reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pielęgnacja naszych maluchów

reklama
A nam pępek nie chciał odpadać po octanisept ani po spirytusie i położna kazała przemywać, wręcz moczyć w wodzie z szarym mydłem, podobno w klinice w Krakowie tylko tak stosują, jakieś niby nowatorskie i wtedy pępek odpadł chyba po 2 dniach, jak się przyłożyliśmy. z początku sceptycznie bo się nam wydawało,że trzeba wysuszyć a nie wymoczyć, ale proszę pomogło. I znów położna miała rację, swoją drogą równa babka i widać że się doszkala.

w szpitalu tak kazali a położna teraz kazała spirytus

U Nas też kikut się trzyma i to trzyma się na całego. Daję mu jeszcze tydzień po tygodniu sobie z "nim"porozmawiam ;-):-D

Dziewczynki czy Wasze maluchy też mają częste czkawki ???
Naszą małą tak meczą te czkawki że aż serce boli :-( wczoraj to nawet zwróciła po jedzeniu :-(

Kasia nasz Maluszek ma czkawki ale daje mu na parę chwil cyca i przechodzi. Czasem porostu Go przytulam i po paru minutach przechodzi samo. Pytałam jeszcze w szpitalu o te czkawki to mi pielęgniarka powiedział, że w ciąży też maluchy mają czkawkę a teraz nie mają rozwiniętego oddychania przeponą czy jakoś tak...Za dużo powietrza się nałykają i ich męczy, aż skaczą do góry.

no właśnie... coś z tą czkawką musi być bo jak mała była w brzuchu to bardzo często miała czkawki aż na brzuchu było widać. Wiem że to fizjologia ale serce i tak boli ;-)

mój też w brzusiu często czkał.. no i czka do dnia dzisiejszego.. wiem że to nie groźne.. ale serducho mnie boli jak widzę jak on tak cały podskakuje.. ale właśnie jak dam cycucha to po chwili przechodzi :)

reklama
ja tak sobie własnie myslałam o tym octenisepcie czy on aby za słaby nie jest jak na pępuszek- wygodny owszem, odkaża owszem, ale....... juz pisałam że robi furorę-taka moda na niego a ja to zawsze do mody jak do jeża. Spiryt 70 % a i nawet jak Dorotka pisała czysty na zmiane z r-rem filetu to chyba najlepiej.-

Do góry