• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

Cześć dziewuszki,
wiem wiem, ale mój mąż jak widzi mnie przy kompie wpada w szał, stąd moja nieobecność.
Aga wózki są jeszcze w domu towarowym na dole, dużo ich, generalnie tylko polskie marki. A Ty chcesz dla Frania jakiś specjalistyczny? czy obojętnie. Ja mam jeden wózek, po Oli jeszcze w super stanie, hit roku mamo to ja, deltim, jakbyś chciała to ci go dam, bo Arturek kupił Miłoszkowi na dzień chłopaka inny :)
A jeśli nie chcesz Ty, to mogę Ci go dać na aukcję, za 50 zł powinien pójść :) Zawsze to coś.
Ide się plumkać bo lece do Kałdona dziś.

reklama
Hej dziewczyny, zaraz was doczytam jak ochłonę.
Słuchajcie mam pytanie czy któraś z was ma jakiś znajomych w policji??? Mój P. jechał do sklepu i uderzył w niego samochód Srebrne Berlingo na DJ i w trzech pierwszych cyfrach są dwie dwójki. Ale nie zapamiętał liczb do końca. A koleś uciekł z miejsca!!! Zgłosił fakt na policję, ale ta powiedziała, że nie zajmą się sprawą bo nie mamy numerów!!! Boże, przecież Jelenia jest mała!!! Ile Berlingo jeździ po Jeleniej z dwoma dwójkami koło siebie???
Na razie jestem cała roztrzęsiona, bo człowiek chce coś uzbierać do kupy, skończyć to mieszkanie przed narodzinami a taka menda wszystko pokrzyżuje!
Nie dam spokoju póki nie znajdę tych numerów i tej mendy!!!
współczuję zajścia:no:
no zaraz M. bedzie w domku wiec obiad juz na kuchence :)
a dziecko spi i pewnie wstanie jak bedziemy siadac jesc hihi

Izu > przykra sutyacja! niewiem jak ktos moze byc tak bezczelny i dojechac! :wściekła/y:
zreszta chyba juz mnie nic nie zdziwi.

opowiem Wam historie ktora wydarzyla sie mojemu Tesciowi w wakacje >
wyjezdzal tylem z podworka na glowna ulice w Szklarskiej, po drugiej stronie ulicy jest parking i w tym samym momencie zaczela tam cofac kobieta i tez wyjezdzac na ulice.
tesc zahamowal na srodku i zaczal trabic bo zobaczyl ja w lusterku ale ona za slaby ma refleks i uderzyla w niego. Po czym zaczeli rozmwawiac i ona zaczela bardzo go prosic zeby nie wzywal policji bo ona niema pieniedzy bo ma male dzieci itd itp
a ze moj tesc ma dobre serce a auto nie bylo bardzo uszkodzone to zgodzil sie....
a wieczorem baba przyszla bezczelnie do domu z jakims pajacem i zaczeli sie madrowac ze zglosili to na policje bo jej auto jest okropnie przez to poobijane i ze to tescia wina!
a ze mieli znajomosci na policji to policja poszla im na reke i m.in. opisali wydarzenie chopc nie byli na miejscu i chcieli wlpic mandat i zabrac dowod rejestracyjny (!) tesciowi. ale on sie niedal i nie przyjal mandatu. powiedzial ze wtakim badz razie niech sprawa wyladuje w sadzie.
juz bylo kilka rozpraw. sedzia pojechal juz po policjantach ktorzy spisali zeznania i protokoly a na nastepnej ma byc swiadek ktory sie znalazl i z tego co sie orientuje to jego wersja jest na korzysc tescia bo on "nie byl juz w ruchu" wiec to nie jego wina...
i jak tu miec dobre serce....
ja jestem taka ze nawet jakby ktos mnie tak prosil to du** i i tak po policje dzwonie :zawstydzona/y:

Izu > ja mam znajomego w policji ale on nie jest z drogowki wiec niewiem czy moglby pomoc.... ale napisze do niego.
Bardzo Was obil?
i bądź tu dobrym człowiekiem:sorry2:
to Ci jeszcze ***** na głowę zrzucą:dry:
Hej dziewczyny,
jestem trochę nietomna, bo od płaczu to mnie głowa zaczęła napierdzielać ;( Kurcze przez to zdarzenie pokłóciłam się z moim P. i to bardzooo i przez niego ryczę. Jak dla mnie zachował się jak mimoza :( jak mu policjant powiedział, że się nic nie da zrobić to on przyjął to z pokorą... wrrr. Ja zadzwoniłam na Straż Miejską i zapytałam się czy monitoring mógł coś zarejestrować, ale niestety tam nie było kamer koło SIMETu i powiedział, że Policja jak się zgłosi kolizje to musi przyjąć zgłoszenie i pisemnie poinformować o wyniku, i że dla niego to jest do załatwienia. Ale mój P. powiedział, że on się płaszczyć przed policją nie będzie.
Ale najgłupsze jest to że to nie jest płaszczenie tylko pobłażanie temu majtkowi, co jeszcze mleko pod nosem miał. Zresztą na bank to nie było jego auto, bo jak można się pomylić i zamiast jedynki wrzucić wsteczny??? Ehhh szkoda gadać.
No ale to tylko kupa metalu. Nie ma co się dołować :(

Ola, coś mi się wydaje, że to silna migrena Cię dopadła. Moja mama miała takie regularne i ciągle ją pamiętam jak przytulała się do ubikacji :( miejmy nadzieję, że już Ci teraz się polepszy, a jak nie to wybierz się do lekarza, bo może to być rzeczywiście jakiś wirus.

Co do fotelików... te ceny to kosmos! Ja nie wiem jak poczciwy człowiek może sobie na to wszystko pozwolić? Ehh
Diana, jak przyjdzie fotelik to napisz jak się sprawuje. Bo pewnie kiedyś też będzie mnie to czekało.

Aga a jak tam leki? Wszystko OK. O tej ich wartości to nie wspomnę... do tej pory zbieram zęby z podłogi. Czy one chociaż jakoś są refundowane?

Zuza, przód skasowany - mogło być gorzej. Lampy i maska są całe. Gościu wbił się hakiem w autko jak stał na światłach... tylko pomylił jedynkę z wstecznym ;>

I remontu znowu dzisiaj nie skończyliśmy przez to całe zdarzenie :( A jutro rodzina wpada... chyba... bo coś nie dzwonią. A nie chcieliśmy ostawiać wiochy i skończyć ten przedpokój. Życie.

Trzymajta się tam, a ja lecę się położyć bo mnie ten łeb boli.
kochana facet to facet i wszyscy chyba satego samego pokroju moj tez:dry:
Wiesz co, mam podobny egzemplarz w domu, więc...wiem co czujesz..
dokładnie:tak::tak:
No to dziewczyny zakładamy interes w JG:)
Jestem więcej niż pewna ze porzadny sklep z art dziecięcymi byłby strzałem w 10:)

Właśnie umieściłam na str Frania 2 filmiki - z wczoraj i z dzisiaj, mielgo oglądania:)

Ostatnia scena mrozi krew w żyłach..zdarza sie..ehm.. małe zachwianie równowagi..

YouTube - MOV03533.MP4

i dzisiaj - uczę Frania przesyłać całuski
smile-2.gif

YouTube - MOV03554.MP4
Franio jest przesłodki
świetny i wogóle słow mi brak:tak::tak::tak:
Aga.... im więcej czytasz na internecie tym bardziej można ogłupieć :)
Wiem coś o tym, dlatego zostałam przy wózku, który sama wymacałam i sprawdziłam w sklepie.
A wiesz co jak ci się nie spieszy i możesz np. poczekać do grudnia to zawsze możesz wypróbować moją BEXE.
Chyba ma to co potrzebujesz: pompowane koła, amortyzatory z możliwością dopasowania miękkości, odpinana barierka, pozycja na leżąco... no i jak dla mnie jedno z najważniejszych kryteriów... skrętne przednie koła.

ilizkacz
... co Ty kobieto tak zniknęłaś :)

P.S. Ja mogę skombinowac 40 tys. dotacji :) Ale gdzie my taką dużą powierzchnię znajdziemy???
Fakt... w Jeleniej sklepy z dziecięcymi to porażka - jedna wielka!
Aha przypomniał mi się piąty sklep: koło kościoła Erazma i Pan Kracego tam z tyłu rynku - szału z wózkami nie ma a ceny ciuszków powalające!

Jak chodziłam po dziecięcych sklepach to za głowę się łapałam... Wiecie co. Ciuszki są dosłownie na chwilę... ale jeśli w sklepie wisi sweterek za 40-50 zł to uważam że ktoś ma niepokolei w głowie... I tylko w PL są chyba takie jaja... (oczywiście nie mówię o jakiś markowych ciuszkach - bo te się rządzą swoimi prawami - wiadomo renoma, marka, prestiż - więc takie niech one sobie tyle kosztują).
Ja 90% ciuszków mam z Niemiec... dlatego, że tam one kosztują od 1 do 5 euro!!! A jak się trafi na wyprzedaże to już w ogóle masakra. Moja koleżanka też syna ubierała przeważnie w KIKu.
Od czasu do czasu śledzę gazetki z niemieckich sklepów. Tylko teraz wszystko mam, więc pewnie będę obserwowac dokładnie za ponad pół roku.
m ja w szwajcrii byl tez w kicku nas zaopatrywał ale juz nie wyjezdza:no:
aaa zapomniałam się pochwalić >
mamy pierwszego ząbka! :-)
gratulacje!!!
ja mam taki, tzn czarek ma
uwielbia z niego pic
chociaz on ze wszystkiego uwielbia pic byleby picie było:sorry2::-D
witam nocne mamuśki;)

Lovi treningowy mam i to do tej pory jeszcze;) Jakoś maluch go sobie upodobał i oprucz normalnych kubeczków ten uwielbia.

Pochwalę się troszkę;) Oduczyłam malucha smoczka i to bezboleśnie (a był uwielbiany);) Już 5-ty dzień.

Ja też właśnie na allegro szukam kombinezonu dla Wikogo ale ceny masakra...
gratki za odsmoczkowanie:tak:
mój uwielbia zasypiac ze smokiem, oj ciezko bedzie go oduczyc:sorry2:

witajcie u nas po staremu jak zwykle zarobiona:-p:-D
m dzis rano wyjechal znow w delegacjie
mlody spi jeszcze a mala cosik marudzi:sorry2:
mialam dzis jechac sie obkupic ale raczej dzis sie juz nie wyrwe:sorry2:
mała ślini sie na potegę
ciekawe czy juz jej zęby nie idą:sorry2:

Moje starsze kreatywne dziecię chodzi na warsztaty teatralne. Kończa się one o 20.15. Wróciłysmy do omu krótko przed 21.. Jutro o 5 rano pobudka bo o 10 eeg - Franczesko musi spać. Trzymajcie kciuki zeby zapis był ok
Spadam bo padam:)

KASKA, ODBIERAJ KOMÓRKĘ!!!!!!!:)

Witam
Jestem z Jeleniej Góry, mam 5 miesięcznego synka.
Jeszcze nie pisałam w tym temacie, chciałabym zapytać czy któraś z Was wie gdzie można uczestniczyć w zajęciach na basenie z maluszkiem.
Oczywiście najbardziej interesuje mnie Jelenia lub okolice.

Witam , ja tez mam coreczke ktora ma 6 miesiecy , zajecia odbywaja /ly sie w hotely mercury . w soboty i niedziele okolo 13 o ile dobrze pamietam . Bylam tam z moja mala kilka razy , ale niestety pozniej dostala okropnej wysypki ( jest uczulona na kilka prodoktow ) i ponad miesiac to trwalo zanim doszla do siebie , zreszta caly czas nam cos sie ze skorka dzieje :( wiec musialam zrezygnowac . Ale prowadzi je bardzo sympatyczna pani wiec polecam, choc woda moglabyc troszke cieplejsza . :)
a tak pozatym Witam na Forum , mamy dzieciaczki w podobnym wieku ... Rodzilas w jeleniej ? Jak wrazenia ?

Dziękuje za odpowiedz. Te problemy ze skórą to od wody w basenie? Jakie ceny były zajęć?
Tak rodziłam w Jeleniej cc 01.06.2010. A ty? Wrażenia bardzo skrajne. W zależności od położnych i pielęgniarek jakie były na oddziale.

Nie nie , mala dostala uczulenia na mleko i wiele innych produktow i musielismy zrezygnowac. Cena to 10 lekcji 250zl po 30 min , z tego co wiem kilkoro dzieci w grupie.
Wiesz ja naturalnie i wrazenia co chodzi o opieke w czasie porodu super - mialam prywatna polozna i odzielny pokoj , wiec troszke swobody i pelna profesjonalna opieka . gorzej bylo po ... pielegniarki na oddziale to jakas masakra ;/ Ale dzieki bogu po 3 dnia bylam juz w domu :) data narodzin mojej kluseczki to 1.05.10r ...
A wybierasz sie na zajecia czy zastanawiasz jak narazie ??
P/S Tu jest nr do Pani ktora prowadzi zajecie : 530997553

Mi właśnie chodzi o opiekę na oddziale po porodzie. Niestety niektóre panie są tam chyba na siłę.
O to równo miesiąc wcześniej :)
Tak wybieram się, ale chcę na początek chcę tam podjechać i zobaczyć jak to wygląda.
Dziękuje za numer

reklama
Dokladnie miesiac :) , My tez chcielbysmy wrocic , ale pewnie to troszke potrwa zanim bedziemy mogly plywac ... niestety bo strasznie nam sie podobalo a moja mala uwielbia kapiele .
A skad dokladnie jestes ? My mieszkamy na zabobrzu i jak ci sie maluszek rozwija ?? pewnie chcialby juz siadziec?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry