reklama

Październikowe Mamy 2010

Bry wieczór, tylko na chwilkę.
Dzisiejszy dzień nadrobiłam i zaraz znikam (z moim gardłem jest coraz gorzej)
Oliwia już śpi, więc teraz muszę odpocząć.
Miłego wieczoru, jak będziecie spożywać % to nasze zdrówko wypijcie !!!

Rysia dużo zdrówka dla Miłosza.
Kroma dla Twoich dzieciaczków również zdrowia, widzę że Ola też się zaraziła :-(
Elwirka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, super, Ci córcia prezent zrobiła.
Emiliab dużo zdrowia dla męża.
Makuc współczuję poranka, mam nadzieję że szybko się ta dwójka przebije Alicji a jak tam przemeblowanie??? Ja dziś uskuteczniałam w Oliwii pokoju, uwielbiam zresztą to robić.
Happy kolejna super nocka wow !!! Szkoda że talerze potłuczone ale wiesz, nie ma tego złego...Heh Amelka już za kawkę mamy się bierze ;-) śpi już, czy ma powera po kawie?
Cass współczuję :-( zdrówka dla dzieciaczków.
Wioli83, Roxannka, Kahaa dzięki że pytacie, wczoraj byliśmy u dr, niestety nie jest dobrze, ma jakąś bakterie w nosie, dostała antybiotyk... A co do wirusa to chyba mamy go za sobą :-)
Roxannka nastrój weekendowy :-) Ty sobie nie radzisz??? Też nie chciałabym aby Oliwia sama się wychowywała ale na razie muszę ogarnąć ją, siebie, dom, męża...
Natolin no czasami po prostu nie daję rady...zwłaszcza ostatnio jak wiecznie choruje, płacze, marudzi, nie śpi, nie je...
Mała_mi dzięki za odpowiedź odnośnie mojego wcześniejszego pytania. Teściowie Twoi to chorzy ludzie są. Życzę Ci z całego serca, żebyście mogli się jak najszybciej mieszkać sami. Zapowiadają śniegi, że opony zmieniacie??? ja za to uwielbiam zimowe spacery a w tym roku będzie ciekawiej :-)
Elizabennett no właśnie u Oliwii już ponad miesiąc katar, dr wczoraj stwierdził że to może alergiczne. Dostała listę leków i dziś znów kupę kasy zostawiłam w aptece, teraz to mój drugi dom...
Joli77 zdrówka dla Gabi
Kahaaa a jak Twoje chłopaki???
Concita głos oddany :-)
Doris Kochana ta lekarka jakaś nieźle pojechana... udanego wypadu w góry, zazdroszczę :-)
Mamaagusi super, ze tak lubisz piec. Ja do tego ręki nie mam.
Ida Ty się rafałkiem nie przejmuj, nie raz go schrzaniłam a co do tłumaczenia, to na pewno jesteś w tym perfekcjonistką.
E-lona zdrówka dla Daniela, dla Laury tak profilaktycznie też, co by ten udawany kaszelek nie przerodził się w prawdziwy. No i mam nadzieję, że jednak tych lekcji łączonych mieć nie będziesz.

Ostatnia edycja:
reklama
jestem, jestem :-)
Byłam dzisiaj u rodziców i w ciucholandach ;-)
Zresztą pisałam wczoraj, że tam będę ;-)
Nadrobiłam, ale nie pisałam od razu, więc pewnie mój post nie będzie się odnosił do wszystkich do których bym chciała :baffled:
Elwirka sto lat, sto lat!!! Zdrowia i spełnienia marzeń.
ja jednak chyba nie umiem tego "po chłopsku" wytłumaczyć... po tylu latach zaczyna się rozwiązywać zadania już mechanicznie/intuicyjnie a tu trza nagle stanąć na rowie i krowie wytłumaczyć... ehhhhhhhhh
rozumiem Cię, miałam tak ucząc matmy

Rysia jak katar Miłoszka??

a tak poza tym to jakos dzisiaj nei mam weny...
Ty bez weny??? :szok: :-(

Emiliab zdrówka dla męża!!!

Makuc jak wybywanie gdzieśtam się udało?
Ja dzisiaj mamę zaraziłam zamiłowaniem do redsa żurawinowego :-p i myślałam przy tym o Tobie :-)

Cass nie pomogę niestety :-( przykro mi, że tyle Ci się zwaliło na głowę.

a ja bym chętnie sobie poszła pospacerowąć nad jakąś morską bryzą z lekkim wiaterkiem
oj ja też...
a co do zakupów to jak masz pieniądze i miejsce do trzymania tych zabawek to czemu nie ;-)

Happybeti niezła akcja z tą kawą :no: :-( dobrze, że nie była gorąca

Wszystko fajnie z wychodzeniem ale denerwuje mnie tylko to ubieranie i szykowanie się. Tego nienawidze
oj ja też! zdecydowanie! Tzn ja to w ogóle nie lubię jesieni i zimy, ale głównie dlatego.

Kroma ja to w ogóle nie prasuje. Mąż sobie prasuje i tyle.

Joli fajnie, że się odzywasz

E-lona czyli ta koleżanka przez którą miałaś łączone lekcje jest w ciąży? No to faktycznie możesz jeszcze nie raz mieć łączone.
A co do kaloryferów to ja śpię przy wyłączonym, bo też bym ciągle z gardłem miała problemy. Nawilżaj mieszkanie.

Elizabennet chciałam Ci bardzo podziękować za to co napisałaś o Hallowen i o Święcie Dziękczynienia. Bardzo, bardzo lubię takie opowieści i czekam na jeszcze :-*
A jak się robi ziemniaki na słodko?

Kania zdrowia dla Was! A drugiego dziecka przecież nie musisz mieć już :-) spokojnie :-)

Ostatnia edycja:
Elona,moja mama kroi pigwę na cząstki,gotuje w syropie z wody i cukru i do słoiczków.Tylko spytam o proporcje-jutro zadzwonię i sie dowiem.Szkoda,że wczesniej się nie zgadałyśmy,bo 2 dni temu była u mnie ( z dostawą przetworów,hihi;))
A kaszel Amelka tez udaje- wystarczy,że jej powiem "kto ma taki kaszelek?Amelka ma kaszelek?"- i juz jest "atak kaszlu" na zawołanie:-p
Kania Amelka zasneła grzecznie o 19.00.Tej kawy to chyba nawet nie dała rady sie napic- za dużo w kubku było i wszystko na nia i obok poszło:-DZdrówka dla Oliwki i Twojego gardziołka.
Nat-pytałas Elizy ,ale odbiore jej tę przyjemność i Ci odpowiem,żebys nie czekała w niepewności;)))
Słodkie ziemniaki to taka odmiana- po prostu są słodkawe w smaku.miałam kiedys takie w ogródku przez dwa sezony.Moje chłopaki uwielbiali właśnie puree z nich,a ja nie za bardzo...

Ostatnia edycja:
kania - dzięki, ze pytasz, młodszemu to nic nie było, tylko się przestraszył, starszy dziś wstał nie omieszkał poinformować mnie, że wstaje chociaż bardzo cierpi i po południu poszedł do pracy, więc mniemam, że cierpienie mu przeszło;-)(wredna krowa ze mnie)

spadamy się kąpać i spać.

Zezłościłam się na sam wieczór na mojego szanownego męża. Mało domyślny. Chciałam uspać małego bo już pora na niego, zresztą marudził cholernie już , dałam butlę ale tatuś oczywiście musiał patrzeć w tv a jednocześnie siedzieć przy kompie tak że dziecku oby dwa te urządzenia świeciły w oczy i go rozpraszały. On nie rozumie tego że dziecko potrzebuje spokoju, ciszy aby zasnąć. Przysypiał już przy butli po mału ale on się nawet zachować cicho nie może. Jeszcze na mnie wyskoczył że miałam mu powiedzieć. Tym o to sposobem dziecko dalej buszuje i marudzi ale ja do tego już ręki nie przykładam, niech go teraz sam położy spać ze sukcesem, gdyby nie on to dawno już spałby. Wrrr. Normalnie ręce mi opadają.
No to się wyżaliłam i trochę mi lżej. Może nie ukręcę mu głowy jak wrócę do pokoju, bo teraz siedzę sobie w kuchni i piję herbatkę.

Nareszcie udało mi się dzisiaj spodnie kupić. Do tego małe zakupy spożywcze zaliczyliśmy i potem spacer.

kaniu dla Ciebie też dużo zdrówka. Ewidentnie widać że sezon chorobowy się rozpoczął. Mój mąż stwierdził że zmieni opony bo on czasem ma na 1 albo 2 w nocy do pracy i takie zmiany się mu szykują i o tej porze nigdy nie wiadomo co go zastanie.
E- lona fajnie Cię "czytać" :-):-)

Eh jakoś mi ten incydent z G. zepsuł humor a miałam ochotę trochę poprzytulać się z nim jak Łukasz uśnie.

Dawidowe to sobie Laurka na wołanie dziadka super sposób znalazła. :-D
Happy a ja te pigwy do sokownika (chyba tak to się nazywa) wrzuciłam i posypałam cukrem. Może ze dwie buteleczki soku będą. Jak będziesz miała okazję to zapytaj mamę o konkretny przepis i czy pigwy obiera ze skórki czy tylko pestki wyciąga.
Co do ziemniaków to chodzi o bataty?
Natolin i jak zakupy? Udały się?
Kaloryfery na noc też mam zakręcone na ogół lub minimalnie odkręcone. Dzisiaj rano w pokoju było 19 st, a teraz ok 21. Poza tym staram się wietrzyć.
A koleżanka za którą miałam zastępstwa to ta w ciąży. Przez to, że organizm osłabiony to choroba tak długo ją trzymała. Teraz jak pójdzie znowu na L4 to nie bardzo ja mogę zrobić to samo, bo na 14.11 przygotowuję akademię. Wolałabym już, żeby w ogóle na stałe na L4 poszła to przynajmniej miałabym lżej, bo zatrudniliby kogoś na zastępstwo.
Kania dużo zdrówka.

reklama
Happybeti dzięki! ale ja jestem głupia :-D:-D:rofl2::rofl2:
Mala mi mój też czasem takie akcje odstawia i gotuje się we mnie zawsze, chociaż chyba coraz mniej ;-)
E-lona może jej to zaproponuj? I ona sobie odpocznie i Ty miałabyś lepiej :-)
A zakupy nawet OK, chociaż ja to nie lubię chodzić po sklepach, przymierzać, pomijając to, że prawie nic mi się nie podoba. Ale cośtam kupiłam.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry