• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Nikha, może te bączki spowodowane są mleczkiem? Biedna malutka....

Aga, fajnie, że się pojawiłaś. Wiesz co na przełomie marca i kwietnia ja bym dzidzię ubierała w jakiś bodziaczek, rajstopki czy śpioszki, na to sweterek, spodenki i jakiś kombinezonik polarkowy. Oczywiście koc albo śpiworek, zależnie od pogody. No chyba, żeby było rzeczywiście zimno, to wtedy ten gruby kombinezon, bo przełom marca i kwietnia to loteria jeżeli chodzi o pogodę.
Sporo fajnych tanich ubranek jest w Tesco - marki Cherokee - np. zestaw 7 bodziaków z krótkim rękawem za 20zł - ostatnio sama kupowałam tam Mikiemu trochę rzeczy.

reklama
Dzięki Olu za odpowiedź:-) Tak myślałam, że taki polarowy kombinezonik wystarczy, ale faktycznie wszystko zależy od pogody. W Tesco ostatnio tak szybko tylko przeleciałam przez ten dział dziecięcy, bo byłam z Domi, ale muszę się wybrać sama i dokładnie przeszukać te regały:-D

Czy któraś z Was była już może w GALERII??? Chcieliśmy się wczoraj wybrać, ale jak zobaczyłam te sznury samochodów i tłumy na ulicy, to już miałam dosyć!!! Ciekawe czy tam jest jakiś sklepik dla maluchów i może w końcu jakiś fajny z odzieżą ciążową.

dzień dobry wszystkim :-)
ja byłam wczoraj w Galerii :-) przyznaję bez bicia, że jakoś się na tych sklepach nie skupiłam, bo pełno ludzi, duszno, chciało mi się siku i gofry tak pieknie wyglądały, że nie mogłam przestać o nich myśleć :-D
rzucił mi się w oczy reKids z ubrankami dla dzieci, ale nie wiem jakie tam ceny :-)
rzeczy dla dzidzi jeszcze nie kupujemy, ale się rozglądamy :-) w tesco są faktycznie fajne ubranka :-) kupowałam kilka miesięcy temu dla nowonarodzonego synka mojej ciotki :-) teraz mój młody po nim wszystko dostanie, więc przynajmniej o te najmniejsze rozmiary nie muszę się martwić :-)

Ja myślę, że Galerię sobie przez najbliższe tygodnie odpuszczę ze względu na to, że dużo osób będzie ją teraz odwiedzać ;-);-) szczególnie jeżeli będę na zakupy jeździła z dziećmi. Może po tym czasie wybiorę się zobaczyć co jest, wiem że jest Sephora, którą bardzo lubię.
Ja to w ogóle lubię centra handlowe w tygodniu przed południem hihi nie lubię tłumów, kolejek do kas....

OlaK. dziś miałyśmy troszkę spokojniejszą nockę. Wróciłam do nutramigenu i chyba jest lepiej. Wczoraj Nadzia miała szczepienie więc może dlatego lepiej spała.

Ja planuje jutro jechać do galerii. Mam nadzieję, że będą jakieś fajne sklepy dla maluszków.

Nikha, no to czekam na relację z Galerii - rozwija się Piła, nie ma co, ale ostatnio się zastanawiałam, jak to jest, że powstają nowe sklepy (coraz droższe i bardziej ekskluzywne), w których Pilanie będą wydawać coraz większe sumy, a nie powstało ANI JEDNO prywatne przedszkole, w którym Pilanie kochający swe dzieci mogliby wydać pieniądze na opiekę nad swoimi dziećmi?
W przedszkolach państwowych sytuacja jest zła, brak miejsc - ja na przykład chętnie płaciłabym nawet relatywnie dużo za przedszkole, ale nie ma gdzie. W końcu opieka nad dziećmi powinna być teoretycznie ważniejsza niż np. robienie zakupów w drogim sklepie takim jak np. Apart czy Sephora, nieprawdaż?
Pisze to sfrustrowana matka, która jest niezadowolona z opiekunki, której płaci kupę kasy, i która wydałaby porównywalną kasę na przedszkole - echhhhh życie....

Jestem już, jestem :tak:;-):-D
Ja tradycyjnie zniknęłam na parę dni ... w szpitalu :baffled::eek::wściekła/y: Ale szkoda gadać. Teraz jestem w domu :tak: Przez najbliższe półtorej tygodnia ;-):-D

Aga, ja co prawda rodziłam w styczniu, ale na wiosenne spacerki ubierałam synkowi taki kombinezon uszyty nie z polarku, ale takiego ciepłego włochatego materiału. Zawsze dodatkowo miałam ze sobą kocyk by go w razie czego przykryć. Ja Witkowi długo nie zakładałam rajstopek, bo jakoś nie umiałam tych ciupcich nóżek do nich wsadzić ;-) ale zakładałam mu śpiochy i ciepłe skarpetki i na to ten kombinezonik :tak: W tesco są też takie fajne ciepłe śpiworki i chyba widziałam też coś w rodzaju kombinezonu :tak::-D

Ja byłam w Galerii i w tym Rekids, ale ceny mają tam typowo poznańskie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Nic więcej dla dzieci chyba nie ma. Nie pamiętam :zawstydzona/y:

Witam pilanki:-)
Byłam w galerii w sobotę, ludzi mnóstwo, dla dzieciaczków tylko jeden sklepd Rekids i ceny faktycznie wysokie... ale jest też fajnych sklepów dla nas:tak: Można wypic dobra kawkę i iść do kina (o ile znajdziemy na to czas:-D:-D).

reklama
...no i zjeść gofra :tak::-D
mi te gofry nie dają spokoju hihi ;-) przy następnej wizycie pewnie im ulegnę ;-)
co do tego rekids to zobaczymy jakie będą ceny w czasie wyprzedaży, bo kilka ubranek wpadło mi w oko ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry