reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Po wizycie u gina.

Ja tez dzis bylam u gina! Szyjka trzyma, serduszko mocno bije, morfologia dobra tylko plytki na dolnej granicy, krzywa cukrowa idealna, tylko stawy biodrowe pieronsko bola - ale jak pan doktor powiedzial - bedzie jeszcze gorzej. Bo sie miednica rozchodzi, bo przesuniety srodek ciezkosci, bo sporo juz przytylam.
A za 2 tygodnie powtorka usg, zobaczymy czy tym razem uda sie obejrzec serduszko i czy Maluch ujawni swoja plec :)

Ja mam w zasadzie od poczatku wizyty co 2 tyg. Lekarz w czasie wiekszosci wizyt sprawdza tylko czy szyjka jest twarda i mocno trzyma i slucha tetna malucha. Na co drugiej wizycie daje skierowanie. Chodze do panstwowej przychodni wiec nie musze placic, a czuje sie pewniej jak wiem ze wszystko dobrze :)

Ostatnia edycja:
reklama
No to moje relacje. Po raz pierwszy gin nie robił mi USG :( :( :(. No ale przynajniej córci nie męczyliśmy. Powiedział, że następnym razem (czyli 1.12) zrobimy bo to już bedzie 30 tydzień.
Co do twardnienia brzusia to kazal mi brać 2x1 no-spa, a jak nie pomoże to wtedy da mi coś mocniejszego. Mam nadzieje, że nospa wystarczy ::). Szyjka ładnie uformowana no i długa a to chyba najważniejsze. Sluchalismy serduszka - cudowne wrażenie, ciekawe czy kiedyś mi się to znudzi (pewnie nie hihi).
Pierwsza uwaga gina byla super - o jak pani juz pepek wyszedł ;).
No a dzidzia oczywiście w poprzek leżała, ale tym o już się przestalam przejmować, bo po kopniaczkach czuję, że pływa po brzuszku w różne strony. do lutego ją namówię, żeby sie dobrze ulożyła.
Na następną wizytę morfologia i mocz. To chyba na tyle.

Nio a ja dostałam skierowanie na tą krzywą cukrową w zeszłym tygodniu i się tak powoli zbieram do tego labolatorium. Ale mam Pytanie: Czy Wam mierzyli cukier przed wypiciem i po godzinie, czy przed wypiciem, po godzinie i po dwóch. Lekarz kazał aż 3 razy grrr... Ale mi się nie chce spędzać tam całego dnia.
I jeszcze jedno, może głupie: czy ja się najem tą glukozą na tyle czasu?? Nie wiem bo nigdy nie próbowałam, ale mam przeczucie, że będę głodna :p :p:p

Karola ja biorę no-spe 3 razy po dwie tabletki i tyle samo magnezu i mi nie pomaga na to twardnienie brzuszka :( Co prawda nie jest to bolesne ani nic takiego, ale ja mam zawsze wrażenie, że mała Rybka się połamie :( Idę do gina za 2 tyg to mu powiem.

Kachna glukoza sie raczej nie najesz, ale wytrzymasz. Weź ze sobą cytrynkę to bedzie lepszy smak. mi mierzyli tylko dwa razy, ale wiem, że mierzą i 3 przy obciążeniu 75g.
Co do magnezu to ja też łykam 3x2 i to od dłuższego czasu. Na razie nospa mi pomagała, więc mam nadzieję, że nie trzeba bedzie czegoś mocniejszego.

He ja glukozę piłam w korytarzu ;-) i gapiło się na mnie 3 facetów hehehe musiało głupio wyglądać jak posmakowałam i nagle zrobiło mi się niedobrze hehehe ;-) a oni się dalej gapili. Blah tragedia ale do przeżycia ;-) ja tam się tą glukozą nie najadłam ale dziecku się podobało słodziutkie bo kopał niemożliwie ;-) A i ja miałam tylko przed i po godzinie mierzony wynik

Antares a co z twoja wizytą? Pewnie dzisiaj sobie dłużej pospisz, jak to pierwszy dzien na L4. Słodkich senków a jak wstaniesz to zdaj relację. :)

Paskudne nie ;-) ale hmm słodkie jak cholera hehe tak jakbyś sobie pół kg cukru rozpuscila w szklance wody hehe

reklama
Karola7, jak spędziłaś wczorajszy wieczór? Były jakieś atrakcje?
Swoją strudniówkę mam jeszcze przed sobą i może skorzystam z czyichś pomysłów jak ją uczcić?
Fajnie by było wymyśleć jakąś nową świecka tradycję :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Chyba, że już jest jakaś, a ja jej nie znam :mad: To mnie oświećcie proszę póki mam czas się przygotować

Do góry