reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Karotka mi sje zacznie jutro 19 tydz a dopiero od paru dni czuje maluszka i to też nie ciągle przeważnie wieczorem :)
My dziś byliśmy na spacerze i złapał nas deszcz :/ nie minęła godzina mąż zagląda a tam biało przez godzinę sporo śniegu nasypalo ;)
A ja siedze i oglądam biżuterię mama moja ma urodziny i myślałam jej coś kupić tak się rozkręcilam ze zaczęłam oglądać dla siebie :D macie jakieś firmy skąd lubicie kupować biżuterię czy to wam obojętne :)
A swoją grona wszędzie panuje grypa rzoladkowa gdzie nie słyszę każdy chory aż strach brr

Karotka ja też jeszcze nie czuję ruchów ale u mnie to dopiero 15 tydzień. No i ja mam super amortyzacje w postaci tłuszczyku. A już tak bym chciał czuć kopniaczki, chociaż brzuch mi wywaliło na maksa.
Nathalienne to chyba zależy też od faceta jak się zachowa. No i od tego co Was łączy. Mój M zupełnie mnie nie krępował przy porodzie a wręcz przeciwnie był bardzo pomocny. Wszystko widział co się wtedy działo i bardzo dobrze to odbierał jeśli mogę tak napisać. Moim zdaniem jeśli facet jest dojrzały i na prawde Cię kocha to poród nie jest niczym krępującym. U nas nie odbiło się to na niczym, a już w szczególności na sferze intymnej o co się często kobiety boją. Tylko mój M jest bardzo dojrzały psychicznie i silny emocjonalnie.

Justyna - tylko mrożony można teraz upić i to nie wszędzie jest dostępny. Ja go wyhaczyłam w netto, ale w intermarche też jest. A propos netto, niedawno kupiłam tam body po przecenie z 10 zł na 5! r.62 :)
Mississ- haha świstaku jeden :p się uśmiałam :) to fajnie, że taki doktorek Ci się trafił i że będziesz dobrze wspominała zabieg. Trzymaj się tam i nie mieszaj mleka z ogórem kiszonym, bo dopiero będziesz latać!
MalaZosia - oby Twój facet utrzymał ten entuzjazm jak najdłużej :)) I powodzenia z niepaleniu!
Sosnowiczanka - trzymam kciuki za zdrowie Drobinek ;* i za dlsze posłuszeństwo męża hihi :) dobre te nasze chłopy!
Kasia - ale pięknie tam u Was! moje klimaty... super, sama bym tam za kijem pobiegała haha :))
Koga - fajnie, że spędziłaś aktywnie czas z rodzinką :) następne wypady przed Wami, już niedługo..
Malutkans - ja uwielbiam lilou i przy dobrej wypłacie pandorkę :) ale jest też bardzo fajna biżuteria z oxmo - zależy co jest w Twoim guście i co lubisz

Do mnie jutro wpada kumpelka zrobić mi małą "sesję" zdjęciową, także będzie super pamiątka - po póki co same selfie mam. Byłam dzisiaj u mamuśki i piekłyśmy placki drożdżowe z jabłkami, mniam mniam, na śniadanko z mleczkiem :)

Mamma-mila z lilou mam puzzel dkms i właśnie tak się zastanawiam nad pandora tak okazyjnie coś kupić i zawiesić kiedyś będzie ładna pamiątka :) szwagierka ma już dość pokaźną kolekcje i nie powiem robi wrażenie choć przyznam że na początku mi się nie podobała :) a dla mamy znalazłam bransoletkę z fosil :)
Mamma-mila pochwal się sesja :)

hej wszystkim
Dla mnie straszny dzień, obudziłam się ze ogromnym bólem głowy, tak mocnym, że chciało mi się wymiotować. Najpierw paracetamol, potem drzemka i jakoś wieczorem doszłam do siebie. W dodatku córka się pochorowała i byliśmy z nią na weekendowej opiece. W sumie nic poważnego, ale gorączka 38-39 i straszny kaszel. Na razie inhalacje. Mam nadzieję, że pomoże bo za tydzień czeka Olgę wizyta w szpitalu i badanie pod narkozą i musi być zdrowa.

Byłam w tesco i tam też są promocje dla dzieci. Co prawda czekam na potwierdzenie czy dziewczynka ale skusiłam się na kila różowych ciuszków. Mam paragon i 30 dni żeby jak coś oddać.
Co do porodów to uważam, że sprawa indywidualna choć ja nie wyobrażam sobie porodu bez męża. W czasie porodu średnio się przydał, bo strasznie się w sobie zamknęłam i nie chciałam, żeby mnie dotykał nawet ale sama obecność mi pomogła no i jak chciałam się napić albo zejść z łóżka to pomagał. Ale ostatnio dowiedziałam się że istnieje taka osoba jak doula, która wspiera rodzącą zamiast np. męża. Fajna instytucja dla osób, które nie mają z kim rodzić bo sama na porodówce bym się nie odnalazła.

Archea jak byłam na spotkaniu z tą doulą to ona właśnie była przy ostatnim porodzie w Katowicach w szpitalu Bonifratów i bardzo chwaliła sobie szpital.
Kasia w jakiej dzielnicy mieszkasz, że masz takie widoki? Pięknie
Miss super, że wszystko się udało. Kiedy wychodzisz? Podziwiam cię za wytrwałość

Mam robot kuchenny z zelmera z sokowirówką ale niestety sokowirówka zepsuła się. Dostałam od teściowej marchewki z własnego ogródka tak strasznie twarde że zatarła mi sie tarka (był smród jakby się paliła), więc uważajcie żeby Was też taka niespodzianka nie spotkała. Teraz kupujemy soki tłoczone takie w kartoniku i są bardzo pyszne.

Dzien dobry :) znowu na minusie temp wrr nie lubie zimy :D
Kasia moze te minusy sie zbilzaja do 0 ale u mikiego szanse nikle. On ma blizny po laserach i pewnie stad pogarszanie.
Smile a nie teskno ci za angielska ziemia?? :)
Justyna270284 zachowanie w kosciele to dla mnie katorga. Na szczescie u nas jest kaplica z takimmalym pokoikiem i ksiadz przygotowal tam zabawki dla dzieci :D wiekszosc maluchow sie cicho bawi i nie przeszkadzaja ale czasem przychodza takie dwie rodzinki z chlopcami w wieku jakies 5-7 lat i oni wciaz skacza, biegaja albo na tel graja a mnie nerw szarpie bo moi wtedy tez chca skakac i tlumacz tu swojemu, ze nie wolno jak tamci moga. Ni ale to zalezy od rodzicow. A babci moherowej pogratulowac odwagi :D
Ja teraz torta dekorowalam zabarwianym kokosem. Nie jest tak ladny jak masy te cukrowe plastyczne ale u nas nikt tych mas nie lubi a kokos zjedli :D
Missis to teraz jestes slynna w szpitalu :D celebrytka :p ciesze sie bardzo, ze wszystko poszlo sprawnie i mialas dobrego lekarza :)
Maleducada wyobrazilam sobie instrukcje porodunwydawana przez chlopa rodzacej :D nomsie usmialam :D mojego nie bylo ani przy pierwszym ani przy drugim i teraz tez go nie chce :p
Koga fajnie po takim wypadzie, zawsze duzo wspomnien milusich :) szkoda tylko, ze tak potem ciezko sie w normalny tryb zycia wkrecic :)
No nadrobilam. Trzeba isc na sniadanko :)

A ja zjadlam sniadanko i siedzimy z M. ;)
Jutro z rana postaram się zarejestrować do innego gin bo z tamtym nie chcę mieć nic do czynienia, z badaniem na tarczyce też odwalil, żadnych tabletek, nic mi nie dał a tu czytam że powinnam brać , pozatym chcę częściej wizyty niż co półtorej miesiąca.
Ja jestem połowa 15 tc, i też mię czuję ruchów, czasem jakieś bulgotki.
Sesja fajna rzecz, czekam aż mój brzuchol będzie większy i też zrobię, mega pamiątka :)

reklama
Nathalienne - jeśli to tego typu kłótnie, to rozumiem ;)
Mamy też nie chcę na porodówce :p
Jeszcze sporo czasu, żeby zdecydować z kim chcesz rodzić ;)

Karotka - nie wariuj :) Ja jestem w 19tc i też nie wiem czy czuję ruchu. Czasem wydaje mi się, że tak, a potem sobie myślę "a może to coś innego"

Malutka - to nieźle u Was pogoda szaleje ;) Biżuteria? Ooo, chyba też coś sprezentuję mamie przy najbliższej okazji - dzięki za pomysł.

Gosiula - no ja jeszcze, póki co mogę sobie pozwolić na drzemki kiedy chcę ;p

mamma-mila - Sesja zdjęciowa? Fajny pomysł, chociaż ja unikam obiektywu jak mogę. Jakoś strasznie nieatrakcyjna się ostatnio czuję.

Ciasteczko - zdrówka dla małej! ;)
Ja przed ciążą pracowałam w przychodni. Była tam też ginekologia i dość dobrze znam położną, a ona pracuje właśnie w tym szpitalu, gdzie mój lekarz prowadzący (czyli tam gdzie zamierzam rodzić). Szczerze mówiąc póki co planuję po prostu do niej dzwonić w razie czego (na pewno przyjedzie;p) także sama na porodówce nie będę.

Ja sporo warzyw mam od rodziców ze wsi i póki co nie zaszkodziły mojej wyciskarce ;) (zresztą wyciskarka nie ma tarki)

Lolcia - no to nie jest śmieszne! ;p Jakby zaczął te swoje uwagi wygłaszać, to tylko byśmy się pokłócili. Teraz jak gdzieś jedziemy razem samochodem to doprowadza mnie do szału. On zawsze wszystko wie lepiej, mimo, że sam nie jeździ.

U mnie pogoda dziwna, wydaje się, że na plusie, no może 0, a pada śnieg (takie śliczne wirujące, duże płatki), ale nie odkłada się na ziemi - za ciepło.

Do góry