reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Ola a ja zamiast tego będę używała ciekłej parafiny, chyba najtańsza i najbardziej naturalna wersja :))) Dziewczyny z 28 mi poradziły tak :)
Gdy ja chcialam kupic parafine, to znajoma farmaceutka odradzila mi...podobno nie jest wskazana dla maluszkow, dopiero ewentualnie dla starszych dzieci. I nie zrobila tego aby mnie naciagnac na cos drozszego...Wiec moze trzeba w necie poczytac na ten temat.
Emolium ostatnio doczytalam, ze stosuje sie dopiero po pierwszym miesiacu. Nie wiem jak to jest z Olianem...

reklama
A ja kupiłam jak na razie oliwke bambino i mydełko, do tego będzie sudocrem , no i wiadomo chusteczki do pupci.I zobaczymy jak to się sprawdzi. Chyba najprostsze rozwiązanie wybrałam, bo się naczytałam o tylu kosmetykach że głowa pęka.

A ja kupiłam jak na razie oliwke bambino i mydełko, do tego będzie sudocrem , no i wiadomo chusteczki do pupci.I zobaczymy jak to się sprawdzi. Chyba najprostsze rozwiązanie wybrałam, bo się naczytałam o tylu kosmetykach że głowa pęka.
To widzę że myślisz podobnie;
Do kąpieli - J&J "top to toe" - daje się kilka kropli do wanienki i to wszystko (bez mydła, ph neutralne, delikatne i nie wysusza)
Do smarowania - J&J oliwka
Do buzi - J&J kremik nawilżający (w razie czego)
Do pupy - sudocrem
No i chusteczki. Puderek mam w razie czego, ale nie mam zamiaru go stosować tak z mety. Zobaczymy jak to w praktyce bedzie wyglądało... :happy:

dzewczyny na co jst ten krem oliltum czy jakoś takbo jakoś nie mogę sobie przypomnieć a dostałam go z pl i się zastnawiam...:sorry:
Kosmatyki z serii Oilatum sa stosowane jesli dziecko ma bardzo wralzliwa skorke, np bardzo wysuszona, lub alergiczna. My musielismy stosowac plyn do kapieli, bo nasz maluszek "luszczyl sie" bardzo dlugo i mial tendencje do skazy.

dzewczyny na co jst ten krem oliltum czy jakoś takbo jakoś nie mogę sobie przypomnieć a dostałam go z pl i się zastnawiam...:sorry:

leczy suchą i atopową skórę. Ja używalam na mojej córci, do tej pory czasem ją smaruję, wciąż jest alergikiem z obiajwami skornymi. Ale bez potrzeby nie należy tego stosować, bo to bardziej lek niż kosmetyk..

teraz dla dzidzi mam mydło biały jeleń (wspólne z nami) i krem bambino. i wszystko, mam nadieję że wystarczy

OLICA - dostaniesz. parafina kosztuje chyba ze 3 zł..

Ostatnia edycja:
I ja też postanowiłam nie przesadzać z kosmetykami... jak patrzyłam na półki w sklepie to głowa mała ile tego;-)żel do mycia, oliwka do ciała, krem do pupci, buzi, chusteczki. Nie mam żadnego doswiadczenia więc , czy bedziemy zadowoleni czas pokaze;-)

reklama
Do góry