reklama
Edysiek
odkrywca
Rox jak tam po mikołajkach?
Andzia Angela taka sama była tzn. nigdzie beze mnie nie poszła i jak przykleiła się do mnie to nie sposób ją było oderwać
W końcu jej przeszło, ale dalej jest taką przylepą :-)
Andzia Angela taka sama była tzn. nigdzie beze mnie nie poszła i jak przykleiła się do mnie to nie sposób ją było oderwać
W końcu jej przeszło, ale dalej jest taką przylepą :-)
Witam się porannie!
U nas leży śnieg wiec zaraz idziemy ze smykiem na spacerek! sniegu jeszcze nie widział ciekawe jaka bedzie reakcja!
U nas po mikołaju czuje jakis niedosyt.... hmmmm.... byłam niegrzeczna?
Synek nie kuma co to mikołaj, prezenty przyjął, nawet sie podobaja i tyle.... czekamy na gwiazdke!!!
Kolejna wspaniała noc za nami.... czy to sie nie skonczy....
W niedziele sie wybieram do kolezanki i sie zastanawiam co kupic jej synkowi... bo on to ma juz chyba wszystko!!!! A jeszcze nie skonczył roczku!
Co do rozpieszczania to jest raczej pojecie wzgledne.... hehehe.... nie uwazam zeby mój syn był rozpieszczony (nie pozwalam mu na wszystko, jakies zasady musza być) ale zabawek mu nie brakuje
. A moze mi sie tylko tak wydaje.....
U nas leży śnieg wiec zaraz idziemy ze smykiem na spacerek! sniegu jeszcze nie widział ciekawe jaka bedzie reakcja!
U nas po mikołaju czuje jakis niedosyt.... hmmmm.... byłam niegrzeczna?
Synek nie kuma co to mikołaj, prezenty przyjął, nawet sie podobaja i tyle.... czekamy na gwiazdke!!! Kolejna wspaniała noc za nami.... czy to sie nie skonczy....

W niedziele sie wybieram do kolezanki i sie zastanawiam co kupic jej synkowi... bo on to ma juz chyba wszystko!!!! A jeszcze nie skonczył roczku!
Co do rozpieszczania to jest raczej pojecie wzgledne.... hehehe.... nie uwazam zeby mój syn był rozpieszczony (nie pozwalam mu na wszystko, jakies zasady musza być) ale zabawek mu nie brakuje
Edysiek
odkrywca
Różyczka zazdroszczę Ci tego śniegu :-)
A dla synka koleżanki może jakąś książeczkę kup
Andzia zapomniałam napisać jakie ciasto robiłam
Po prostu biszkopt przełożony masą. Biszkopt sama upiekłam (jak ktoś chce mogę dać sprawdzony przepis). A masa taka:
najpierw utarłam kostke masła, potem dodałam serek waniliowy (400g) dalej ucierać, dodać łyżkę cukru pudru a na koniec jeszcze szklankę mleka w proszku (granulowanego) i dalej ucierać. Masa wychodzi pyszna
A dla synka koleżanki może jakąś książeczkę kup
Andzia zapomniałam napisać jakie ciasto robiłam
Po prostu biszkopt przełożony masą. Biszkopt sama upiekłam (jak ktoś chce mogę dać sprawdzony przepis). A masa taka:
najpierw utarłam kostke masła, potem dodałam serek waniliowy (400g) dalej ucierać, dodać łyżkę cukru pudru a na koniec jeszcze szklankę mleka w proszku (granulowanego) i dalej ucierać. Masa wychodzi pyszna

Edysiek
odkrywca
Andzia świetny pomysł 

;-)hehe blondynki też czasem myslą ;-)
dziewczyny widziałam na necie filmik z niespełna trzy-latkiem mocno zaciągającym sie papierosem ,tatuś jeszcze go nakłaniał. koszmar jakiś ,dorosły człowiek a mniej w głowie niż takie dzieciątko -brak mi słów.
film już zniknął z neta ale za to są inne !! gdzie ci rodzice mają rozum?
http://www.youtube.com/watch?v=VJVPQ9x2boA
http://www.youtube.com/watch?v=iuUqBj4Vu4U
dziewczyny widziałam na necie filmik z niespełna trzy-latkiem mocno zaciągającym sie papierosem ,tatuś jeszcze go nakłaniał. koszmar jakiś ,dorosły człowiek a mniej w głowie niż takie dzieciątko -brak mi słów.
film już zniknął z neta ale za to są inne !! gdzie ci rodzice mają rozum?
http://www.youtube.com/watch?v=VJVPQ9x2boA
http://www.youtube.com/watch?v=iuUqBj4Vu4U
Ostatnia edycja:
Z
zyta
Gość
;-)hehe blondynki też czasem myslą ;-);-)

;-)to sie zastanawiam czym ja moge sie pochwalic w kwesti kulinarnej???;-)
dziewczyny a co lubicie najbardziej z kolacji wigilijnej???a moze ktoras robi cos na te kolacje tzw.regionalnego,cos innego...,u mnie w domu tradycyjnie
)i nie wiem moze o czyms zapomnialam...;-)ja też uwielbiam kluski z makiem
ale muszą być robine nie kupne i takie trochu grubawe
- normalnie slinotoku dostałam -dobrze że wigilja już tuż tuż !!!
moja teściowa robi jeszcze ziemniaki w mundurkach ze śledziami -
( bez komentarza ) i kapuste z grochem 
ale muszą być robine nie kupne i takie trochu grubawe
- normalnie slinotoku dostałam -dobrze że wigilja już tuż tuż !!!moja teściowa robi jeszcze ziemniaki w mundurkach ze śledziami -
( bez komentarza ) i kapuste z grochem 
reklama
Edysiek
odkrywca
Witam z rana :-) Jak zawioze Angele do szkoły jade na zakupy, może w końcu prezenty kupię.
U nas na wigilii barszcz z uszkami, pierogi z kapusta i grzybami, krokiety, groch z kapustą, karp smażony, śledzik.
Niemal wszystko robi teściowa, my tylko drobiazgi. Ja przyrządzam rybki
zwykle mamy swoje (ze stawu) ale w tym roku chyba trzeba będzie kupić
Jest to zwykły karp smażony, choć czasem dochodzi jeszcze ryba po grecku.
Jeszcze czasem robie do barszczu paszteciki drożdżowe.
Ja też uwielbiam kluski z makiem, tyle że teściowa nie robi, ja raz zrobiłam to prawie nikt nie jadł
Pojadę do rodziców to sobie zjem. W domu tez mielismy kompot z suszu tu juz nie.
A jeśli chodzi o śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach to uwielbiam
Tyle, że to sie je w moim domu rodzinnym na obiad w postny dzień np, Wielki Piatek.
U nas na wigilii barszcz z uszkami, pierogi z kapusta i grzybami, krokiety, groch z kapustą, karp smażony, śledzik.
Niemal wszystko robi teściowa, my tylko drobiazgi. Ja przyrządzam rybki
zwykle mamy swoje (ze stawu) ale w tym roku chyba trzeba będzie kupić
Jest to zwykły karp smażony, choć czasem dochodzi jeszcze ryba po grecku.Jeszcze czasem robie do barszczu paszteciki drożdżowe.
Ja też uwielbiam kluski z makiem, tyle że teściowa nie robi, ja raz zrobiłam to prawie nikt nie jadł
Pojadę do rodziców to sobie zjem. W domu tez mielismy kompot z suszu tu juz nie.A jeśli chodzi o śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach to uwielbiam
Tyle, że to sie je w moim domu rodzinnym na obiad w postny dzień np, Wielki Piatek.Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 165
- Wyświetleń
- 27 tys
- Odpowiedzi
- 33
- Wyświetleń
- 12 tys
- Przyklejony
- Odpowiedzi
- 1 tys
- Wyświetleń