reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
mamuśki powiedzcie mi bo byla mowa wczesniej o kremie linomag do codziennego stosowania do pupki no wlasnie ... ale jest tyle rodzai ze nie wiem :| pomocy :) albo jak nie linomag to jaki dokladnie bedziecie uzywac na codzien

Kupiliśmy linomag z napisem -do codziennej pielegnacji - w okrągłym pudełeczku;-) tyle mogę o nim powiedzieć. Sudocrem będę używać tylko , gdy na pupce coś "zacznie sie dziać".

Kupiliśmy linomag z napisem -do codziennej pielegnacji - w okrągłym pudełeczku;-) tyle mogę o nim powiedzieć. Sudocrem będę używać tylko , gdy na pupce coś "zacznie sie dziać".
linomag w okrągłym pudełeczku to krem, do kupienia w każdy markecie, ja kupiłam maść linomag w tubce - dostępne tylko w aptece, także do stosowania codziennie, a na odparzenia (jesli będzie jakieś) wtedy standardowo sudocrem.

linomag w okrągłym pudełeczku to krem, do kupienia w każdy markecie, ja kupiłam maść linomag w tubce - dostępne tylko w aptece, także do stosowania codziennie, a na odparzenia (jesli będzie jakieś) wtedy standardowo sudocrem.

dziubasek dobrze ,. że wyrwałaś mnie z błogiej nieświadomości. ;-) to w takim razie jeszcze dzis kupię tę maść. Myślałam , że krem na pupe wystarczy;-)

Mam już dość :-(Czy te cholerne śpiochy, pajace i całą resztę trzeba prasować z 2 stron (tzn. "brzuch" i "plecy") ? :growl:
a ja nie prasuje na razie z 2 stron... moim zdaniem z jednej wystarczy goracym parowym zelazkiem... na poczatku tez chcialam wszystko prasowac dwustronnie itp, ale podobno wlasnie jednym z najczestszych bledow jest prztygotowywanie maluchowi sterylknych warunkow, a on potrzebuje normalnego srodowiska... nasza mala jest zagrozona i alergia i astma, ale jakbysmy ja od samego poczatku do sterylnych warunkow przyzwyczajali to w wieku pozniejszym moglaby miec powazne problemy... nam poradzono ze o 2stronnym prasowaniu pomyslec jedynie jakby cos sie dzialo...

a ja nie prasuje na razie z 2 stron... moim zdaniem z jednej wystarczy goracym parowym zelazkiem... na poczatku tez chcialam wszystko prasowac dwustronnie itp, ale podobno wlasnie jednym z najczestszych bledow jest prztygotowywanie maluchowi sterylknych warunkow, a on potrzebuje normalnego srodowiska... nasza mala jest zagrozona i alergia i astma, ale jakbysmy ja od samego poczatku do sterylnych warunkow przyzwyczajali to w wieku pozniejszym moglaby miec powazne problemy... nam poradzono ze o 2stronnym prasowaniu pomyslec jedynie jakby cos sie dzialo...

Ja też tak słyszałam i prasuje z jednej strony. Pranie i prasowanie (chocby z jednej strony) zabija groźne bakterie. Ważne zeby jednak dziecko poznało te bakterie domowe , które są w kazdej szafie , na stole, czy w łózku

a ja myślę, że nawet, jak prasowałam z tych 2 stron, to do tego czasu, jak maluszka bedę ubierać, juz takie mega sterylne te ubranka nie będą :tak: Bo jeszcze troszkę sobie poleżą w komodzie. Nawet sie zstanawiam, czy za wzceśnie tego nie wyprasowałam, ale w sumie różnie to może być z tym rozpakowaniem:tak:

reklama
Do góry