• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Po wizycie u gina.

a ja bylam dzis u ginki. wyniki powiedziala ze donre jak na mnie...cokolwiek mialo to znaczyc. tradycyjny zestaw tabletek:zelazo, kw foliowy, duphaston, no spa i skierowanie na krzywa cukrowa.
a USG mialam raz i jakos mi nie spieszno na nowe bo nie jestem pewna tych fal- bo ja to wszystko naukowo musze ;P co to dokladnie za fale?co robia?czestotliwosc i inne szmery bajery...ech! ::)

reklama
Ja miałam 2 i na żadne się Piotrek nie załapał, bo jedno było znienacka, a drugie miało być pod kątem badania szyjki a wszystko babeczka oglądała i mierzyła. Jutro idę do gina i nie wiem po co, bo ostatnio dostałam skierowanie do szpitala i nie dostałam skierowań na żadne badania, więc pewnie tylko to dostanę i tyle.

Ja właśnie tam leżałam 2 razy - no ale nie będę tu ściemnać ja tam po znajomości idę więc jest super. Chociaż jak jeszcze personel nic nie wiedział, że mam "chody" to też byli wszyscy bardzo mili a i sprzęt maja w miarę dobry ;D

Na patologii ciaży wszystkie pacjentki wydaje mi się że były na równi dobrze traktowane - a odwiedziny są na 100% tyle, że w określonych godzinach a i chyba znieczulenie za darmo ale to muszę sprawdzić bo to usłyszałam od taksówkarza, którego córka tam rodziła;D

mnie wystarczylo jedno usg.wazne ze zdrowy.nie musze go ogladac bo wiem jak wyglada ;)
no i do konca nie jestem pewna czy te fale usg sa taki neutralne dla dziecka...

no ja wiem ze to juz nie te czasy i odwiedziny sa ale mamcia mi opowiadala ze przez caly jej pobyt tam wpuscili tylko raz moja babcie.nawet ojcu nie pozwolili... i po scianach lazily robale :o :o i mamcia odsuwala lozko od sciany zeby jej przypadkiem nie wlazily a pielegniarki przylazily i ja przysuwaly. :P

mamo-studentko chyba jedno USG ci nie wystarczy. Na pewno lekarz będzie jeszcze ci robił, żeby zobaczyć ulożenie maleństwa i łozyska przed porodem. Według wskazań powinno robić sie 3 USG - koło 12, 20 i po 30 tygodniu.

ale ja sie domyslam ze bede miala jeszcze przynajmniej 2 usg. ale nie kaze sobie robic przy kazdej wizycie jak inne panny.nie czuje potrzeby i nie podniecam sie zdjeciami z usg jak inni bo tam malo co widac... no nie bierze mnie to!naprawde! ja tylko chce zeby maly byl zdrowy i juz. ;D

dokładnie zgadzam się z Karolą, lekarzowi jest potrzebne sprawdzenie czy łożysko sie nie odkleja, czy jest w dobrym położeniu (może być przodujące a wtedy to grozi krwotokiem), czy dzidzius rośnie tak jak trzeba i czy anatomicznie jest wszystko ok.

A zdjęcia... no cóż, to według mnie bardzo miły dodatek i zawsze sie będę nimi podniecać ;) ...a te jajka ostatnio to mnie po prostu rozanieliły :) ::)

Hehe, niewiedza ludzi zawsze sie wiąże z ich lękami :)

Ja leżałam na pojedynczej sali i miałam dla siebie wc ale salowe sprzątały tam non stop wc szorowały mi 2 razy dziennie i 2 razy dziennie myły podłogę na mokro, sprawdzały czy kosz nie jest pełny ze 2 razy dziennie - robali nie widziałam więc nie narzekam. Na korytarzach było czyściutko i pod prysznicem też, i na stołówce również - no przynajmniej na patologii :laugh:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry