reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Odżywianie naszych dzieci

Żurek śląski to robię bez śmietany a ziemniaki gotuję osobno, a zalewajkę robię ze śmietaną i ziemniaki mam wkrojone do środka

reklama
Na zalewajke to ziemniaczki gotuje osobno i jak już są mieciutkie to dodaje do zupki :-) niektórzy żurek dodaja na samym końcu a ja gotuje wszystko razem mniam!!!

a u nas niestety Olo ma podejrzenie celiakii i mamy okrojone produkty...

chociaz moj tata nakarmil go dzis spaghetii. Spal po nim 3 godziny:p
zobaczymy jutro kupy jakie beda... bo aktualnie robi okolo 4 na dzien...zalamka

i jeszcze tak dodam ze olo w ogole malo je, nie przybiera na wadze... jak czegos nie chce to wypluwa.. i nie ma gadania.. juz nie wiem co robic..

i jeszcze tak dodam ze olo w ogole malo je, nie przybiera na wadze... jak czegos nie chce to wypluwa.. i nie ma gadania.. juz nie wiem co robic..
Krzysio jak czegoś nie chce też tak robi i żadna siła go do tego nie przekona:-(
Też uważam, że je za mało, ale co mogę zrobic poza wiecznym próbowaniem... może za którymś razem się zkusi:sorry2:
Próbuje go nakłonić do mleka z butelki, ale żadnego niechce próbowałm nan, bebiko i wszystko blee nawet w nocy odrazu się przebudzi i spluwa.
Ja mu zostawiam flipsy w miseczce i to sam co jakiś czas podjada z chęcią :tak:

Dziewczyny mój synek zadziwia mnie z dnia na dzień dziś wtrabił pełen głeboki talerz rosołku z makaronem (taki głeboki jak dla dorosłego):szok:

klavell mowisz o zwyklej owsiance? Jak gotuje Amandzie to gotuje je w mleku i wodzie(pol na pol), jesli ma jakiekolwiek uczulenia, to ugotuj w samej wodzie. Tzn zagotuj wode i wtedy wrzuc owsianke i podgotuj z 5 minutek. Ja dodaje troszke maselka do smaku.

klavell mowisz o zwyklej owsiance? Jak gotuje Amandzie to gotuje je w mleku i wodzie(pol na pol), jesli ma jakiekolwiek uczulenia, to ugotuj w samej wodzie. Tzn zagotuj wode i wtedy wrzuc owsianke i podgotuj z 5 minutek. Ja dodaje troszke maselka do smaku.
mozesz jeszcze dodac suszone lub surowe owoce np morele, jablka, banany.
Czasem dla odmiany gotuje pol na pol z kaszka kukurydziana.

reklama
Do góry