• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Aniula dużo zdrówka i niech Was już choroby omijają szerokim łukiem!!!
Maksio jutro wraca do przedszkola.

Czarna, u mnie w drugiej ciąży pomógł jako wywoływacz porodu - seks. Pod koniec już nam się zupełnie nie chciało seksu, ale w końcu się "zmusiliśmy" i nad ranem zaczęły się skurcze ;-)

Kaka, wózeczek ładnie się prezentuje!

Roxeen, ja też miałam przejścia z pogrzebem mojej mamy i od tego czasu mam bardzo mieszane uczucia odnośnie kościoła.... oj baaaardzo.

reklama
Czarna Ty to chyba mnie koboeto śledzisz:cool2:

Mi tez nic nie pomogło na wywołanie porodu, chcoaz seksu nie próbowałam bo mój się bał hihi:rofl2:

Dla rodziny napewno będzie wazna ta msza pożegnalna, nie rozumiem jak można robić problemy...

U mnie nie bylo trzeba porodu wywoływać. Sam się wywołał :-D:-D:-D:-D Witek przestał się mieścić w maminym brzuchu i postanowił z niego wyjść ;-):-D:rofl2:

Roxeen, ja też nie będę wypowiadać się na temat kościoła. Po tym jak nie chcieli mi w Pile dziecka ochrzcić to straciłam zaufanie do tej instytucji. Wierzę w Boga ale nie w kościół, który jak widać zagubił się już całkiem.
Przykro mi, że macie takie problemy z pogrzebem wujka. Może faktycznie kapelani wam pomogą.

Monika a cóz Cię znowu dopadło ze jesteś na L4??? Zdrówka

No cóż. Porządne przeziębienie mnie dopadło.

Kaka :ninja2: musze Cię pilnować czy mi przypadkiem gdzieś synowej nie swatasz:cool2:

Monika ojjj współczuje Zdrówka. Ehhh terazniejsza aura niestety sprzyja wszelkim wirusą:-(

OlaK ja jestem zdania ze jakiekolwiek specyfiki i sposoby przyspieszajace poród działaja w momencie jak szyjka juz sa w pełni przygotowana i coś się zaczyna tam dziać:tak:

Roxeen ja tez używam łóżeczka turystycznego, mój mały jest 3 dzieckiem które z niego korzysta i jestem mega zadowolona:tak: U nas nie ma żadnego problemu ze składaniem i rozkładaniem:-p

U nas bez zmian Mały od ponad miesiąca łazi więc mam luzik już. Laura codziennie pyta się o przedszkole:sorry: ale narazie w mojej okolicy brak miejsc:-( Prawdopodobnie luty/marzec bedzie nowy nabór;-) więc moze wtedy nam się uda;-)

Czarna, oczywiście, że wywoływacze porodu działają wtedy, gdy szyjka jest gotowa - inaczej np. każdy stosunek w ciąży groziłby przedwczesnym porodem, a tak przecież nie jest. Czasem jest jednak tak, że szyjka gotowa, a nic się nie dzieje i wtedy można spróbować sobie "pomóc". Ja w obu ciążach chodziłam przez ostatni miesiąc z lekkim rozwarciem i nic się nie działo chociaż lekarze prorokowali, że poród tuż tuż. I właśnie w tej drugiej ciąży seks się "sprawdził" jako przyspieszacz.

OlaK ja w ostatniej ciąży łaziłam od bodajże 2? tyg z rozwarciem 2cm i skurczami:tak: Doktorka co wizyte modliła sie abym przyszła na nastepna:-D:-D W 35 tyg wylądowałam w szpitalu ze skurczami ale powstrzymali poród:-p a później zrobili USG i Pani dr stwierdziła ze mogłam rodzić bo łożysko dojrzałe III st dzidziuś wagowo ok ale nie urodziłam i na drugi dzień wyszłam na własne żądanie :-p A urodziłam 5 dni przed terminem:tak:
A z przyśpieszacze jakie stosowałam moge wymienić SEX, napar z liści malin, SEX, dużo łażenia, SEX, schody (mieszkam na 4 piętrze a wtedy Laura była mala i znosiłam jeszcze wózek),SEX, remoncik w chałupie (malowanie tapetowanie -sama)SEX, skakanie na piłce, SEX, mycie okien aaa i jeszcze sex:-D:-D:-D:-D:-D Wszyscy się śmiali że mam wszystko tam ze stali:-D:-D:-D Ale ja chyba za dużo tego S.. używałam

Najważniejsze jest to że jak ciąża jest donoszona i zaczynają się jakieś skurczyki to nie leżeć tylko być aktywnym aby akcja szybciej szła;-)

No widzisz Czarna, każda z nas jest inna - ja jestem z tych co przenoszą ciążę ;-) U nas w końcówkach było zero seksu bo mój mąż nie chciał (jak twierdził, było mu głupio), no i w drugiej ciąży w końcu zdecydowaliśmy się posłuchać lekarki, "zmusiliśmy się" i jakieś 8 godzin później już był Mikołaj.
W pierwszej ciąży miałam poród wywołany żelem z prostaglandyną, czyli tym składnikiem który zawiera sperma; też szybko podziałało, chociaż potem wesoło nie było. Ale to nie temat na tu i teraz.

Rany julek, jak mi się dziś nie chce pracować a tyle roboty przede mną..... buuuu!

reklama
czarna79 - A no jako tako sie czuje na tej koncowce...
procz ochydnych rozstepow jakie mi sie zrobily na brzuchu, to wszystko ok.

kaka82 - Witam wsród pilanek!

A co do przyśpieszaczy... jesli chodzi o seks, to mysle, ze u mnie moze pomoc. Otoz wczorajszego wieczoru po wlasnie owych przytulankach, mialam 4 godziny takie bole i skurcze z krzyza, ze mowilam sobie tylko "jeszcze godzina, i jade do szpitala" , myslalam, ze mnie rozniesie :szok: Jednak wszystko sie utrzymywalo tylko 3 godziny a potem zasnelam... no i lipton :cool:
Dziś jednak na 100% mam zamiar sobie zaserwowac jeszcze raz takie tortury :tak:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry