Carioca - chyba od winogron, a raczej od soczku winogronowego z rumiankiem i koprem włoskim firmy Gerber. Jak tylko mu dałam (niewiele zresztą i to rozcieńczony z wodą) zaczął strasznie pierdzieć. Myślę sobie, ok, przecież tam jest koper włoski, dlatego go gazuje i na drugi dzień dałam mu jeszcze dwa razy niewielkie porcyjki tego samego soczku. No i tej samej nocy zrobił dwie rzadkie kupy, dalej pierdział strasznie i miał wzdęty brzuszek. Następnej nocy zrobił dwie takie same kupy, trzeciej już jedną. Wczoraj w nocy nie było żadnej kupy i dziś także. Dzisiaj też o wiele mniej pryka. Może też to była reakcja na Nutramigen, przecież organizm dziecka mógł w ten sposób zareagować na zmianę mleka. Być może potrzebował trochę czasu, aby przestawić się z sojowego na takie paskudztwo, jak Nutramigen. No i trzecia rzecz - Ruda-Iza kiedyś pisała, że rzadkie kupy zdarzają się po Nutritionie, preparacie zagęszczającym mlekiem. Niestety, nie napisała nic więcej, więc nie wiem z jakiego powodu. Natomiast jeśli chodzi o winogrona, to już mój starszy syn Kuba, strasznie źle na nie reagował.W zasadzie dopiero po roku czasu jakoś zaczął je tolerować.