• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Odżywianie naszych dzieci

Ja takze nie zamierzam codziennie karmic mojego dziecka miesem.Sami jemy miesko najwyzej 2 razy na tydzien + 1 raz rybka lub cos z morza.
Moj plan to miesko dla malej max 3 raz na tydzien.W 7 mies.1 raz na tydz.dobra rybka.Reszta diety to jarzynki.

reklama
Gabids - a ryby nie są od 9-go m-ca?:eek::confused:

Mi się wydaje, że padlina 7 razy w tygodniu to też trochę za dużo. Potem wyrastają takie mięsiarze, jak mój małżonek, dla którego posiłek bez mięsa to nie posiłek i po 20 minutach wynia po lodówce.

oj glupia mama ze mnie...jeszcze nie dawno narzekalam ze moj Stasiul to lyzeczkowy potworek a on po prostu nie byl glodny w tych godzinach, ktore ja ustalilam. Jak je przekierunkowalam do jego potrzeb to je pieknie ze az milo!:-):-)

Atruviell zgadza sie,ryba od 9 mies,a nawet po roku.Ale ja jestem po rozmowie z pielegnioarka od zywienia dzieci i ona powiedziala ze rybe mozna juz od 4 miesiaca.Ja jednak poczekam do konca 6 mies.I zgadza sie co powiedziala ta HV widzialm sloiczki Hippa i byla tam ryba w kremowym sosie od 4-6 mies:eek:
A jesli chodzi o rybe to nie jest ona tak bardzo histaminogenna jak owoce morza,ktorych nalezy unikac do roku.

Gabids - acha, no bo ja widziałam słoiczki z rybką Bobo-Vity po 9 m-cu właśnie :-). Jeśli chodzi o owoce morza, to ja oprócz rybek, nie serwują ani sobie ani rodzince. Jakoś nie przepadamy za krewetkami, małżami itp. rarytasami. A rybę pierwszy raz dałam starszemu Kubie grubo po roku o ile sobie dobrze przypominam... Hm...

Jutro wielki dzien bo przyrzadzam zupke dla synalka SAMA:-) - ziemnieczek , marchewka, pietruszka, selerek...chcialabym wkrotce podac buraczka, ale czy juz moge?

reklama
No wlasnie - Gabdis - dobrze pamietalam ze ktoras z was podala juz buraka i bylo ok...sprobuje. Dzis ugotowalam swojemu wlasna jarzynowa zupke i musze wam, powiedziec ze mi:-) baaardzo smakuje. Nie sole juz jakis czas i moze dlatego nie wydaje mi sie mdla breja. Pyszniutka..tylko ciekawe jak mojemu krolewiczowi zasmakuje:baffled:.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry