reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Amelkowa :-) oczywiście :-) ino Monia po sinlacu za przeproszeniem sra na zielono :-(
poza tym... cena...co innego wyskoczyc jednorazowo z 6 zl a co innego z 20 zł :-(
ale bede testowala kaszki Milupy jeszcze...

edit: mam przepis na kliek ryżowy domowej roboty :-D chce kto???

Ostatnia edycja:
reklama
a tak z innej beczki...

Amelkowa :-) Agnieszka :-) Anik ;-) Agita :-) będę kupowała kubeczki Medeli do nauki picia z otwartego kubka :-) kubek taniutki (ok. 5 zł na allegro) ale przesyłka...gdyby było więcej chętnych to cena za przesyłkę bardzo się skurczy ;-) bo ja taka uposledzona ze jak mam zapłacić więcej za przesyłkę niż za przedmiot kupowany to mnie serce boli :-D

a kubek fajniasty bo ma wyprofilowany brzeg i wycięcie na kichola ;-)

tak o wygląda :-)
MEDELA Kubeczek do karmienia niemowląt (1068115732) - Aukcje internetowe Allegro

Czesc ;)

Rubi milupy są fajne. Produkuje je nasza opolska nutricia :tak: i dlatego bardzo podobne sa do kaszek bobovitowych, ale jednak inne. Kubus lubi milupe stracciatellową najbardziej:tak:
A i tak mówią, ze najzdrowsza i najlepsza dla dzieci jest kaszka manna :tak:. Kubus lubi ale smakije :-p

Marcik :-) dobrze że napisałaś...ta kaszka to nie milupa ino jakaś inna...milupy właśnie nie mozemy :-( kolezanka mi sprawdzała swoje kaszki i miała milupe (właśnie starcciatelle) i jakąś nowość eko-kaszkę... no i ja mamy testować :-)

cześć dziewczyny. dawno mnie nie było, ale mieliśmy Chrzciny daleko od Opola i nie miałam dostępu do neta, a że Mój P miał troche urlopu to posiedzielismy u moich rodziców:-). Odpoczęlismy sobie troszkę, bo babcia jest tak wpatrzona we wnuka, że mogłaby go bawić 24 godz na dobę:-D. A na chrzcinach Mały był taki grzeczny jak nigdy, chbya musze znim zacząć codziennie chodzić do Kościoła to bede miała spokój w domku:-D. A tak pozatym to dzis bylismy na badaniu okulistycznym na Witosa i zakrapianie oczek Aleks jeszcze jakoś zniósł, ale jak zobaczyłam jak mu rozszerzają oczka takim czyms metalowym to normalnie aż się popłakałam tak mi Go było szkoda:-(

A tak z innej beczki mam pytanie dziewczyny, Mój szkrab ma bardzo wrażliwą skóre, cały czas łapie potówki i inne blizej nieokreslone uczulenia (ma skaze białkową). Powiedcie mi w czym najlepije kąpać i czym smarować takiego Maluszka. A i jeszcze jedno, jak to zwykle bywa u takich szkrabów, Aleksowi odparzyło tyłek:wściekła/y:. Myję go wodą, a nie chusteczkami, stosuje naprzemiennie chlorhinaldin, sudokrem, linomag i krem z nivei i nie widze poprawy, a wrecz przeciwnie:-(. Będę wdzieczna za radę jak się tego dziadostwa z jego pupy pozbyć:-)

Agita :-) Monia kąpie się w emulsji do kąpieli Emolium a na zmiany na pupie daj alantan plus - maść ;-)

a okulisty nie zazdroszczę...Jak byłam z Jaśkiem za pierwszym razem to mnie wyprosili, za drugim mogłam zostać i załowałąm...te rozpórki....a ten haczyk, ktorym obracali oczko...masakra :-(

aha...ważne:-) w Billi (róg Ozimskiej i Katowickiej) sa fajne wyprzedaże :-) bo likwidują ten sklep :-( jest czynny tylko do końa miesiąca...

A tak z innej beczki mam pytanie dziewczyny, Mój szkrab ma bardzo wrażliwą skóre, cały czas łapie potówki i inne blizej nieokreslone uczulenia (ma skaze białkową). Powiedcie mi w czym najlepije kąpać i czym smarować takiego Maluszka. A i jeszcze jedno, jak to zwykle bywa u takich szkrabów, Aleksowi odparzyło tyłek:wściekła/y:. Myję go wodą, a nie chusteczkami, stosuje naprzemiennie chlorhinaldin, sudokrem, linomag i krem z nivei i nie widze poprawy, a wrecz przeciwnie:-(. Będę wdzieczna za radę jak się tego dziadostwa z jego pupy pozbyć:-)

My używamy Alantan Plus, a jak się coś przytrafi to dokładamy Bephanten i dziadostwo znika :tak:. Kapiemy się w serii Penatena. Lekarz nam kazał uzywac Oliatum, ale fatality to jest, u nas sie nie sprawdza :-(

Ostatnia edycja:
Agita mój tez miał potówki,z reszta teraz tez ma:sorry: Ale jak był taki malutki to kąpaliśmy go w krochmalu.Szczerze mówić niezbyt pomogło,może troszkę. Odparzona pupę to najlepiej jak najwięcej wietrzyć.Nam generalnie sudocrem pomaga,ale słyszałam ,że bepanthen jest lepszy.Można by tez poeksperymentowac z pieluchami i zmienić,bo np mój jak tylko ma huggiesa to odrazu pupsko odparzone a w pampersach czy np dadach nie.
A i mysmy kąpali w Oilatum i jak dla mnie super!

Rubi, a może by tak Monię zacząć odzwyczajać pomału od cyca? Oczywiście to jest tylko i wyłącznie twoja decyzja i ja cię wcale nie namawiam,mam jedynie przykład u znajomych,którzy mają rocznego Kubusia.Otóż Kubuś to typowy cycuś i non stop by ciumkał.W nocy kumpela śpi z nim,bo mały potrafi sie budzic co 20 min na cyca :eek:,a mąż na kanapie. Niedawno zadecydowali jednak,ze z cycowaniem kończą.W sumie to tatus zadecydował,bo mamusi ciężko było nie dać jak się mały w nią w tulał,ale jakos przebrnęłi i w 3 dni skonczyli z cycowaniem,a mały budzi się teraz tylko raz w nocy:sorry: Obydwoje twierdzą,że żałują,że wcześniej nie spróbowali,bo teraz jest o wiele lepiej.Jeszcze tylko muszą nauczyć małego spać we własnym łóżeczku:sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Rubi;-)dziękuję za rady, właśnie myślałam też o emolium, więc dzis zakupie:-). I spróbuje też na ten tyłek postosować to co doradziłaś, mam nadzieję, że Małemu to pomoże:-)

Do góry