• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

reklama
Czarna, to ty miałaś ostatni poród w rekordowym tempie :szok: Słyszałam, że drugi (czy kolejny) poród może być szybszy niż ten poprzedni, ale nie myślałam, że aż taka różnica może być :szok::surprised::surprised:

Ja właśnie wróciłam ze spaceru z Witkiem. Ładnie słońce świeci, ale wieje brzydko :eek: Po południu chyba będzie padać.

A ja mam do was pytanie. Kupowałyście już buty na zimę dla waszych maluchów? Gdzie można coś dobrego a nie drogiego kupić?

duzy wybór mają w IBI na Jadwiżynie:tak: Fajne też mają w Boti bodajże przy Nomi;-)

Monika, doprawdy, jak to ciężko kupić buty w rozmiarze 35? We wszystkich sklepach dziecięcych na pewno są ;-);-) A tak na poważnie to moja ciocia ma rozmiar 35 i też ma okropne problemy z kupnem butów...

A ja witam piątkowo i życzę wszystkim słonecznego weekendu. Mam nadzieję, ze chociaż na trochę słoneczko zaświeci nad Piła.

Ciekawe jak nasze brzuchatki się czuję??

Dziś sobota. Ciekawa jestem jak Roxeen wytrzymuje na tym pogrzebie. Pogoda do kitu. Nie zazdroszczę im tego stania na cmentarzu przy tym wietrze i deszczu :no:

Monika, doprawdy, jak to ciężko kupić buty w rozmiarze 35? We wszystkich sklepach dziecięcych na pewno są ;-);-) A tak na poważnie to moja ciocia ma rozmiar 35 i też ma okropne problemy z kupnem butów...

Ja już nawet zaczęłam oglądać buty dla dzieci :tak:;-):-D Ale udało mi się dziś kupić buty w IBI w sklepie BOTI (tam też jest). Nawet mają spory wybór rozmiarów 35. Jednak większość z nich mi nie pasowała, bo pięta strasznie mi w nich latala. Ale jedne kozaczki sobie znalazłam i je kupiłam. Cena też niezbyt duża bo 219 zł. A Witkowi kupiliśmy wczoraj fajne kozaczki, nie za grube i nie za cienkie (w sam raz na średnio zimną zimę), w CCC w Tesco. Cena ok 60 zł.
Super, to na zimę zakupy mam z głowy ;-):-D

Cześć kobiety...
Melduje, ze zyje i nadal nie urodzilam... dzis moj termin a tu nic a nic...

Mam do Was goracą prosbe... czy ktoras moglaby zadzwonic do MOPS'u, i zapytac sie jak to jest odnosnie tego becikowego? Mianowicie, czy jezeli zaszlam w ciaze w styczniu 2009, a ustawa wchodzi 1 listopada, a ja zloze wniosek o becikowe PO 1 listopada, czy beda odemnie rowniez wymagali tego zaswiadczenia, ze bylam pod opieka lekarska od 10tc?

Bo logicznie rzecz biorac, to maja prawo wymagac tego dokumentu dopiero od kobiet ktore zajda w ciaze PO 1 listopada ale boje sie, ze jednak wiadomo jak to jest - wcale tak nie bedzie, bo nikt nie jest mily ani lojalny tymbardziej jesli chodzi o pieniadze...

Prosze Was o to, bo sama nie mam nic na koncie w telefonie, a nie bardzo sie czuje na nogach zeby isc tam sama sie dowiedziec..

Myslalam, ze zloze wniosek przed 1 listopada i bedzie OK. Jednak zapomnialam o czyms... zebym zlozyla wniosek o przyznanie becikowego, musi byc juz ustalony prawny opiekun dziecka... dajmy na to, ze urodze 10 października, rozprawa o ustalenie prawnego opiekuna bedzie conajmniej za miesiac takze wychdozi na to, ze wniosek napewno bede skladac PO 1 listopada..

Goraco Was o to prosze, bo caly czas mnie to meczy...

Tymczasem wracam do porzadkow, ide wstawic drugie pranie...
Buziaki dla Was Pilanki ;-)

Dziś sobota. Ciekawa jestem jak Roxeen wytrzymuje na tym pogrzebie. Pogoda do kitu. Nie zazdroszczę im tego stania na cmentarzu przy tym wietrze i deszczu :no:

Ja już nawet zaczęłam oglądać buty dla dzieci :tak:;-):-D Ale udało mi się dziś kupić buty w IBI w sklepie BOTI (tam też jest). Nawet mają spory wybór rozmiarów 35. Jednak większość z nich mi nie pasowała, bo pięta strasznie mi w nich latala. Ale jedne kozaczki sobie znalazłam i je kupiłam. Cena też niezbyt duża bo 219 zł. A Witkowi kupiliśmy wczoraj fajne kozaczki, nie za grube i nie za cienkie (w sam raz na średnio zimną zimę), w CCC w Tesco. Cena ok 60 zł.
Super, to na zimę zakupy mam z głowy ;-):-D
ja tez jestem z tego sklepu bardzo zadowolona:tak::tak:
Cześć kobiety...
Melduje, ze zyje i nadal nie urodzilam... dzis moj termin a tu nic a nic...

Mam do Was goracą prosbe... czy ktoras moglaby zadzwonic do MOPS'u, i zapytac sie jak to jest odnosnie tego becikowego? Mianowicie, czy jezeli zaszlam w ciaze w styczniu 2009, a ustawa wchodzi 1 listopada, a ja zloze wniosek o becikowe PO 1 listopada, czy beda odemnie rowniez wymagali tego zaswiadczenia, ze bylam pod opieka lekarska od 10tc?

Bo logicznie rzecz biorac, to maja prawo wymagac tego dokumentu dopiero od kobiet ktore zajda w ciaze PO 1 listopada ale boje sie, ze jednak wiadomo jak to jest - wcale tak nie bedzie, bo nikt nie jest mily ani lojalny tymbardziej jesli chodzi o pieniadze...

Prosze Was o to, bo sama nie mam nic na koncie w telefonie, a nie bardzo sie czuje na nogach zeby isc tam sama sie dowiedziec..

Myslalam, ze zloze wniosek przed 1 listopada i bedzie OK. Jednak zapomnialam o czyms... zebym zlozyla wniosek o przyznanie becikowego, musi byc juz ustalony prawny opiekun dziecka... dajmy na to, ze urodze 10 października, rozprawa o ustalenie prawnego opiekuna bedzie conajmniej za miesiac takze wychdozi na to, ze wniosek napewno bede skladac PO 1 listopada..

Goraco Was o to prosze, bo caly czas mnie to meczy...

Tymczasem wracam do porzadkow, ide wstawic drugie pranie...
Buziaki dla Was Pilanki ;-)

Kurde powiedz mi ile ty masz dokładnie lat??? Bo moja kumpela pamiętam jak rodziła miała 17 lat i wtedy w urzedzie (nie sądownie) jej mama była prawnym opiekunem do ukonczenia przez nia 18 lat. Natomiast moja bratowa brała ślub z moi bratem (ona 17 on 19) ale przez sąd i rodząc dziecko w wieku 17 lat oni byli opiekunami:tak:

czarna79 - Własnie, żeby przyznać takiego prawnego opiekuna jest konieczna rozprawa sadowa.. jest to wlasciwie tylko formalnosc, kilka glupich prostych pytan i czesc ale koniecznosc. A na taka rozprawe sie czeka kolo miesiaca... czasem wiecej.
Po takiej wlasnie rozprawie moja matka bedzie prawnym opiekunem malucha do ukonczenia przezemnie 18 roku zycia..
obecnie mam 16 lat.

A jesli chodzi o slub to chcielismy... ale tam przy skladaniu wniosku do sadu rodzinnego, o pozwolenie na slub cywilny pod uwage biora na pierwszy rzut kilka takich rzeczy jak przedewszystkim czy ojciec dziecka ma za co utrzymac rodzine.. czyli konieczne jest zaswiadczenie o stałej pracy a moj P pracy niestety nie ma...

Tak to wszystko wyglada...

Ashera, nie mogę obiecać na 100% ale postaram się jutro zadzwonić i dowiedzieć się coś na temat tego becikowego. Jak się czujesz?

Roxeen, co u ciebie? Jak twoje samopoczucie po ciężkim wczorajszym dniu?

reklama
Roxeen, co u ciebie? Jak twoje samopoczucie po ciężkim wczorajszym dniu?

Bardzo Wam dziękuje dziewczyny za troskę i że się martwiłyście... jestescie ..kochane :-)

Na pożegnaniu wujka byłam ...później tylko żałowałam ze zobaczyłam go takiego ..no wiecie sinego ehhh :-(
ale to byl moj taki rodzinny obowiązek wiec byłam ... po powrocie ległam w łóżku i nie wychyliłam nosa do polowy piatku :sorry:

Jak zobaczyłam w sobote rano ten deszcz...:szok: jak otworzyłam okno :szok: i poczułam ten ziąb :szok:
:no::no::no::no::no::no:
zmobilizowałam się jednak i o 12 grzecznie na cmentarzu - przestało padać !!! punkt 12 i deszcz pzrestał padać !!!
Tylko że okropnie zimno :no::no:
Jak się domyślacie mszy nie było - kapelani wojskowi są dla Wojskowych ...ehhh :eek:

Jednak wujek został odprowadzony z kaplicy do grobu ...
ciocia w piatek późno w nocy ubłagała zakonnika z Kościoła Kapucynów ( tzn ja nie wiem czy to zakonnicy sa czy jak ... nazywają siebie Braćmi )
i powiem Wam szczerze - piękniejszego pogrzebu nie moglam sobie wyobrazic - bez tych ( wybaczcie ) pseudo śpiewów -ujadań Księdza...

Jakoś wytrzymałam - było cięzko ale dzidzi chyba nie czuło mojego smutku ..tzn taka mam nadzieje - było spokojne jak nigdy :sorry:

W środe mam wizytke u Gina - dobrze ze tak szybko bo chyba bym zwariowała jak bym nie zobaczyla dzidziolka teraz po tych wszystkich wydarzeniach :no:

Odnośnie bucików dla dzidziolków - Daischman czy jak to sie pisze :-p chociaż tam nei ejstem pewna co do jakości
w Ibi tez spory wybór ..no ale oczywiście najlepsze mozna dostać w P-niu :cool2::cool2:

Asheara - troszke ci współczuje kobieto tych urzędów :no:
Ale trzymaj sie dzielnie - przejdziesz to i jak już bedzie po wszystkim - ciesz się pełnią macierzyństwa :-)
Swoją drogą - niecierpię Polski za tę biurokracje....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry