reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
a ja zas znalazlam takie cos
Najczęściej podawane produkty jako pierwsze to:

jabłko – gotowane lub surowe, utarte łyżeczką

ziemniak - gotowany bez soli, rozdrobniony widelcem, jeśli zbyt suchy to z dodatkiem wody lub maminego mleka, podawany łyżeczką

marchewka – gotowana, rozdrobniona widelcem, jednak rzadziej stosowana ze względu na wysoką zawartość azotyn z nawozów, chyba, że z własnego ogródka lub słoiczka

dynia – gotowana papa z dyni to wartościowy przysmak

banan, kiwi, avocado – chętnie podawane dzieciom za oceanem, bardzo zdrowe i wygodne do podania

kleik ryżowy – na wodzie lub pokarmie, chętnie podawany dzieciom słabo przybierającym na wadze
I jeszcze to
Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 9 miesiąc życia
to tam tez juz kiwi jest

kasiu co z tym pasztetem i szynka jaki pasztet taki zwykly ze sklepu czy moze jakis z dodatkiem np pomidorkiem juz podac moge a ta szynka to jaka z indyka???
Co do kiwi to po tym co znalazlam chyba zaryzykuje i dam ju hanifce

Klavell ja kupuje pasztecik z kogutkiem drobiowy kojarzysz może??? Jest wg mnie pyszny i Kubuś tak samo uważa :-):tak: dziś na śniadanko też mielismy kromeczke z pasztecikiem.

Ja chyba dawałam już małemu pasztet pomidorowy :tak:
A wczoraj po raz pierwszy Jogobellę z brzoskwiniami i acha jak małej zrobiłam kulki na mleku zwykłym 1,5% to i jemu też dałam z parę łyżeczek:tak:
Nic mu nie było :no:

ja kiwi juz dawno dalam. i smakowalo :tak:. wczoraj nawet oliwki wpinkalal (kawaleczki oczywiscie) i tez smakowalo. ku zdziwieniu wszystkich, bo sa raczej gorzkie :baffled:

ja kiwi juz dawno dalam. i smakowalo :tak:. wczoraj nawet oliwki wpinkalal (kawaleczki oczywiscie) i tez smakowalo. ku zdziwieniu wszystkich, bo sa raczej gorzkie :baffled:

Wie co dobre :tak::-) ja również bardzo lubie oliwki zawsze R mi swoje oddaje jak jemy np pizze :-)

Ja chyba dawałam już małemu pasztet pomidorowy :tak:
A wczoraj po raz pierwszy Jogobellę z brzoskwiniami i acha jak małej zrobiłam kulki na mleku zwykłym 1,5% to i jemu też dałam z parę łyżeczek:tak:
Nic mu nie było :no:

Co to za kulki????

reklama
Mati dziś też próbowal kiwi :tak:
a wczoraj i w niedzielę byliśmy na komuni i Mati zjadl 2 kluski śląskie:tak:a ostatnio jak robilam Oli naleśniki na zwyklym mleku dalam Mateuszkowi też spróbować:happy:

Do góry