reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

U nas 1 pampersy już są za ciasne:sorry:Miałam też huggiesy i są tez ok.Wczoraj powiedziałam mężowi żeby na próbę kupił te biedronkowe 3-6kg bo są tańsze.I szok bo nic nie przecieka ( nawet jak mały narobił lawinę jednorazowo:-D), nie obciera , jak na razie ok.Chusteczki z biedronki też w porządku bo są mocno nasączone.Wczesniej miałąm rossmanowskie ale są za suche i jakieś takie szorstkie jakby wypustki czy coś.Także tu jest ok.

Ale Niunio ma pełno krostek na buzi i głowce.Połozna i lekarz powiedziała że to pourodzeniowe cos tam z hormonami związane i ma przejść.Kąpać w oilatum.Oj szkoda mi go taki wysypany bidulek:-(

reklama
Moj maluch też ma krostki na buzi i główce.W szpitalu powiedzieli,że to nic złego a w internecie znalazłam info,że to trądzik niemowlęcy.

Moj maluch też ma krostki na buzi i główce.W szpitalu powiedzieli,że to nic złego a w internecie znalazłam info,że to trądzik niemowlęcy.

Moja mala tez ma krostki, czasem wiecej czasem mniej. Twarz przemywamy tylko woda przegotowana bo podobno nic wiecej nie mozna z tym zrobic.
A wczoraj na szyjce jej sie pojawily takie jakby krostki, plamki czerwone, niestety ciezko stwierdzic co to bylo, moze potowki? Moja mama wklepala malej w szyjke make ziemniaczana i jak reka odjal, prawie wszystko poschodzilo.
Nie jest to sposob na tradzik na buzce, ale na odparzenia na szyjce polecam:)

Moja mala tez ma krostki, czasem wiecej czasem mniej. Twarz przemywamy tylko woda przegotowana bo podobno nic wiecej nie mozna z tym zrobic.
A wczoraj na szyjce jej sie pojawily takie jakby krostki, plamki czerwone, niestety ciezko stwierdzic co to bylo, moze potowki? Moja mama wklepala malej w szyjke make ziemniaczana i jak reka odjal, prawie wszystko poschodzilo.
Nie jest to sposob na tradzik na buzce, ale na odparzenia na szyjce polecam:)

Helenka miala tradzik niemowlecy i przecieralam jej buzie takim plynem do twarzy dodatkowo smarowalam kremem bo luszczyla jej sie skora na czole(wlasciwie caly czas to robie) i po dwoch dniach po chrostach nie bylo sladu :tak:

Helenka miala tradzik niemowlecy i przecieralam jej buzie takim plynem do twarzy dodatkowo smarowalam kremem bo luszczyla jej sie skora na czole(wlasciwie caly czas to robie) i po dwoch dniach po chrostach nie bylo sladu :tak:

Ja poczatkowo natluszczalam ale efekt byl coraz gorszy. Tego sie nie natluszcza, tylko trzeba wysuszyc, no chyba ze mocno sie skora luszczy...

Luandzia, czym smarujesz łuszczącą się skórę i czy są efekty ?

Helence luszczyly sie dlonie brzuszek stopki pod paszkami i to smarowalam alantanem (masc) albo bepanthenem i zeszlo
twarz przemywam tym plynem ( mozna nim tez przemywac pupe)
MUSTELA PŁYN OCZYSZCZAJĄCY TANI KURIER APTEKA (827888642) - Aukcje internetowe Allegro
i smaruje kremem
MUSTELA BEBE KREM NAWILŻAJĄCY 40ml+6ml STELATRIA (815464469) - Aukcje internetowe Allegro
buzia po tym jest gladziutka jak lustro i nie ma zadnych chrost
przy Zuzi tez stosowalam te produkty i miala sliczna skore :tak:

my nadal na pieluszkach happy 0 zero odparzeń uczuleń jak dla nas są ok sprawdziłam też pampersy 1 ale jeszcze muszę zawijać bo za duże też dobre
przy Martyni używałam tak samo happy pampersy i te słynne biedronkowe
4 lata temu były naprawdę dobre :-)

przemywamy raczej wacikami z wodą ale chusteczki też czasami używam zwłaszcza w nocy bo mam lenia
mieliśmy już hagisy bambino

narazie odpukać nie mamy problemu ze skórką Michasi

Ostatnia edycja:
reklama
A mój Bunio ma odparzoną pupę paskudnie:-(:-(:-(!!! juz naprawdę nie wiem co z tym robić??? On strasznie dużo sika i w tym pampersie praktycznie nigdy nie jest sucho. No staram się to jak najczęściej wietrzyć, pudruję mu to i przesmarowałam pierwszy raz sudocremem. Położna polecała na odparzenia tormentiol ale w ulotce jak byk pisze że nie stosować, bo zawiera kwas borowy:eek::crazy:... Kurde, poradźcie!!! Wiem, że gdzieś wcześniej to było, ale dokopywać mi się nie chce:sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry