reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Dziewczyny czy jak odpadnie pępuszek (co dziś u nas nastąpiło) to trzeba go jeszcze jakoś specjalnie pielęgnować?

Co do pieluch to my wypróbowaliśmy pampersy i babydream newborn z rossmana . jak dla nas i jedne i drugie się sprawdzają, chociaż pampersy zdecydowanie dłużej wytrzymują! więc teraz (przynajmniej na razie) używamy pampersów, tym bardziej, że mamy spory zapas :)

reklama
Dziewczyny, w której dobie po porodzie miałyście ściągane szwy ?
U mnie miała to zrobić położna na wizycie w domu ale jestem w domu od 5 dni a ona się nie pojawiła. :no:

Dziewczyny, w której dobie po porodzie miałyście ściągane szwy ?
U mnie miała to zrobić położna na wizycie w domu ale jestem w domu od 5 dni a ona się nie pojawiła. :no:
za pierwszym razem miałam w 5, a teraz w 6. Tyle, ze ja jeździłam do szpitala na zdjęcie (tym razem, bo poprzednio jeszcze byłam wtedy w szpitalu)

no właśnie podstawa to zadzwonić do położnej że już jesteś w domku :tak:

szwy w 6 dobie powinny być już zdjęte

mi ściągała położna która była przy moim porodzie
byłam w szpitalu u malutkiej więc tylko podeszłam na porodówkę
była to 6 doba i już jeden szewek się wrósł za bardzo

co do pieluszek to pampersy nadal są dla nas za duże więc jedziemy na happy 0
i jest ok te happy mają to do siebie że są szersze i faktycznie to bardzo dobrze na bioderka

Martynię też trzymlismy w happy zamiast podwójnego pieluszkowania
potem kupowaliśmy pampersy bo były chłonniejsze

Ostatnia edycja:
Poszłam za waszą radą i zadzonia do poradni K jutro przyjedzie położna. Szwy mam tylko 3 (nieznaczne pękłam w miejscu gdzie miałam nacięcie przy poprzednim porodzie ) jakoś zniosę ściągane nawet jeśli trochę wrosły:tak:.

Dziewczyny czy jak odpadnie pępuszek (co dziś u nas nastąpiło) to trzeba go jeszcze jakoś specjalnie pielęgnować?

Co do pieluch to my wypróbowaliśmy pampersy i babydream newborn z rossmana . jak dla nas i jedne i drugie się sprawdzają, chociaż pampersy zdecydowanie dłużej wytrzymują! więc teraz (przynajmniej na razie) używamy pampersów, tym bardziej, że mamy spory zapas :)

jesli został na dnie pepka jasny strupek jeszcze, to trzeba przemywac spirytusem, dopieri jak i to odpadnie, to koniec zajmowania sie :tak: u nas dzis odszedł ten jasny. uff. przemywałam go tylko raz dziennie, po kapieli.

a szwy miałam rozpuiszczalne, na szczescie niczego nie trzeba było zdejmowac...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry