reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Ja skreśliłam Pampersy (żółte opakowanie). Bella Happy ok, a teraz mamy rossmannowskie i chyba przy nich zostaniemy. Chusteczki Bambino, ale tylko awaryjnie, bo przemywamy dupcię wacikami i przegotowaną wodą i dupcia jak malina :-D

reklama
my mamy pampersy 2 (żółte opakowanie) są rewelacyjne! miałam pampersy z rossmanna, ale jakieś takie sztywne były jak dla mnie! miałam wrażenie, że małej niewygodnie i pojawiły się po nich zaczerwienienia! chusteczki przetestowałam różne - te rossmannowskie, pampersy różne rodzaje, bambino i faktycznie bambino , jak dla nas, najfajniejsze!

Ja na razie w dzień stosuję pieluchy tetrowe. A na noc pampersy żółte 2 są ok, wcześniej Huggiess 1, były dobre, ale syn mi je przelewał, więc nie będę ich kupowac. Na razie mam zapas a potem będę próbowac z Biedronki - kilku znajomych bardzo je zachwala.
Chusteczki miałam Dzidziuś - odradzam. Przy wyciąganiu jednej wychodzi pięc. Teraz mam Dada z biedronki są fajne i odpowiednio wilgotne. A często też myję pupkę czystą wodą :-p

drogie mamy ktore maja juz swoje kruszynki przy sobie! czy mozecie sie wypowiedziec w sprawie pieluch i chusteczek nawilzanych (konkretnych firm)? ktore sie sprawdzily, ktore nie? i dlaczego? moze jakis ranking?:tak:
Zdecydowanie odradzam chusteczki do przemywania. Uwazam ze od nich Sonia dostala odparzen. Zamiast chusteczek, przy kazdym przewijaniu przemywam przód i pupe wata / lignina nasaczona woda z mydlem. :tak:

Zdecydowanie odradzam chusteczki do przemywania. Uwazam ze od nich Sonia dostala odparzen. Zamiast chusteczek, przy kazdym przewijaniu przemywam przód i pupe wata / lignina nasaczona woda z mydlem. :tak:
:tak::tak::tak: Mary ma rację, z resztą to nie moje przypuszczenia. Mój Kuba też ma odparzoną pupcię i położna powiedziała że to zdecydowanie od chusteczek. Po pierwsze to chemia, a po drugie większośc chusteczek ma wypustki, które podrażnaiją przy przecieraniu:tak::tak::tak:

My uzywamy narazie Pampersow (żółtych) i jakos nie moge sie przekonac do innych:no: Z córka jak byla mala probowalam roznych ale zawsze wracalam do Pampersow. Ja polecam jeszcze pieluszki z Tesco (takie fioletowe) sa tanie i naprawde dobre.
Jesli chodzi o chusteczki to tez Pampersy Sensitiv narazie. Mis ei podobaja Bobini bo maja zamykane otwarcie i nie wysychają.
Pozatym my myjemy tez ciepła wodą przewaznie, a czy to musi byc koniecznie przegotowana woda, bo my myjkemy kranówą:-D No ale w końcu kąpie tez w zwyklej wiec nie powinno byc problemu. A Julek to nawet lubi bardziej waciki z wodą niz chusteczki bo cieplejsze, a o ile tańsze:tak:

drogie mamy ktore maja juz swoje kruszynki przy sobie! czy mozecie sie wypowiedziec w sprawie pieluch i chusteczek nawilzanych (konkretnych firm)? ktore sie sprawdzily, ktore nie? i dlaczego? moze jakis ranking?:tak:

Ja uzywam Pampers 1 (wczesniej uzywalam Pampers Micro Baby bo moja mala jest wczesniakiem) i jestem bardzo zadowolona, sa miekkie i cienkie, siki ladnie wsiakaja i pielucha jest praktycznie sucha, mala nie ma odparzen a nie zawsze smaujemy sudocremem.
Co do chusteczek to uzywam Pampers Sensitive, ale tylko sporadycznie w nocy, bo sa zimne i mala sie od razu mocno rozbudza i najlepiej przed uzyciem je potrzymac chwile w dloniach zeby ogrzac. A tak to tlyko woda albo woda z odrobina mydelka w plynie dla dzieci przy kazdej zmianie pieluszki (przemywam pupe wacikami).

Mi lekarz na wizycie powiedzial zeby nie smarowac dupci sudocremem bo on jeszcze bardziej odparza, polecil bepanthen.

Ja używam pieluszek z biedronki-sprawdzone przez kolezanke, ktora ma teraz 8mies dziecko. Nie odparzaja, dobrze chlona , sa tanie. Minusem jest ich sztywnosc- ale znalazlam na to sposob i przed zalozeniem robie cos takiego jak podczas prania skarpetek recznie :-D Wtedy sa juz bardziej miekkie i jak mowie nie odparzaja, nie robia otarc. Chusteczki tez mam te biedronkowe chociaz wkurza mnie ze przy wyciaganiu nie wychodzi 1 tylko kilka chusteczek :crazy:

Ja uzywam zwyklego kremu bambino, sudocrem odradzano mi od poczatku, bepanten odradzilam mi matka (jest lekarze i nie podoba jej sie sklad), od kiedy smarujemy dupke bambino nie ma nawet potowek.

reklama
Ja tez uzywam kremu Bambino do dupci. Sudokremem smaruje tylko raz na noc. :tak: Pupcia pierwsza klasa:tak:
A w ym moim szpitalu to mnie wkurzali bo tez ZABRONILI sudokremu uzywac i KAZALI Alantan Plus (nawet dawali darmowe) a ja i tak po cichu smarowalam moim Bambino a na noc sudokremem bo synek po tym ich alantanie to odparzen by dostal i kupa sie odkleic nie chciala:wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry