reklama

Październik 2008

Blond Rafałka możesz przytulać

A mnie tak muli...a tu jeszcze z 20 minut powinnam trzymać farbe na włosach.

W tym tygodniu musze załatwić paiery na zasiłek rehabilitacyjny a tak mi sie nie chce...

reklama
Blond za niedługo przelejesz całą miłośc na Rafałka i dla niego bedziesz poswiecac czas:tak::tak::tak::tak:głowa do góry
Gosia ja tez sie czuje taka ocięzała i ruszam sie jak kaczka :-D:-D:-D:-D
Jutro jade na pobranie krwii a na 12 mam wizyte u gina mam nadzieje ze wszystko oki:tak::tak::tak:Dobranoc Dziewczyny papapa buziaki:-D:-D:-D:-D

idę na spacerek z moim M. i z pieskiem, a potem lulu:tak: jutro o 15 wizyta u gina a wieczorem do Polski wraca mamuśka (2 miesiące jej nie było) i mimo codziennych telefonów bardzo się stęskniłam:-( musimy nadrobić zaległości, a że mama nie ma internetu to nie wiem kiedy tutaj zagoszczę:-( mam nadzieję, że z Rafałkiem wsio dobrze, zawsze przed wizytą mam w sobie dziwny strach:-( dobranoc wszystkim mamusiom i brzusiom:-)

ello wieczorową porą:-)

padam na twarz już dziś. sprzątnęłam całą chate, łącznie ze sprzateniem w szafkach, pakowaniem, kuchania przeszła gruntowne oczyszczanie i wogóle..masakra. ślimaczym ruchem ale dałam radę.

patrzę na ten mój opadnięty brzuch i zastanawiam sie ile mi jeszcze zostało...Przygotowałam dziś łużeczko z pościela i przykryłam folią bo nigdy nic nie wiadomo..ogarnełam komode z przewijakiem bo mialam tam pelno nastawiane drobiazgow. kupie sobie koszyczek na kółkach i tam poukłądm pameprsy, tetry i reszte, żebym miałą wszystko pod ręką, w razie czego sięgam i już mam.
chwilami tak sie boję, chociaż, przecież wiem co mnie czeka, ale oby mała była zdrowa...oby nie za wczesnie, oby nie za długo...

Ja nie mówię, ze to jest sprawiedliwe...ale jeśli chcę zapłacić to dlaczego nie mogę sobie wybrać dowolnej - poleconej przez innych położnej?? Tak jak Czarna pisze - u nas takie praktyki zabronione i znieczulenia też nie ma:baffled: Jasne, ze kobiety rodziły bez tych wszystkich bajerów ale jeśli choc trochę mozna sobie ulżyć to dlaczego nie??

ja rodziłam bez opłaconej położnej i bez znieczulenia, i teraz też nie chcę znieczulenia, ale to chore ze w XXI w. kobieta nie może rodzić taka ona tego chce...

Hej! ja wlasnie wrocilam z 4-godzinnego spacerku po zoo.Padam, ale musialam sprawdzic co u Was.W kazdym odbiciu sie oglaalam i nie moge uwierzyc ze jestem juz taka wielka.Brzuch mam naprawde przeogromny...Ja nie wyobrazam sobie jak bede wygladala za miesiac.Pozdrawiam

podziwiam Cię, że masz tyle siły;-) dla mnie wyjazd po tygodniowe zakupy to wyzwanie;-)

Witajcie znów się zacząl kolejny tydzień - mi właśnie dziś zacząl się 8 MIESIĄC.

Gratuluję:-)

z tymi szpitalami tez sie boje, bo przepelnione podobno i nie chca przyjmowac...tylko niech mnie nie probuja odsylac, bo ja samochod kupuje po urodzeniu wiec nie bede ze skurczami autobusami miedzy szpitalami krazyc....albo taksowkami....
jak mnie nie beda chcieli nigdzie to im na schodach urodze ....kiedys kobiety w domach rodzily(tylko co pozniej z tymi dziecmi bylo to niewiem...)...

mogą nie przyjąć jak miejsca nie będzie ale muszą ci powiedzieć,sprawdzić, w którym najbliższym możesz rodzić no i muszą cie zbadać, bo jeśli nie nadajesz sie na "dojazd" to zostawią cię. Tak było ze mną, nie było już miejsc, ale moja akcja byłą na tyle zaawansowana, że poprzesuwali babeczki na inne oddziały a ja zostałam i rodziłam dalej.

Ale masz opcję znieczulenia. U nas nie ma takiej możliwości.
Tylko uważaj, bo nawet jak się nastawisz na znieczulenie, a nie będzie anestezjologa wolnego - bo duuużo teraz kobiet....

bez znieczulenia nie jest aż tak źle :-) ja wypchnęłam takiego klopsa to i wy dacie rade:-) ciekawe czy mnie teraz nie czeka jeszcze większy, bo wiele babeczek mówi że kolejne dzieci to większe, wiec moze teraz będzie 5kg, hehe

No to pampuszek:) Ewela24 trzymamy kciuki za jutrzejsze wizyty!

A ja własnie wróciłam z M ze szkoły rodzenia. Dziś było o pierwszych godzinach po porodzie co jeszcze w szpitalu i gdzie załatwiać wszystkie sprawy po urodzeniu itp. No a później jeszcze ćwiczenia, oddychanie i na koniec słuchanie serduszka naszego maleństwa!:-) Biło 34/15s czyli 136/min. No i miał mały czkawkę:-D:-D. Bardzo lubię słuhać naszego maluszka:-)

małaulka Wszystkiego najlepszego. Gratukuje 8
mimisia gratuluje 8
blond teraz u ciebie się popsuło, ja cały czas czekam na żelazko, ale bojler juz naprawiony
Ewela powodzenia na wizycie
pampuszekpowodzenia na wizycie

Hej ja wczoraj padłam i nie miałam siły tu wejść. Przyszła wczoraj duża paczka z rzeczami dla Kamilka. Popołudni M kosił trawe a ja usypiałam na krześle. Spuscilismy wode z basenu, jak wyschnie musimy go złożyć. Mnie dzis czeka prasowanie i sprzatanie bo wczoraj nie nadawałam się do niczego.

reklama
I ja się witam wtorkowo :laugh2: Kolejny spontaniczny dzień. Wysniły mi się dzisiaj pierogi ruskie i muszę przewertować stronki, żeby znaleźć przepis Czarnej :laugh2: MIlego dnia Kochane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:********************************

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry