• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Październik 2008

reklama
Minisia u nas bramka zamontowana juz od 9 miesiaca. Specjalnie robiliśmy bo by przecież tylko przy schodach stał za bomblem
A u nas kupione zabezpieczenia do szuflad i szafek w kuchni, ale tatus jakoś nie pali się do przykręcenia ich :crazy:
a mi mlody od kilku dni ne chce w dzien mleka pic... jak zawsze mogl jesc tylko mleko(czy pic :)) to teraz bunt jakis i nie...potrafi nawet od obiadu w zlobku kolo 13-14 nie jesc nic do kaszki na sen.moze mu przejdzie....
Ja z kolei próbuję przestawić Macka na stałe jedzenie. I mam problem, bo on tam czasem cos zje (np suchy chleb :confused2:) a czasem nic nie chce (jak np. wczoraj jabłko zamiast deserku ze słoiczka) i juz nie wiem co mam robić, dokarmiać słoiczkami, czy przetrzymać? a może mu po prostu nie smakuje i dlatego nie chce jeść? wstyd przyznać ale nawet nie wiem co on lubi, oprócz swoich herbatniczków, które zawsze może wciągnąć :zawstydzona/y:
Kuchnia odmalowana:cool2::cool2::cool2: wysprzątana, okienko umyte i nowa firanka powieszona. reszta bedzie zrobiona jak tylko przyjdą materiały;-);-)
Jutro mam w planach jeszcze odświeżyć korytarz bo farba została:-p ale najpierw musze zobaczyć czy kuchnia nie wymaga poprawek
Czarna, uzycz mi trochę swojej energi...
Już mogłoby być po :zawstydzona/y:
W sobotę miałam USG na pzrezierność karkową. 1,3mm, więc jest ok. :tak:
Maleństwo ma już 7 cm i fika nóżkami.
Super! Gratulacje!!!
Witam!My po weekendzie ok. Wczoraj wieczorem wróciliśmy. Musze ustalić nowy rytm dnia dla Macieja bo juz mnie on pomału do szału zaczyna doprowadzac. Wczesniej miał 2 drzemki i punkt 20.00 chodził spac a teraz śpi czasem raz czasem dwa razy dziennie i o 22.00 zasypia. moze macie jakis pomysł?

A z tym spaniem, moj śpi 2x. Pierwszy raz kolo10, tak z poltorej godz., drugi: kolo 16, też 1 i pol godz.

Wiem, że niektóre mamusie a może i Ty mnie zlinczują, ale ja swojego Małego kładę spać ok.19-20 i nie ma zmiłuj. Popłacze, pojęczy, ale zasypia po ok. 5min. (No chyba że się rozkrzyczy, to daję cyca, aż się uspokoi i znowu kładę, wiedząc, że jeszcze nie śpi :))
Młody się oststnio przestawił na 1 drzemkę ok 11-12 trwająca ok 2 h. Właściwie to został przestawiony, bo wcześniej dwa razy spał ale coraz później zasypiał wieczorem i cos trzeba było z tym zrobić. Po przestawieniu pada jak kawka ok 19 :tak: a i ostatnio śpi do 7.30 :szok:
Dzis jednak mieliśmy mały wypadek, bo sie obudził ok 4 i do 6 nie mógł zasnąć. a jak już zasnął i chciałam go przełożyć do łóżeczka, to go obudziłam. I był tak na mnie wściekły, piszczał z takim gniewem w głosie... a mi było go żal :-( w końcu usńął przed 7 i obudził sie koło 7.30. A ja dziś nie spałam od 3 :crazy:
Zdjęcia domu z/bez okien przód i tył :-p:
Super chałupka. No i faktycznie jeszcze jedno dzieciątko się zmieści ;-)

No i jeszcze najlepsze życzenia dla wszystkich ostatniodniowych jubilatów!!!

Ostatnia edycja:
Dla Kamilka serdeczne życzenia w dzień pierwszych urodzinek!!!!!!!!

Gosia - piękny domek
Ppatqa zdrówka
Minisia my też rozważaliśmy wszystkie za i przeciw i wyszło, że lepiej komunia jednak tu, a do Pl musisz na dłużej jechać bo przecież biały tydzień po komunii i dzieci muszą chodzić do kościoła, chyba że zrezygnujecie z tego,
Kasia no to się dużo działo u Was
Malena super wieści o maluszku a rzyganie niedługo się skończy napewno

Dziendoberek, ja znów sama zostałam bo Lenka śpi M w pracy a Karolcia w szkole wiadomo....
Gotuję fasolkę po bretońsku i ze 3 dni będę mieć spokój z gotowaniem...
Wczoraj leniuchowaliśmy cały dzień, miło sami bez żadnych gości:tak:
Ochłodziło się już troszkę i słońce przestało już świecić więc palę w kominku i grzeję dom....
Kupiliśmy dziś w końcu okap do kuchni bo już para się robi od gotowania bo zimniej na dworze, i tak w sumie to już ostatnia rzecz niezbędna była, której jeszcze nie mieliśmy:tak:
Pózniej wpadnę jeszcze.Pa....

Wiem, że niektóre mamusie a może i Ty mnie zlinczują, ale ja swojego Małego kładę spać ok.19-20 i nie ma zmiłuj. Popłacze, pojęczy, ale zasypia po ok. 5min. (No chyba że się rozkrzyczy, to daję cyca, aż się uspokoi i znowu kładę, wiedząc, że jeszcze nie śpi :))

Gratuluję Maluszka!!!!!! I zdrówka życzę!!!!!!!!!!!

Dokładnie tak. Jeszcze jesteśmy w PL. Mam nadzieję, że do Bożego Narodzenia wyemigrujemy. A działka jest w PL, jakieś 3 km za miastem, w wiosce, która jest raczej skupiskiem nowych domków jednorodzinnych. Stoi garaż, stoi chałupka. Wyjeżdżamy, żeby zarobić na wykończenie. Jej lub Nas :laugh2::laugh2::laugh2:

Młody zasnął, Julka się bawi, ja po porannej toalecie, maluję się i czytam ukradkiem BB :-p Bola mnie oczy i musze chodzic w okularach.... Milego dzionka!!!!!!!!!!!!!!!!
Zdjęcia domu z/bez okien przód i tył :-p:
Zobacz załącznik 173619Zobacz załącznik 173620
Zobacz załącznik 173621Zobacz załącznik 173622
no PIEKNA CHAŁUPKA!!!!! czyli jedziecie tylko na dorobek a potem powrót do PL;-)
Witam i przekazuję oznaki życia.
Trochę się u mnie działo, bo przeziębieniu Martyny pisałam, potem w czwartek Bartek po szczepieniu dostał temperatury, a w sobotę impreza więc wszystko się zwaliło w jednym czasie (życie :eek:).
Ale już wszystko wraca do normy więc dziś na pewno jeszcze wpadnę i doczytam co tu się działo, bo tydzień czasu to bardzo długo :sorry:
dobrze ze juz wszytko wraca do normy;-)
Czesc dziewczyny!
Ten śnieg mnie po prostu powalił na kolana :-)
Ale ponadrabiałam co tam pisałyście z grubsza przynajmniej.
W iątek złożyłam w końcu tą cholerną magosterkę.
Termin obrony 29-go października. Już mogłoby być po :zawstydzona/y:
Maleństwo ma już 7 cm i fika nóżkami. Aż dziwne, że tego nie czuję :tak:
Izunia sobie ostatnio umyśliła wstawać o 6 zamiast o 7:30.
Mam nadzieję, że to chwilowe, bo chodzę zła jak osa i się na nią wkurzam potem.

A tak poza tym to stara bida.
Mniej mnie mdli, za to częściej rzygam :tak:\

BUZIAKI!
gratulacje dla Koska że tak piknie sie rosnie:tak: no i trzymam kciuki za obrone!!!

PPatqa - może w ciąży jesteś??

Ja tak na szybko bo sporo pracy mam :-( i dopiero później, albo wieczorkiem Was poczytam...
Weekend mieliśmy mieć spokojny, ale znajomi przyjechali w sobotę, moja siostra też niespodziewanie przyjechała, więc niezła imprezka się zrobiła... piwko, adwokat, wiśniówka, gin z tonikiem... a rano ciężko było wstać..oj bolała głowa wszystkich... ale imprezka super była !!

A u nas słoneczko dzisiaj:-)

Dla Kamilka serdeczne życzenia w dzień pierwszych urodzinek!!!!!!!!

Gosia - piękny domek
Ppatqa zdrówka
Minisia my też rozważaliśmy wszystkie za i przeciw i wyszło, że lepiej komunia jednak tu, a do Pl musisz na dłużej jechać bo przecież biały tydzień po komunii i dzieci muszą chodzić do kościoła, chyba że zrezygnujecie z tego,
Kasia no to się dużo działo u Was
Malena super wieści o maluszku a rzyganie niedługo się skończy napewno

Dziendoberek, ja znów sama zostałam bo Lenka śpi M w pracy a Karolcia w szkole wiadomo....
Gotuję fasolkę po bretońsku i ze 3 dni będę mieć spokój z gotowaniem...
Wczoraj leniuchowaliśmy cały dzień, miło sami bez żadnych gości:tak:
Ochłodziło się już troszkę i słońce przestało już świecić więc palę w kominku i grzeję dom....
Kupiliśmy dziś w końcu okap do kuchni bo już para się robi od gotowania bo zimniej na dworze, i tak w sumie to już ostatnia rzecz niezbędna była, której jeszcze nie mieliśmy:tak:
Pózniej wpadnę jeszcze.Pa....

Gosiu domek sliczny!!:tak::tak:

Ulka wiesz kurcze u nas komunia na jakies 25osob wiec duzo nie duzo wszystkim bilet kupic , przenocowac, kosciól dwie godz jazdy od domu skad wziasc transport?? no i wiadom o ze gocie nie przyjada na jeden dzien wiec ja sie nie pisze na taki zlot :-D:-D
wole zebysmy my tam pojechali i wrocili hmm co do bialego tygodnia nie chce rezygnowac ale wszystko zalezne od wolnego Slawka bo ja nie zostane bez niego w Pl nawet jednego dnia:-p:-p
jesli dostanie wolne na 2tyg to spoko a jak nie to nie wiem :confused2:

Minisia ojej 25 osób to rzeczywiście lepiej Wam jechać:tak: Do nas przyjedzie 7 osob i my nikomu biletów nie musimy kupić tylko ich przenocować a tyle to nie problem noi dać im jeść a oni napewno też żarcie przywiozą:-D więc ja się cieszę że to nie my znów musimy jechać i w końcu nas odwiedzą:tak::tak:
Rozmawialiśmy wczoraj z rodzicami M i dziadek Karolince obiecał, że napewno przyjedzie.

http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-228,246,65,opis.html
Dziekuję. Wiecie, marzyłam o własnym domku, gdzieś, kiedyś, a moje marzenie zaczyna się urzeczywistniać. Chciałabym mieszkać w nim, jak najszybciej, ale na to trzeba kasy:confused2:Dlatego wyjeżdżamy, ale wrócimy, bo chcę skończyć studia i otworzyć własną firmę. Młoda jeszcze jestem, więc może się uda. :-p A dzieci, jeśli zdecydują się mieszkać w PL, to mają już swoje pokoje:-p (ale póki nie dorosną, czyli do 21r.ż.):cool2:

Jesteśmy po obiedzie. Mały zjadł 2 k. mielone, ziemniaczki i trochę kapusty kiszonej (nie zaszkodzi mu???), popił sokiem marchewkowym i zadowolony się teraz bawi. A ja kawkę siorbię i myślę o ciachu, którego nie mam :laugh2: Zamówiłam dziś tort urodz. z Bambim. 38zł za kg. A ten nasz waży 1,5kg. Ciekawa jestem, kto go zje....:laugh2::cool2:

Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Buziam i do wieczorka :***********

Dzien doberek:-) Witam sie z rana niewyspana ciutke, chociaz maly spal do prawie 8, ale pozno polozylam sie spac, bo zocha czekala do poznej nocy na wrozke zeboszke... Normalnie juz mialam na nia nerwa, wczoraj wypadl jej pierwszy mleczny zab, schowala do kuferka na mleczaki, wlozyla pod poduszke i czekala bo chciala zobaczyc jak tak wrozka wyglada:eek: Ech jak w koncu zasnela, wlozylam pieniazka i dopiero poszlam spac...
Mlody szaleje, chociaz dzis nie odstepuje mnie na krok:sorry:
Pogoda do siedzenia w domu, wiec siedzimy:rofl2:
Zosia to niezla aparatka ale chyba po mamie to ma :-D
Hej witam z ranka
Zaraz ide zaprowadzic dzieci do szkoly a potem lecimy na miasto na male zakupy a ja sobie ide zrobic kolczyk w nosie:-p:-p
Pogoda taka sobie ale musimy isc zalatwic jeszcze kilka spraw
Moj dzis jedzie zalatwiac inna lepsza prace wiec trzymajcie kciuki prosze:tak:
A ja czekam na paczke od rodzicow :cool2::cool2: z kasa dla mlodej :rofl2::sorry:
za ktora kupimy kupimy bramke dla mlodej Lindam Sure Shut Axis Gate - Babies R Us - Britain's greatest toy store) i krzeselko ale nie wiem jakie:eek::eek:

Oj czarna ze zlewem nie pomoge ale moze masz w poplizu jakigos stolarza podjedzie i ci wytnie albo znajdz w ogloszeniu moze?
A co do komuni tak wsio na to wskazuje tylko czy jakis lokal znajdziemy ;///

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTÓW!!!!!!!!
birthday_sparkle2_tr.gif
Minsia powiadasz kolczyk w nosie Czekam an fotki Ja uwielbia kolczyki WSZEDZIE HIHIHIH :-D
Czesc dziewczyny!
Ten śnieg mnie po prostu powalił na kolana :-)
Ale ponadrabiałam co tam pisałyście z grubsza przynajmniej.
W iątek złożyłam w końcu tą cholerną magosterkę.
Termin obrony 29-go października. Już mogłoby być po :zawstydzona/y:
Maleństwo ma już 7 cm i fika nóżkami. Aż dziwne, że tego nie czuję :tak:
Izunia sobie ostatnio umyśliła wstawać o 6 zamiast o 7:30.
Mam nadzieję, że to chwilowe, bo chodzę zła jak osa i się na nią wkurzam potem.

A tak poza tym to stara bida.
Mniej mnie mdli, za to częściej rzygam :tak:\

BUZIAKI!
3 MAM KCIUKI ZA PRACE i CIESZE SIE STRASZNIE ZE kTOSIEK SIE SUPER ROZWIJA jENY JAK TEN CZAS LECI zANIEDLUGO POWIESZ SIE MOZE KIM JEST EN KTOSIEK :tak:
Witam!My po weekendzie ok. Wczoraj wieczorem wróciliśmy. Musze ustalić nowy rytm dnia dla Macieja bo juz mnie on pomału do szału zaczyna doprowadzac. Wczesniej miał 2 drzemki i punkt 20.00 chodził spac a teraz śpi czasem raz czasem dwa razy dziennie i o 22.00 zasypia. moze macie jakis pomysł?
poza tym wszystko dobrze.w sobote bylismy na 4 urodzinkach Maciusia kuzynki i było super. zmykam bo mi mały mały mieszkanie demoluje.pa.
No wlanis eja tez sie biore za nowy rytm dnia Oliwki :tak:
PPatqa - może w ciąży jesteś??

Ja tak na szybko bo sporo pracy mam :-( i dopiero później, albo wieczorkiem Was poczytam...
Weekend mieliśmy mieć spokojny, ale znajomi przyjechali w sobotę, moja siostra też niespodziewanie przyjechała, więc niezła imprezka się zrobiła... piwko, adwokat, wiśniówka, gin z tonikiem... a rano ciężko było wstać..oj bolała głowa wszystkich... ale imprezka super była !!

A u nas słoneczko dzisiaj:-)
Ty zas imprezowalas hihihih :-D
PATI STO LAT DLA KAMILKA
I serio moze Ty w ciazy jestes?

Oliwke oddalam do kolezanki A ja pojechalam do zusu Teraz Pod koniec tygodnia musze dzwonic i mam nadzieje ze szybko bedzie do odebrania;-)
Pozniej chwila u kolezanki Pozniej u pediatry bylam Napisze zaraz na lekarzowym Pozniej do kauflandu po papierek poszlam I do domu Normalnei zmeczona ejstem tym chodzeniem hihih Ale ja tak lubie miec duzo zalatwiania :tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry