Przeciąg:/,ale na razie nie dam rady:-(
Dawidowe Super,że juz Laura zdrowa i znów jesteś z nami:-):-)

Dziuluś!!!Help!;-)Czy we Francji jest taka sama numeracja bucików dla dzieci,jak u nas?Tzn. np. 20,21,22...????
zabij, powies i powiem ci tak, ze np buty typu made in china dla dzieci calkiem niezle maja rozmiarowke poryta bo np Leane ma francuskie buciki babygroo czy cos takiego i rozmiar 19, a z innych 15 byla za duza o 2 cm! ogolnie kozaczki na zime kupilismy 19 o ile kojarze i puki co Leane ma w nich ponad centymetr luzu. nie umiem dokladnei ci okreslic bo np buty ja nosze 40 albo 41 a w PL 39 kupowalam albo 25 lub 26. a z dziecinnymi to hmmmmm mysle ze najlepiej jak zmierzysz dokladnei stopke corci i wtedy np podasz malzowi i niech zmierzy bucik bedzie najpewniej - jesli o to chodzi.
poza tym my po zakupach. na Leane wywalilam 106 euro.... promocja pampkow wielkich pak byla w carrefourze i tak poza tym to przeslzismy na rozmiar 5 !!!!!!!!!!!! od paru dni - akurat koncowka paczki- rano pampek 4 przemokniety troche. dzis na noc dalam jej nowego 5 i mysle ze dzidzia sie nie posiura az tak zeby body mokre bylo. do tego mleku w puszce, sloiczki z owocami, troche obiadkowych tez bo w razie jakby nie bylo czasu lub checi ugotowac to wtedy myk i juz. sobie kupilam tylko winko dobre Bordeaux 2009, a tak to zarcie, miesko i inne

)
po powrocie z zakupow z mloda wydurnialam sie na moi lozku. glizda nabrala takiego powera ze duracele przy niej wysiadaja! smiech, rechot, pisk r adosci, co sekunda to zmiana pozycji, majtanie sie do tylu na "bebe bum!" jak na tym video kiedys. nabrala pewnosci siebie i wstaje do kleczenia do pionu bez podparcia i zeby bylo smieszniej to jak doczolgala sie do brzegu lozka przy glowach gdzie spimy (a za nimi lustro) to zlapala sie brzegu tego lozka(za nim jest polka nizej) i wstala centralnie -dupka w gorze nogi prosto. maz zauwazyl dzisiaj ze jak Leane sie nudzi to raczkuje a jak ma cel do osiagniecie to dwa raczki i chodu na brzuch zeby szybciej bylo.
DAWIDOWE najwazniejsze ze juz w domku i ze niunia zrowieje. a ze je jak kon...no coz.... ja do mojej to chyba se dzwig kupie....
a dzisiaj gadalam ze znajoma, to jej syn starszy od Leane o 8mcy nauczyl sie dopiero chodzic jak mial 15 miesiecy, bo tez klusek byl, jesc, czolgac sie i tp i wstal nagle i teraz zasuwa jak torpeda.
NATOLIN gdzies ty!!!!!!!!!!!
IDA??????????????? gdzies ty ???????
i te inne gdzie?????????????????

)))))))))))) wracac mi tu!!!

)))))
jutro mam wolne wiec dzisiaj sobie poimprezuje z mezem, a jutro o 11.30 jest msza za moich dziadkow (rodzicow mamy) w polskim kosciele wiec musze isc, w kazdym razie zapowiedzialam malzowi ze spie do 9h najmarniej.
a zapomnilam wam powiedziec- wczoraj jak zlazlam z kompa to Leane sie obudzila z rykiem kolo polnocy. ani zaeby jej nei dokuczaly, ani jesc, ani nic, cos musialo jej sie przysnic bo kazda proba zaniesienia jej do lzoeczka to histeria. wiec siedziala z nami w ssalonie do 1h w nocy albo dalej. w koncu malz ja zaniosl jak sie troche pobawila i uspokoila. za to poszla spac z .... pilka!!! za cholere nie chciala puscic pileczki swojej ulubionej.