• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

sawi ja uzywam z zalecenia pediatry VAXOL- mam pewnosc , ze nic mu nie wepchne do srodka , nie popchne patyczka za bardzo . 2 razy w tygodiu wpuszczam po kropelce do kazdego uszka i ladnie sie oczyszcza, potem czyscze wacikiem malzowine i ucho czyste

reklama
U mnie Oliwier zastyga w momencie czyszczenia uszu. Nie wiadomo jak może być rozbiegany itd, kiedy tylko dotknę ucha patyczkami jakby nasłuchiwał, uśmiecha się. Nam się uszka same oczywszczają, codziennie wypada z nich wiele, ja tylko to co widać na zewnątrz wybieram. Byliśmy w szpitalu i lekarz nam sprawdzał uszy przy okazji biegunki i nic nie mówił ze uszka zanieczyszczone więc chyba ok.

A więc walczymy z MEGA odparzeniem:-(:-(:-(
Nie pisałam nic szybciej bo tylko czerwony dupol był, ale od wczoraj masakra:angry:
Teściowa ma trochę w tym winy, bo nie potrafi chusteczkami dobrze oczyścić z kupki i często po pracy znajdowałam ślady kupki w nowym pampersie.........

Zaczęłam kurację sudocremem (tylko on mi w domu ostał) ale nic to nie dawało.
Od wczoraj myję szarym mydłem a dziś kupiłam Bepanthen bo kiedyś nam pomógł a poza tym z polecenia farmaceutki (powiedziała że nie wie czemu sudocrem jest tak popularny a ja na to że przy pierwszej córze się sprawdzał, to się szczerze zdziwiła). No i puszczam po domu na majtach - młoda posikuje co jakiś czas jak szczeniak, ale trudno;-):-D

Trzymajcie kciuki aby jutro było lepiej!

dziunka no nie dziwie się bo ja znam wiele osób u których sudocrem nie przyniósł żadnych efektów a wręcz pogarszał sprawę , sypnij mąką ziemniaczaną na noc (jak masz) i rano powinno być lepiej ,
Kubie jak się tylko delikatnie zaczerwieni pupa to od rqazu smaruje nivea i nie ma problemu

u nas sudocrem bardzo sie sprawdza....tylko trzeba polozyc nie za duzo i sprobowac wmasowac troche co wiem, ze nie jest latwe jak dziecko ma odparzona dupcie , placze i wije sie z bolu bo piecze...ale u nas rezultaty widac juz po kilku godz.... no i standardowo maka ziemniaczana tez dobra... bepanthen u nas nic nie dzialal....

reklama
U nas penaten!!!!!!! rewelka.......... marka stara jak swiat {mama uzywalam go juz u mnie} na prawde dobrze ze dalam sie namowic bo sudocrem przy nim to g***o za przeproszeniem, u nas tylko pogarszał sprawe a mały potrafił miec az bąble a jak zlazły to rany :-( po rzadkich i czestszych kupach jak zęby szły. Teraz nie ma mowy o takim czyms :confused2: młody sie nie meczy i jest super.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry