reklama

Październik 2008

I Wam tez tak mocno włosy wypadaja??? Ja niedługo chyba łysa będę.
Kaka strasznie i jak tylko uda mi się pojechac do miasta kupuję szampon i żel z dermeny, ona zawsze ratuje moje włosy, choć ponoć po porodzie to normalne, że włosy lecą.

\Wanilia napewno nie od podnoszenia za raczki bynajmniej ja sie z tym niezgadzam:no:

WIOLU a idzien ten kregoslup szymka skonsultowac do lekarza?bo ja bym poszla I tez tak jak Czarna nie zgadzam sie ze to od ciagniecie dziecka za raczki do siadu Ja tez tak robie i Oliwi nic nie ma a wrecz przeciwnie jest bardzo zadowolona Mnie sie wydaje ze ty na hama szukasz w sobie winy ze tak mu sie to stalo A JA UWAZAM ZE TO NIE TWOJA WINA :tak:

Dokładnie , szukam winy w sobie i to sadzanie mi najbardziej nie daje spokoju, ale skoro mówicie, że nie to.....może sam się wygiął jakoś niefortunnie, bo ja nie kojarzę, żeby mi się gibnął jakoś mocno.

kaka kazda z nas ma inna budowe ciała wiec tym sie nie sugeruj:tak: mi w odroznieniu do ciebie jeszce brakuje 4 kg do wago z przed ciazy:sorry2:

Justynka wcale nie cyganie:-p poprostu zawsze nosiłam 36 i teraz jak nosze 38 (czasem 40- zalezy od marki) to czuje sie nie tak. co d o kompletu kupiłam go i dokupiłam jeszcze jeden 4 czesciowy:-p:cool2:
Czarna, no podziwiam za te kostiumiki, (bardzo ładne:tak:). Ja też chodzę w kostiumach, ale tylko do pracy i to w zestawieniu żakiet +spodnie, spódnica jak u Justynki raz na ruski rok! Na okres macierzyński zainwestowałam zaś w dzinsy rurki i nowy golfik, nic więcej, bo i tak przeważnie siedzę w chałupie, a do miasta to mi się nie chce stroić. Nie mniej popieram, bo człowiek na własne życzenie robi z siebie rozlazłą krowę.

hej !!

Najpierw egoistycznie sama piszę, a później Was przeczytam... u nas na szczęście wszystko na najlepszej drodze.... szymcio zdrowy, ale i tak do czwartku-piątku tu musimy zostać, dopóki bierzemy antybiotyk...
Mnie z kolei wczoraj rozłożyło... meeeeega biegunka..normalnie sama woda sie ze mnie lała, i miałam problem, żeby do łazienki dojść, a raz nawet musiałam położyć się w łazience na podłodze, bo mi się słabo zrobiło...myślałam, że to po antybiotyku jaki mam po tym zabiegu, ale jak dostałam gorączki (38,6) to wystraszyłam się czy nie po tym zabiegu .... masakra!! dobrze, że M był wczxoraj ze mną cały dzień i zajmował się Młodym, a mi tylko do cyca przystawiał.. miał też zostać ze mną na noc, ale o północy go wygonili...
Ale dzisiaj na szczęście gorączki już nie mam !! lepiej się czuję, tylko potwornie słaba jestem..pewnie z odwodnienia...no i nie jem prawie nic..ryż i suchary....ale byłam u mojej ginki 2 piętra wyżej na ginekoliogii, zbadała mnie i po zabiegu wszystko OK !! !!
Ania cieszę się, że Szymuś zdrowy, ale za to Ty jesteś biedna, oby jak najszybciej przeszło i wspaniałego masz męża, że tak Cię wspiera i jest przy Tobie.

reklama
Wiola jesteś dla Szymka najlepsza matka i nawet jeżeli w jakimś stopniu przyczyniłaś się do tego że małemu coś wyskoczyło. Na pewno nie zrobiłaś tego umyślnie i specjalnie!!!!! U nas wszystkie dzieci są tak ćwiczone (podciąganie za rączki) i nie było przypadku wyskoku dysku ale jak z wszystkim róznie to bywa:cool: Niezadreczaj sie juz tym tylko głowa do góry i lecz teraz mu katarek;-)

Kaka słodki filmik!!!!!!!!!! jakas ona malusia była

Ostatnia edycja:
Czesc!
Ale naprodukowałyście po weekendzie! nie da rady nadrobić.
Ja się rzęsami podpieram, bo mam sesję, a przy Izuni, to tylko się potrafię wziąć do roboty jak już pójdzie wieczorem spać - to i siedziałam ostatnio po nocach.

Miłego dnia Mamuśki!
Lecę nadrobić prasowanie i posprzątać, bo po weekendzie mojej nieobecności straaaszny sajgon w domku.

Wiola - bez niego to chyba nie dałabym rady wczoraj ... też nie słyszałam nigdy o ych kręgach,.....ale dobrze, że już jest w porządku..nawet nie myśl, że nie nadajesz się na mamę !! ja też tak długo myślałam odkąd trafiłam z Szymkiem do szpitala ... ale jak zobaczyłam jak sie cieszy na mój widok, jak się tuli, uśmiecha do mnie, "rozmawia" ze mną, to wiem, że mnie bardzo kocha...
Czarna- a kiedy Ty byłaś w szpitalu?? z Lalunią??
Jutro rano jedziemy na pobranie krwi, a potem może wreszcie jakiś krótki spacer.

Idę poczytać resztę...
Kate - a czemu pobieracie Marice krew?? Szymek też tu miał pobieraną... 2 razy :-( płakał....ale ja tylko dostał cyca-pocieszyciela to juz był spokój ...

Dziewczyny mi zostało jeszcze 6 kg do zrzucenia a normalnie cały czas mi sie chce jeść słodkiego masakra ostatnio zjadłam całą tabliczkę czekolady muszę sie pohamować bo mi za miast ubywać będą przybywać kg,choć ja narzazie jakoś nie mogę zabrać sie do odchudzania ale na lato do wiosny chce schudnąć:)
Wesolutka - mi zostalo ok 4kg, ale po tym szpitalu, to chyba wszystko ze mnie zleci... ale zanim tu trafiła, też mnie straaaaaaaaasznie ciągneło do słodyczy !! jak nigdy!!
Asia - smaka robisz na piwko !!!

Koleżanka mi mówiła, że jak karmiła córę, to chodziła na imprezy, piła piwko, czy nawet drinki, a później cały następny dzień odciągała mleko i wylewała, a Mala karmiła swoim wcześniej odciągniętym i modyfikowanym.... jest to jakiś sposób, choc trochę bym się bała, że coś tam przeniknie mimo wszystko ...

Mi włosy nie wypadają, ale są wstrętne !! nieprzyjemne w dotyku, nie mogę ich ułożyć....w ogóle nie są puszyste... w ciąży mialam ładne włosy..lepsze niz zwykle...puszyste i błyszczące.. a teraz?? matowe i brzydkie..myślałam o farbie, żeby nadać im połysku, ale boję się, że jeszcze bardziej je oslabię...

Napisze tu bo Oliwia nie spi
Wiesci od lekaryngologa Uszy ok ,gardlo ok ale nosek nie ok Ona mysli ze tez to bedzie raczej alergia i mamy chodzic przez 10 dni na INFALACJE juz dzis bylysmy pierwszy raz :tak:Infalacje sa z soli fizjologicznej Oliwia wdycha ja przez taka maske :tak:Zobaczymy czy jej to cos pomoze

28 stycznia do kontroli do laryngologa

Napisze tu bo Oliwia nie spi
Wiesci od lekaryngologa Uszy ok ,gardlo ok ale nosek nie ok Ona mysli ze tez to bedzie raczej alergia i mamy chodzic przez 10 dni na INFALACJE juz dzis bylysmy pierwszy raz :tak:Infalacje sa z soli fizjologicznej Oliwia wdycha ja przez taka maske :tak:Zobaczymy czy jej to cos pomoze

28 stycznia do kontroli do laryngologa
a jak inhalacje nie pomoga to co????? Ja mojemu robie od miesiaca i dupa:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

Aniaaa z Laura nie byłam ale z Niki jak była malutka:-(

Też dziś miałam dość bycia solo. Apogeum osiągnęłam, gdy Szymek zasnął i poszłam się kąpać a tu RYK! Ulałam stróżkę wody z łązienki do sypialni i nim mi się udało ubrać cokolwiek i włosy osuszyć, mały tak się rozdarł, że potem przez 2 godziny go uspokajałam. Najgorsze to, ze teściowa była na dole i "nic nie słyszała". Ja ku... rozumiem, że się nie chce wpie...., ale zajrzeć jak coś się dzieje z małym to chyba nie zaszkodzi.
No ale nic to, Wy macie po 2-3 dzieciaczków i jakoś dajacie radę więc co ja będę narzekać.
Przynajmniej dojrzałam do decyzji, że drugie dziecko jak najbardziej, ale za parę lat.

Co do nocnego karmienia, ja bardzo chętnie, ale mój kurczaczek za mało zjada w ciągu dnia, żeby oduczać go nocnego jedzenia. Czytałam, że gdyby zjadał w ciągu dnia ok. 800 ml to wtedy można próbować odzwyczajać.
Ja to jak Weronika płacze zaraz mam mame w pokoju i pytanie "co to dziecko tak płacze..?" zabija mnie tym bo ja sama nie wiem mam nerwa a ta z jakimis pretensjami jakby nie wiem co z nia robila!!!naszczesie jest to bardzo zadko bo po takiej akcji wychodzi obrazona jak widzi moja mine albo jej cos odpowiem glupio:zawstydzona/y:

Cześć dziewczyny
sory, że tak egoistycznie, Szymek mi się "przełamał". Znaczy jeden krąg mu się usunął, stąd ten wzorajszy płacz, cała noc nie przespana, do tego dostał okropnego kataru, że na krok nie odchodzę od łóżka, wczoraj aż zwymiotował no i jeszcze kaszel.
Katar , kaszel niby brzmi banalnie, ale dla mnie dramat! A najgorsze, że nie wiem jak to się stało z tymi pleckami, boshhh chyba się nie nadaję na matkę. Siedzę dzisiaj i tylko ryczę, tak się martwię o małego. :-(:-(:-(:-(:-(
Ojej ale juz dobrze tak??? ja slyszlam o tych znachorach, kiedys wlasnie na wsiach tacy ludzie mieszkali ale jest juz ich baaaardzo malo:tak:

Jagusia wykąpana,najedzona K ją jeszcze tam tyrpie w wózku bo sie kręci,i zaraz idzie na wódkę z kolegą a mnie aż trzęsie bo nienawidzę jak on gdzieś wychodzi no ale od kąd urodziła sie Jaguśka to nigdzie nie był więc go dziś puściłam:)
Zapomniałam wam napisać,że tydzień temu byliśmy w teatrze ja w końcu wyszłam gdzieś między ludzi i normalnie tak było super że aż mnie buzia od śmiania bolała:)
Za 2 tyg w sobotę planuje też wyjść gdzieś bez K poszaleć:)
Jutro ide do chirurga ma mi obejrzeć tego zęba i muszę sie umówić na ten zabieg strasznie sie boję.
Jaguśka była dziś do zniesienia marudziła ale nie darła sie tak jak zawsze i można było ja zagadać:):):Mam nadzieję,że z każdym dniem będzie lepiej.
Dorotko szook 190 moja Jagna je zawsze 60-90 a od 3 dni na noc 120ml.
Co do jej przybywania na wadze to ona bardzo dobrze przybywa jak była maleńka i nie chciała jeść i tylko samego cyca dostawała to i tak tyła 1300kg na mies i teraz też podobnie tyje.Choć w tym tyg ide do lekarza z nią bo chce ją w końcu zaszczepić i zobaczę ile ostatnio przytyła ale i tak wstrzymam sie z tym oduczaniem nocnego jedzenia:)
Dziewczyny mi zostało jeszcze 6 kg do zrzucenia a normalnie cały czas mi sie chce jeść słodkiego masakra ostatnio zjadłam całą tabliczkę czekolady muszę sie pohamować bo mi za miast ubywać będą przybywać kg,choć ja narzazie jakoś nie mogę zabrać sie do odchudzania ale na lato do wiosny chce schudnąć:)
Ja bym mojego nie puscila w koncu jestesmy malzenstwem jak by moj mi tak do kumpli ciagnal na wode to bym sie wsciekla!! jak chce niech zaprosi do nas:tak: ja tez nigdzie nie wychodze jak juz to razem albo wcale.Sorki ze tak napisalam i to jest wasza sprawa ale szczerze ja nie rozumiem jak wlasnie malzenstwa tak postepuja:zawstydzona/y:A co to dokladnie za problem z tym zebem???

Ja nadal przeziebiona! gardlo boli jak cholera!ale sama jestem winna bo tu sie lecze a zimne z lodowki pije hehe:zawstydzona/y: do tego doszedl bol zeba i jestem na przeciwbolowych bo dentysty sie boje jak cholera!!!juz musi mnie mocno przypilic ze pojde dobrowolnie:zawstydzona/y:
A wogole to przyjechaly moje komodki i jestem w nich zakochana odrazu inny pokoj!!! jak juz bedzie wsio to zrobie foty i sie pochwale. Na zdjeciowym zaraz pojde wklei kilka niuni fotek:tak:
Czarna kompleciki cudenka
Kaka film bajer ja sprobuje zrobi mojej jak sie smiala w glos i jak sie uda to wkleje wam
Justys wiem jak sie czujesz tez w swoim zyciu cierpialam z samotnosci, bedzie dobrze :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry