palcach czyli wyglada jak maly trojkacik z pupa na szczycie:-D jak ktos cwiczy joge to jest to pozycja "pies z glowa w dol" hehehe sikam ze smiechu jak to widze:-D powiedzcie mi czy to normalne u dzieci? bo ja nie wiem:confused: nigdy nie widzialam zeby jakies dziecko tak robilo:confused: co do siedzenia to kruszynka nadal nie umie sama, jak ja puszcze to spada od razu do przodu.

Podzielam wszystkich szok:-D:szok: Patrze na zdjecia ktorys raz i sie dziwie:tak: U nas Nelunia jest coraz lepsza w raczkowaniu i robi smieszna poze tzn z pozy raczkujacej prostuje kolana i staje na palcach czyli wyglada jak maly trojkacik z pupa na szczycie:-D jak ktos cwiczy joge to jest to pozycja "pies z glowa w dol" hehehe sikam ze smiechu jak to widze:-D powiedzcie mi czy to normalne u dzieci? bo ja nie wiem:confused: nigdy nie widzialam zeby jakies dziecko tak robilo:confused: co do siedzenia to kruszynka nadal nie umie sama, jak ja puszcze to spada od razu do przodu.
A może Ona po prostu ćwiczy tą jogę?? :-D:-D:-D
Mój Adrianek tez leci jak Go puszczę albo do przodu albo na boki :-p

A mnie naszedł sentyment jak patrzę na nasze pociechy. Jeszcze niedawno takie były kruszynki malusie, a teraz siedzą, stoją, wcinają słoiczki :rolleyes: Nim się obejrzymy a będą śmigały nam po domach i badały teren na wysokości zasięgu ich rączek. :-D

z tą kolejnościa to jest bardzo róznie, mój starszy tez najpierw podciągał się do stania a potem dopiero sam siadał, Bartek podobnie...
mnie Moniki zdjęcia nie zszokowały, bo jak niektóre z was juz widziały Bartek tez uwielbia stać a ponieważ ważymy sobie już ponad 9,5 kg to tez i ma na czym stać :) dokładnie tak jak jest napisane w "pierwszym..." jakby nie miał siły stac to by nie stał - nie zmuszam ani nawet nei zachęcam go do tego - zaczęło się od stawania na kolanach (tak jak pierwsze zdjęcie Moniki) i tego że zauwazyliśmy że on jest bardzo sztywny przy tym i trzyma równowagę...
dzieci są różne a ten typ poptrostu tak ma:)
(pierwsze zdjecie - 3 miesiące, drugie - niecałe pięć)

Załączniki

• stanie.jpg
    stanie.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 44
  • stanie2.jpg
    stanie2.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
mamy na forum małych siłaczy :-)
gratulacje dla mamus tych dzieciaczków :tak:

na reszte dzieci też przjdzie kiedyś pora :-), podobno to jest nieuniknione :-D

mamy na forum małych siłaczy :-)
gratulacje dla mamus tych dzieciaczków :tak:

na reszte dzieci też przjdzie kiedyś pora :-), podobno to jest nieuniknione :-D

pewnie:) przecież to nie wyścig :) no i też nie jakaś nasza zzasługa- no chyba że taka że takie geny :)
poza tym jedna rzecz szybciej a druga wolniej...nie wiem jak bedzie u Bartka ale np Karol też mi sie super szybko rozwijał ruchowo a mówił zdaniami i wołał siku późno - pomimo naszych starań i stymulacji tak po prostu miał...

reklama
Baska, twoj syneczke tez pieknie stoi!!!
Dziewczyny, a jak z chodzikami? uzywacie? ostatnio pisza, ze nie powinno sie wsadzac dziecka do chodzika...jak to jest u was?

Do góry