• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odżywianie naszych dzieci

Co do tej kaszki to ja jej nawet mojemu starszemu synkowi nie dawalam dlatego ze w skladzie jest mleko modyfikowane inne niz to ktore moj syn pil, nie uzywalam zdnych kaszek ktore zawieraly juz mieszanke.Moj Patryk po zmianie mleka dostawal zaparc. Dlatego dostawal tylko te ktore rozrabia sie z mieszanka.

reklama
a ja nie widze problemu co do tej kaszki smaczny sen
wydaje mi się że spokojnie można ją podać około 10 -11 jako posiłek nleczno-ryzowy i za jakieś 20-30 położyć malca spac o tej porze Wika dostaje właśnie kaszke na mleku raz na gęsto z łyżeczki raz manne z butelki na płynno i powiem wam że dostałam próbke tej kaszki i jest pyszna i rzadne cuda się po jej zjedzeniu nie działy dziecku
na noc można ją podać jak nasze pociechy będą starsze gdzieś o 17 a potem przed samym zaśnieciem poprawić około 19-20 już samym mleczkiem żeby wyciszyć dziecko skora tam jest melisa

hmmm Kaszka.... moja Nastka dostaje samo mleczko bo dobrze po nim spi. Spi od 22 - 7 rano wiec uwazam ze podanie jej kaszki na noc bylo by czytsym bezsennsem.
Niektore mamy daja zeby dzieciaczki sie nie budzily tak w nocy, ale sa dzieci co pomimo wsyztsko sie budza pomimo ze syto jedza. Od czego to zalezy to nie wiem...

hej
ja tylko na moment z takim zapytaniem czy owoce na deserek najpierw lepiej gotowac i zmiksowac czy mozna zmiksowa surowe np. jablka gruszki itp...
bo chce zrobic hanifce jutro i nie wiem co lepsze

przeczytalam wczoraj, ze w piatym miesiacu maluchy powinny zjadac 4*180ml mleka, 1*180ml papki jarzynowej i owoc lub sok. i teraz mam pytanie- skoro papki jarzynowej ma byc 180ml to czy jeden sloiczek 130g wystarczy?

reklama
Hanifka zjada polowe ze sloiczka 190 ml i jej wystarcza no2,5 lub 3 godziny za to owoce moglaby jesc non stop w nieograniczonych ilosciachzjada dziennie ok16:30 duzy sloiczek

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry